Hur har det gått….

….för er som jag sände frön av Sprättivägen till, har ni fått några plantor? Jag kom att tänka på det när jag plockade bort alla krukväxterna från vardagsrumsfönstret för att putsa det och byta gardiner.

 Jag är glad att jag kommit så här långt med påsk/vårstädningen. Bloggvännen Carita  tycker ju att vi ska muntra upp oss så här i början på veckan med någon trevlig bild, så här kommer bildbeviset på att jag är på gång.

Längst fram här på bordet står min gamla Sprättiväg med tre barn. Jag hade min ute hela sommaren och den prydde verkligen sin plats på bordet på uteplatsen och när den började blomma med sina små, små vita blommor,  var den väldigt populär bland några små humlor.

Nu ska jag återgå till städningen, fönstren är putsade på insidan och de gamla gardinerna nedtagna. Det är dags att plocka fram sommargardinerna och stryka dem lite innan jag kan sätta upp dem.

Dagens ordspråk:
Även en runristare kan hugga i sten.

Ha en glad måndag!

 

29 reaktioner till “Hur har det gått….

 1. Jag skäms faktiskt för att säga det. Mina frön försvann vid köksrenoveringen och det känns så förargligt när du gjorde dig besvär och skickade dem 😦 Men jag ser att du sköter dina på ett ypperligt sätt.

  Kram och glad månad!

  1. Inte behöver du skämmas för det. Inte kan man tänka på såna där små frön mitt i en köksrenovering.
   Kram

 2. Du brukar säga att jag hinner med mycket. Men det är ingenting mot din flit.
  Du promenerar timmevis, nu även med stavar, planterar om dina blommor, tvättar fönster och byter gardiner.
  Jag gör ingenting av detta, även om jag borde. Jag vet inte ens hur jag ska få till fönstertvättandet i år med min pajade högerarm (jag kan inte lyfta den om jag håller i något som väger det minsta)
  TVserierna hinner jag inte med, för jag lyssnar så mycket på ljudböcker just nu.
  Kram/Kicki

  1. Du har ju Berra och hundarna att ta hand om, så du har fullt upp ändå. Jag har ju bara mig själv tänka på.
   Kram

 3. Tyvärr tog sig inte min Sprättiväg! Jag måste ha gjort något fel…
  Du är så flitig med ditt vårstädande. Putsa fönster och byta gardiner! Måste du inte klättra på stege för att byta gardinerna? Det kan ju vara farligt!
  Jag vårstädar hellre ute än inne! När vi har blivit färdigvaccinerade ska jag nog anlita en städfirma, som får göra en vårstädning här! Det behövs!
  Ta det lugnt med städningen och ha en bra dag, Ingrid!
  Kramar, Monica

  1. Jag har en så bra hushållsstege med tre steg och en hög ordentlig båge att stödja sig på och hålla sig i, så det känns tryggt.
   Tack Monica! Kram

 4. Vad är ”sprättiväg” för växt!? Stackars Znogge som inte hittar sina frön men dom har en viss förmåga att försvinna ibland.
  Jag hittade några i växthuset igår, det var några gula California Poppies som jag har sått av tidigare samt en påse med rädisefrön.
  Men inte nog med det, jag hittade också en massa lökar som Rolle tagit hand om (men han kommer inte ihåg var han hittade dom) som låg i ett litet plasttråg. Dom hade börjat spira så jag grävde ner dom runt en uppstammad potatisblomma i en jättestor kruka. Ska bli mycket spännande att se vad det är för nåt…..om dom nu tar sig!
  KRAM/Susie

  1. Kameuforbia heter den på latin och den kallas också för ”skvättiväg”. Den sprätte iväg massor av frö i höstas. Det var bara att samla ihop dem i en liten hög på bordet.
   Hoppas att lökarna tar sig!
   Kram, Ingrid

 5. Mina sprättivägfrön fick hjälp av min fyrbenta sprättiväghjälp så det blev inga plantor här. Just nu är det ganska tomt i mina fönster beroende på den ”lilla” katten som älskar att jaga flugor överallt.
  Idag har vi blivit vaccinerade med Moderna. Skönt att ha fått första dosen.
  Kram

 6. Åh, vad energisk du är som putsar fönster och byter gardiner! Jag är imponerad – och lite avundsjuk faktiskt. Det är ungefär så långt jag har kommit i min planering… Jag tror det får vänta några veckor till. Då kanske jag kan få hjälp av bäste svärsonen med balkongfönstren, som är tunga att lyfta ur sina fästen och sätta tillbaks igen.
  Ha det gott!
  Kram,
  Gigigig

 7. Du är flitig och duktig du … här blundar jag för att fönstren är smutsiga … men plötsligt händer det och jag får ett ryck 🙂
  Jag skäms också … fröna jag fick grodde, men sen försvann de bara och jag vet inte vad jag gjorde för fel … har ju haft sprättiväg förr och de självsådde sig hejvilt!
  Kram

  1. Jag vet inte hur mycket frö det blev, men det var massor och det var väldigt bra att ha den ute, för den skräpar en hel del när det håller på och sprätter iväg frön.
   Kram

 8. Lyckliga du som kan sköta städning och annt själv. Har börjat på fönstren och köket är klart och imorgon tänkte jag ta sovrumsfönstret. Gardinerna till vardagsrummet måste stykas så det finns att göra. Har numera städhjälp som fixar golven när min kropp inte vill.
  Kramar från oss

  1. Det är klokt att anlita hjälp när man känner att man inte orkar själv, det kommer jag väl så småningom också att göra.
   Kramar till er!

  1. Jo gardinerna i köket borde också bytas, fönstret putsas och påskmobilen komma upp. Få se om det kan bli av….

 9. Oj vad du grejar och står i! Trodde det var dimmigt ute men det var otvättade fönster 🤔
  Jag skyller på kollokatten att jag inte kan tvätta dem, kan inte stryka gardinerna…katten ligger på strykbrädan 😉🤣
  Ha det gott!
  Kram Inger 💝

 10. Kors i taket! Jag har en sprättiväg här hemma. Hur länge det kan jag inte garantera. Hoppas den är tålig. Kram

 11. Oj, vad aktiv du är. Stor vårstädning, något jag kanske borde tänka på och tänka är ju lätt, men att göra det är svårare. Till slut blir det nog bara tankar.
  Sköt om dig!

 12. .Hej Ingrid , 3 av de 5 fröna är stora och växer mkt snabbt . Jag har petat ner äppel och apelsinkärnor som nu också är nga cm höga. Ditt högra skott är väldigt stort och fint , större än mina. Må så gott önskar Annelie på Kungsholmen

  1. Tack snälla Annelie för att du hörde av dig. Så roligt att få veta att några av fröna blivit till nya plantor.
   Ha en fin fortsättning på våren!

Kommentarer är stängda.