Småruggigt i dag

Det är disigt, för att inte säga dimmigt, den här onsdagen och bara ett par grader varmt, men det ska kunna lätta fram på dagen, så vi får väl se om det blir någon tipspromenad i dag också. Igår förmiddag gick jag en vända och klarade av de tre frågor som jag tänkt mig

Vägkanterna och trädgårdarna längs Vallekvior är fulla av krokus
Här, på väggen till KIK:s klubbstuga hittade jag fråga nr 9.
Och här vid Hamnkyrkan hade man placerat fråga nr 7.

Sen fortsatte jag till Konsum och letade fram fråga nr 8 och när jag ändå var där jag jag in och handlade lite lunchmat. Bruna bönor har jag inte ätit på länge, så jag köpte en förpackning och en liten falukorv också. Jag trodde att det skulle smaka gott, men det gjorde det inte. Bönorna var alldeles för söta….

I dag blir det fisk till lunch, för Bosse har varit ute och satt nät och när han drog i morse hade han fått två små fina öringar. Den ena ska jag helsteka i dag, för den är inte mycket större än en sill och den andra lägger jag i frysen för kommande behov.

Två små fina mammaöringar

När det gäller mina bekymmer med hemsidan, Ingrids Sida, så har jag tagit bort alla nyhetsrubriker nu, för jag nekar att betala för att få den reklamfri. Få se hur jag gör, eventuellt plockar jag bort sidan helt om jag inte kommer på något annat fiffigt sätt att använda den på.

Dagens ordspråk:
Blygsamhet är en dygd – men man kommer längre utan den.

Trevlig onsdag!

 

19 reaktioner till “Småruggigt i dag

 1. Idag räcker det med att gå och hämta tidningen och ge fåglarna mat! Det blåser svinkallt och är 1 grad bara. Nej, det blir att vara inne och brodera, kanske lite skidor på tv. Här står det också fisk på bordet, fiskgryta med saffran. Onsdag och lördag är fiskdagar hos mej.
  Kram Inger ❤

 2. Så tråkigt att bönorna inte var goda. Brukar köpa ICAs som jag tycker är bäst. Öring som är så gott.
  Ingen värme här så det blir en bok och soffan.
  Kramar från oss

 3. Åh, så fint med krokusarna! Här är det dåligt med vårblommor i år, tycker jag. Några få här och där, bara. Så nu har du bara 3 frågor kvar på tipspromenaden? Hur gör man sedan? Vinner man något om man har alla rätt?
  Vilken lyx att få fina, nyfångade öringar! Det är ju ett fantastiskt kött!
  Bruna bönor brukar jag koka själv av torkade bönor, men jag förstår att man inte gör det till en person. Men gott är det. Vi får till två middagar av 1|2 kg torra bönor, och sedan fryser jag resten, som blir till minst en middag till…
  Dis och dimma här idag också, men strax dags för promenad!
  Ha det gott, kram, Monica

  1. Man ska lämna in talongen senast den 10 mars, sen får jag väl se vad som händer.
   Jag åt upp halva den lilla öringen i dag och den var jättegod.
   Jag håller mig nog inne i dag, för det är ännu väldigt grått och gråkallt ute.
   Kram

 4. Vi har riktigt tjock dimma idag och bara 5 grader. Har varit på en promenad, nästan mystisk att gå kring i dimman.
  Vad härligt att krokusen kommit ut hos dig, våren är på gång in!
  Falukorv, låter gott. Har inte ätit det på länge. Däremot kan jag inte med bruna bönor, bönorna i sig är det inget fel på, men såsen har jag aldrig tyckt om. Annars äter jag nog allt jag tål. Öring, så gott!
  Ha det bra!

 5. Här är det ännu ca 20 centimeter snö på krokusarna! Men smältningsprocessen har runnit på en tid. Jag tycker det där med tipspromenader är så trevligt ordnat där hos dig, Här är byn alldeles för gles för att jag skulle börja föreslå¨något sånt, och det måste vara nån form av förening som står för arrangemanget, annars vore det verkligt roligt! Lyckliga du som får färsk fisk!

  1. Här är det föreningen Klintetraktens framtid som ordnat med våren tipspromenad. Jag tycker att det är jätteroligt att ha ett mål att sikta in sig på och inte bara gå helt planlöst.
   Fisken var väldigt god! ♥

 6. Minst sagt ruggigt idag. Jag har hållit mig inomhus och löst korsord, som jag inte gjort på länge. Kallt ute, 3 grader som mest.
  Vilken lycka att få färsk fisk! Mums 😀
  Kram, Gerd

 7. Dagen började väldigt molnigt här, men sen blev det solsken och en fin solnedgång. Det är så vackert! Krokusarna var helt underbara. Väldigt länge sen jag åt bruna bönor, men trist att du inte blev nöjd, det är så viktigt med god mat i sht nu.

 8. Här i Stockholm har det varit en fin dag. F lånade min bil och när jag gick ut på morgonen sken solen och det kändes varmare ute än inne. Fast så var det förstår inte, men solen värmde och jag har kallt inne.
  På eftermiddagen åkte jag in till stan. Promenerade 1 timme och en kvart. Riktigt skönt. Har inte varit inne i stan och gått sedan pandemin kom. Bara på blodcentralen vid Odenplan.

  Kram

  1. Det låter som en skön dag. Vi får se fram mot våren och hoppas att allt lättar efterhand.
   Kram

 9. Så vackert med krokus! Jag har testat olika märken av färdiga bruna bönor och inte gillat någon sort. Jag lagar själv, men eftersom det lönar sig mer att göra stor sats så passar jag på att bjuda hit Ulrika med familj. Att göra storkok för en eller tvåa personer känns inte så lönande. Kram

  1. Förr kokade jag också både bruna bönor och ärtsoppa själv, men som sagt till en person gör i alla fall jag inte det och barnen är måttligt förtjusta i det. Kram

Kommentarer är stängda.