Visby tur o retur/Polisen

I dag har jag varit på ett besök på endokrinmottagning på lasarettet. Jag visste inte riktigt vad de ville mig, men det visade sig att det var en ny läkare – suck – som ville diskutera den fortsatta behandlingen av min osteoporos.  I mitten av maj avslutas de dagliga injektionerna av Forsteo och sedan ska jag få dropp med Aclasta en gång om året i tre år. Det låter lite läbbigt, men man får väl förlita sig på läkarvetenskapen.

Det var mulet och blåste snålt i morse när jag gav mig iväg och jag var helt inställd på att jag skulle åka direkt hem efter besöket och så blev det, även om det var solsken då. Jag hade nästan en fundering på att svänga in på parkeringen vid Östercentrum och ta en shopping eller rent av kanske göra ett besök på Siesta och äta en räkmacka till lunch, men fortsatte ändå raka vägen hem.

I Klinte stannade jag till vid Konsum och var inne och handlade lite smått och gott. Till lunch köpte jag en förpackning med Dafgårds kåldolmar, eller snarare kåldolme, för det var bara en stor dolme i kartongen. Billigt var det och mätt blev jag, men jag kommer nog aldrig att köpa det igen.

När jag kom hem hade brevbäraren varit med post till mig och jag blev lite fundersam när jag fick se ett brev från polisen. Vad har jag nu gjort? Ingenting vad jag själv vet i alla fall. Senast jag hade kontakt med polisen var 2012 när jag fick inbrott i bilen och sedan 2018 när jag anmälde ett utpressningsmejl. Båda anmälningarna resulterade i ett besked om att ärendet avskrivs.

Nu var det här brevet inte så mycket att bli bekymrad över, det innehöll en enkät om hur trygg eller inte trygg man känner sig i sitt område. Polisstationen i Klintehamn lades ner 2001, men jag tycker att man trots det ser poliser och polisbilar ofta här i samhället och även här på Odvalds. Nu är jag sällan ute och strosar på kvällarna, men tror inte jag skulle dra mig för att göra det. Tror jag i alla fall 😏

Dagens ordspråk:
Den friske har många önskningar, den sjuke bara en!

Trevlig fortsättning på onsdagen!

19 reaktioner till “Visby tur o retur/Polisen

 1. Hoppas att nya läkaren vet vad han gör! Det brukar vara fram och tillbaka med ny läkare, suck.
  Det blåser mycket här också, inte ens Doppekatt vill gå ut idag, han ligger i mitt knä när vi tittar på konståkning 😅
  Kram Inger ❤

 2. Du får förlita dig på läkaren som säkert har koll.
  Dafgårds kåldolme har jag ätit men nej, den är ingen hitt tyvärr även om man förvisso blir mätt.
  Bra att polisen undersöker vad medborgarna tycker för tryggheten är ju viktig.

  Så kloka ord du avslutar med.

  Kram och god eftermiddag!

 3. Ja, man får väl lita på att läkarna vet vad de gör! Det kan väl vara skönt att slippa alla injektioner i alla fall? Dropp en gång om året låter ju överkomligt.
  Konstigt, att man som rättrådig medborgare ändå får lite hjärtklappning om polisen vill ha tag i en! De kontakter jag har haft med polisen har uteslutande varit trevliga, rara, artiga män och kvinnor!
  Kåldolmar lät så gott, synd att den inte var bra!
  Lite soldis här idag men 10 grader, så det blev en promenad. Och nu har vi beställt gödsel till trädgården! Härliga tider…
  Och vi väntar fortfarande på vaccinationstid…
  Kramar härifrån, Monica

  1. Ja, visst känns det bra att slippa ta sprutor varje dag. Samtidigt är det lite oroligt att få ett medel som ska räcka ett helt år insprutat i kroppen. Vad händer om man inte tål det? Tar man tabletter eller sprutor dagligen är det ju bara att sluta…….
   Hoppas att ni snart får ert vaccin. Här har de öppnat bokningen igen och den här gången för ca 2000 gotlänningar.
   Kram

 4. Hmm…. Förstår att du tycker det känns lite jobbigt. Jag blev trött bara av att läsa den långa listan med biverkningar.

  Ha en fortsatt bra onsdag!
  Kram

  1. Jodå, jag har läst den jag också, men de där listorna över biverkningar är i princip lika långa för alla mediciner.
   Kram

 5. Man får hoppas att läkaren vet vad han gör. Har också träffat nya läkare och det känns lite osäkert ibland.
  Färdig lagad mat tycker jag inte om utan lagar själv.
  Kramar från oss

  1. Jag brukar inte heller köpa färdiglagad mat, men jag var hungrig och klockan var mycket så jag skulle göra det lite lätt för mig. Men det var ingen höjdare alls.
   Kramar till er!

 6. Jag är hemma nu efter resan. Sarah och maken ska få den första spruta nu på fredag. Jag får vackert vänta på oviss tid.
  En spruta som räcker ett år? Oj, då. Hoppas det blir bra.

  Så du gillade inte Dafgårds kåldolme? Det är den och Karins lasagne som är de enda jag kan äta någon gång. Felix är helt ute ur bilden, blä. Visste du att familjen Dafgårds ligger en mil ifrån mig? Nä, men mat i plastförpackning är aldrig någon hit.
  Önskar trevlig kväll, kram Gerd

  1. Hoppas att du snart får din spruta du också!
   Nej, mat i plastförpackning är ingen hit, men ibland känner jag för att göra det enkelt för mig.
   Kram

 7. Visst är det knepigt att byta läkare, man brukar få dra det hela en gång till då. Hoppas det nu blir bra ändå. Lite komiskt med det där brevet från polisen…

  1. Det kändes lite meningslöst för allt det här hade ju jag och den förra läkaren kommit överens om tidigare….

 8. Du har kanske inte så mycket val än att tro på att den nya doktorn har koll.
  Klart man blir nyfiken när man får ett brev från polisen 🙂
  Ha en fin dag!
  Kram

 9. Berra får ofta nya läkare på blodmottagningen. Senast var det en yngre kille, som var duktigt påläst. Hoppas att din doktor var det också.
  Jag fick ju Zometadropp två ggr per år i tre år. Det var väl också för att motverka benskörhet.
  Fint har du gjort med dina köpta blommor, jag har satt några små påskliljor i krukorna på trappen.
  Synd på ängeln att den inte klarade frosten.
  Kram/Kicki

  1. Ja Zometa är ett liknande preparat som Aclasta.
   Det är roligt nu när man kan börja köpa vårblommor.
   Kram

Kommentarer är stängda.