Köpte lite vår

Det är en solig och vacker vårdag och att det dessutom är nästan vindstilla och +7º satte fart på mig i förmiddags. I morgon är det sandborttagning här i området, så jag började med att sopa av uppfarten och sedan gick jag och flyttade ut bilen från garaget till parkeringsplatsen och sopade bort all vintergrus från garagegolvet.

När jag var färdig med städningen  åkte jag till Suderviljan för att kolla på deras påskliljor och penséer, men de föll mig inte i smaken. Påskliljorna var för dyra och penséerna för små, så jag fortsatte till Konsum och där fick jag nästan tag i det jag ville ha. De hade inte tillräckligt många penséer, men jag tog de som fanns. Nästa vecka går vi ju in i Stilla veckan och jag ville ta bort vinterprydnaderna från gravarna och sätta dit påskliljor och penséer i stället och så ville jag ju ha en påskkruka till mig själv också.

Det var dags för lunch när jag kom hem och jag plockade fram en bit lasagne och lite herrgårdsgrönsaker ur frysen och när jag ätit gick jag ut för att plantera påskliljan och den sista pensén i en kruka. När jag stod där på terrassen och tittade mig omkring upptäckte jag, att jag nog borde ha tagit in ängeln i höstas. Den har suttit där och tittat hela vintern och sett ganska söt ut, men inte har jag sett att den spruckit.

En kraschad ängel

Dagens ordspråk:
Ansvaret är inte mindre för att man ingenting sagt.

Trevlig fortsättning på tisdagen!

20 reaktioner till “Köpte lite vår

 1. Så fint med lite vårblommor! Det piggar definitivt upp så jag får komma till skott och plantera lite nästa vecka. Tyvärr klarar inte vissa föremål av att vara ute när det blir frost.

  Kloka ord som du avslutar med!

  Kram och god tisdag!

 2. Härligt att få plantera lite vårblommor … ska nog köpa mig lite penséer nästa vecka 🙂
  Ha en fin fortsatt tisdag!
  Kram

 3. Så tråkigt med ängeln.
  Jag har också fått vårkänslor. Men inga blommor. Istället 2 potatiskrukor och 2 andra krukor, nya glas (i plast) till stugan och små planteringsskyltar.

  Ha en fin eftermiddag och kväll!
  Kram

 4. Våren är på väg tycker jag. Har också planterat penséer idag. Två krukor på altanen så nu kan jag njuta.
  Kram Anki o Minton

 5. Så bra att du skrev om penséerna. Jag hade glömt att det var dags. Idag har jag också varit ute och gått en långpromenad i den underbara vårsolen.
  Kram från Ingrid

 6. Tänk så härligt att kunna sätta blommor på gravarna redan. Här är det nästan en meter snö över gravarna. Jag har opererat i munnen idag så jag äter bar soppa. Det känns faktiskt lite vårlikt här för det är plusgrader och blåser inte. I Östersund var det bart på vägarna till och med men det är det inte här.

 7. Så fina planteringar du ordnade! Och solsken på det, men otur med ängeln, ibland går det bra men man vet inte i förväg förstås.

 8. Så roligt att börja sätta lite vårblommor ute! Här har det också varit vindstilla idag, men molnigt. Det blev en promenad i alla fall!
  Får väl be Vivi köpa lite vårblommor till oss; det gjorde hon i fjor också. Tänk att vi inte har handlat själva på över ett år! Och nu vill vi ju inte riskera att bli sjuka, när vaccinet är så nära…
  Må så gott, kram, Monica

  1. Det är skönt att vara vaccinerad även om det ju inte är ett 100%-igt skydd, men trots det känner man lite frihet.
   Kram

 9. Fint att kunna få bort grus och liknande nu då våren verkar att komma på många håll.
  Vårblommor, det blir vackert och vårlikt, det lyser upp och gläder oss.
  Trevlig onsdag.
  Kram!

 10. Vad härligt att det börjar kännas som vår hos dig. Fint med vårblommor.
  Vad synd att ängeln gått sönder, älskar änglar.
  Sköt om dig!

Kommentarer är stängda.