Lusten gick av mig

I morse var det ljusare än de senaste dagarna och solen var till och med framme och visade sig, så när jag druckit mitt morgonkaffe kollade jag busstidtabellen och bestämde mig för att ta en tur till Visby.

Men en sådan utflykt kräver ju sina förberedelser och när jag klarat av dusch och hårtvätt med tillhörande föning och fått kläderna på mig, var solen försvunnen igen och det regnade lite lätt och mer regn skulle det bli enligt SMHI, så lusten gick av mig totalt.

I stället för att åka till Visby, tog jag vara på en påse med grytkött som jag tog ur frysen igår och nu står en köttgryta på spisen och puttrar. Den blev inte färdig till lunch, men till kvällen blir den nog alldeles utmärkt med potatis eller ris till.

Till lunch blev det spaghetti med makrillfilé i tomatsås och riven parmesan. Riktigt gott!

Det där att använda makrillfilé i tomatsås till spaghetti har Bosse tipsat mig om och det har blivit lite av en favorit när jag vill göra det enkelt för sig. De där burkarna har lång hållbarhet och jag har alltid några i kylskåpet. Innehållet i en halv burk räcker för min del och den värmer jag direkt på en tallrik i micron och sedan är det bara att vända ner den nykokta pastan och strö parmesan över alltihop. Resten i burken använder jag till varma mackor någon kväll framöver.

Nu regnar det riktigt ordentligt, så det var tur att jag stannade hemma. Jag får ta några kapitel i 1795 tills det är dags att sätta på tv:n.

Dagens ordspråk:
Den late går så långsamt att fattigdomen snart kommer ikapp honom.

Trevlig torsdag!

16 reaktioner till “Lusten gick av mig

 1. Det var ett bra tips till enkel och god lunch. Idag blev det en promenad i sol på förmiddagen. I eftermiddag blev det inte många knop gjorda. Läste tidningen och sov framför TV:n ett slag.
  Kram

 2. Det lät gott och smidigt! Visst är allt regnandet trist, jag hann bara tänka att jag skulle ut och plantera på kyrkogården, så vräkte det ner lika mycket som i går. Men i morgon kanske…

 3. Åh, du äter makrillen varm? Det har jag aldrig gjort; brukar äta den som den är på en knäckemacka. Så gott, men så länge sedan vi hade makrill i tomat hemma. Det blir till att skriva upp på handlelistan!
  Här har det regnat och blåst rejält idag, så jag har inte varit ute alls…
  Ha det gott, kram, Monica

  1. En toast med makrillfilé och en skiva god ost är jättesmarrigt.
   Här har det blåst enormt i eftermiddag och kväll och det har varit strömavbrott och störningar i både väg- och färjetrafiken.
   Kram

 4. Det där med makrillen var bra. Det får jag nog ta till när Kinabror åker till Skåne och det blir dåligt med matlagning för min del. Det är inte kul att äta ensam och så blir jag både bekväm och lat. Snön har tack och lov tinat bort här och faktiskt så skiner solen lite grann mellan träden just nu. Ikväll blir det soppfest på Håsjögården. jag och en kompis var nere och gjorde soppan igår och det tog en väldig tid.

 5. Tack för tipset Ingrid! Jag har ofta makrillfilé i skafferiet … och ska absolut prova ditt recept!
  Kram

 6. Makrillfilé i tomatsås till spagetti händer det också här ibland att vi använder för att få till en enkel måltid, och lite snabbt förstås.
  Så fint att ha det hemma i vårat ”prepperskåp” här i hallen, de håller ju några år och kanske ännu längre.

  Tillönskar dig nu en fin lördag Ingrid.

 7. Vädret påverkar lusten rätt mycket tycker jag, på olika sätt 😉

  Makrill i tomatsås älskar jag, men jag köper bara konserver. Visste inte att det fanns på burk som kylvara? Vad är det för märke?

  Kramis

Kommentarer är stängda.