Det är lite svalare i dag….

…….och det känns verkligen skillnad mellan den senaste tidens trettigradiga, fuktiga värme och dagens bra mycket behagligare 25º. Jag blev så munter på förmiddagen att jag gick ut på en liten promenad på Barkan när jag morgonpysslat färdigt. På Barkan var det ”nybarkat” och på sina ställen låg det stora högar med bark längs stigen.

Hade jag haft en plastpåse i fickan hade jag kunnat fixa en lördagsefterrätt, för jag hittade rätt mycket blåbär, men eftersom jag inte hade något att lägga dem i fick jag stoppa dem rätt i munnen i stället. De var inte så stora, men väldigt goda.

Det är ett tag sedan jag var ute på någon längre promenad och så lång blev den inte i dag heller, men jag hoppas att det blir lite svalare nu så att jag kan börja röra på mig lite igen. Kondition är färskvara och jag är så rädd för att bli sittande.

När jag kom hem kollade jag på Ruts vackra röda solhattar och de är verkligen uppskattade av fjärilarna

Efter lunchen, det sista av köttgrytan från i onsdags, lade jag mig tillrätta i solstolen i skuggan av parasollet precis som igår. Då var det Nina Burton, som var sommarvärd. Hon är 74 år gammal, poet, författare och essäist och helt obekant för mig sedan tidigare. Hon hade en väldigt behaglig röst, så det var en ren fröjd att lyssna på henne och det hon talade om var intressant och spännande och dessutom var musiken toppen.

I dag var det en 50 år yngre sommarvärd, Kristina ”Keyyo” Petrushina. Hon är alltså 24 år, född i Ryssland, komiker och programledare och även hon helt obekant för mig.

De var verkligen två motsatser Nina och Kristina, men jag tyckte väldigt mycket om Kristina också, både hennes berättelse om hur hon kommit till Sverige och hur hon anpassat sig till sitt nya hemland och kanske framför allt musiken. Låtvalet var väl genomtänkt och dessutom helt i min smak. Rent örongodis!

Dagens ordspråk:
Bättre ensam än i dåligt sällskap.

Trevlig fortsättning på lördagen!

13 reaktioner till “Det är lite svalare i dag….

 1. Något svalare här idag också, men fortfarande 28-29 grader. Dock blåser det lite idag, så det känns inte så varmt. Och så har jag badat både igår och idag och då håller man sig sval ett tag efter. 23-24 grader i vattnet och ganska mycket folk på stranden, det är ju semestertider.
  Så skönt för dig att du kunde ta en promenad! Det hade jag inte orkat idag, men nu ska det visst bli lite svalare, men fortfarande inget regn och det skulle verkligen behövas!
  Var inte dagens sommarvärd Kristina med i årets Let´s dance?
  Ha det så gott, kram, Monica

  1. Det har varit riktigt behagligt i dag jämfört med senaste tiden.
   Kristina var mycket riktigt med i Let´s dance. Men jag såg bara på det lite sporadiskt, så hennes insats där hade fallit ur mitt minne.
   Kram

 2. Nu önskar jag att det kunde vara lite svalare, för det vore skönt att kunna ta en promenad. Av olika skäl kan jag numer inte gå ut före frukost, som jag gjorde många år, och nu är det alldeles för varmt senare. Ah ja, det blir säkert svalare framöver, så jag får försöka då, men i dag är det jobbigt nog att sitta stilla. Så gott det låter med blåbär!

  1. Jag känner precis som du gör, men jag tror att det snart blir lite svalare så att vi orkar ta oss ut.

 3. Jag hade först en ganska så negativ bild av henne men den har definitivt ändrats till en mer positiv. Målmedveten är bara förnamnet!

  Kram

 4. Lika varmt här idag och jag tog mig till torget och där var ju ännu varmare, det visste jag. Men jag hade ett uppdrag och det var att lyssna på det manuella klockspelet i rådhuset kl 11.00. Speciellt.
  Ha det så gott, kram!

  1. Ja, har man ett uppdrag ska det ju utföras. Jag kan tänka mig att det var stämningsfullt och fint! Kram

 5. Håller med om hellre ensam än dåligt sällskap. Ja, kondition är en färskvara, även om man inte kommer ut så kan man få till flås hemma med. Till exempel genom att gå på stället. Jag var ute med familjen i ett naturreservat förra veckan och där fanns det tusentals blåbår. Hade gärna haft något att plocka i då. Svenska bär alltså. Mums!

  1. Med 28º inomhus är det knappast läge för varken gå på stället eller några andra övningar, men nu är det lite svalare i alla fall. Svenska bär är verkligen toppen!

 6. Vad synd att du inte hade en bytta med, så du kunde plocka blåbär, men finns kanske också andra chanser.
  Jag gillade Nina, men tyvärr inte Kristina, något som inte stämde för mig, vet inte exakt varför.

Kommentarer är stängda.