2021-01-01

Idag ”gynnar” det nya året 2021 och det är lika blött och grått som det varit de senaste dagarna, men som vanligt så här på nyårsdagen, tycker jag att det känns som om jag nu kan göra bokslut över det gamla året, lägga det bakom mig och se framåt. Fast jag inser att vi lär få leva med den här coronapandemin länge till, även om jag hoppas att vaccinet ska göra att vi ska kunna få börja röra på oss igen.

Jag skulle väl kanske inte berätta det en gång, men kan ju inte hålla inne med några hemligheter, så här kommer en nyårshemlis: Jag har redan bokat en resa till senhösten 2021. En resa med direktflyg från Visby till Mallorca. De här resorna från Visby brukar snabbt bli fullbokade, så jag tyckte att det var lika bra att slå till direkt. Med fri av/ombokning fram till 60 dagar innan avresa kan man ju våga göra så. Det känns otroligt trevligt att ha det att se fram emot!

Nyårsafton firade jag tillsammans med Carina och Bosse på Sicklings och det blev en väldigt trevlig kväll. Förrätten hade vi ju ätit upp redan på julafton, men det gjorde ingenting, för vi fick två hummerhalvor var, så när vi var klara med dem och pajen orkade vi inte ens någon efterrätt.

Bosses goda hummer med västerbottenostpaj

Carina hade köpt bingolotter, så när vi ätit färdigt satt vi och tittade på TV4 och deras Bingolotto och det var riktigt ”nymodigt”. Visst köpte man en och annan bingolott då någon gång i början på 90-talet när Loket Olsson drog igång programmet, men sen har jag aldrig sett på det, men gårdagens var trevligt och med bra artister.

Bosse dukade fram en bricka med ost och kex som vi satt och mumsade på medan vi såg på TV och vi blev allt mättare och mättare. Carina började prata om efterrätt, men nej, vi orkade inte. Lite tur hade vi minsann: både Bosse och jag fick bingo på våra lotter, så nu väntar varsin Sverigelott på oss.

Vid tolvslaget öppnade Bosse en flaska cava och vi skålade för det nya året. Jag skulle ju ut och köra, så det fick bara bli en mun av den goda drycken. Fridolf fick ett ben och varken hörde eller såg några smällare och inte vi heller. Däremot såg jag en raket vid 11-tiden och den hörde Fridolf också och blev lite upprörd, men det var kvällens enda smäll.

Det kanske var Eva´s förtjänst att det gick så bra för oss med bingospelet, för hon bidrog till kvällens förtäring med en linssoppa, som vi åt efter tolvslaget. Enligt siciliansk tradition ska man äta det på nyårsafton om man vill få ordning på sin ekonomi under det kommande året och soppan smakade alldeles utmärkt!

Jag hade lagt en filt över vindrutan på bilen för att slippa skrapa is ifall det skulle bli frost, men det hade jag inte behövt göra, för när jag skulle köra hem upptäckte jag att det fortfarande var blidväder, det hade regnat och filten var alldeles genomblöt, så när jag kom hem fick jag ta den med mig in och hänga upp den på torken i badrummet.

Dagens ordspråk:
Lögnen kräver gott minne.

Ha en riktigt God fortsättning på år 2021!

30 reaktioner till “2021-01-01

 1. Så härligt med resan! Klart att du skulle boka med så säkra garantier. Jag håller verkligen en tumme för att året utvecklas i rätt riktning så att du kommer iväg.

  Kram och Gott Nytt År!

 2. Så härligt att se fram emot en resa igen. Jag hopas att många blir immuna mot coronan när vaccineringen kommer igång.
  Det verkar som om din nyårsafton blev jättemysig, grattis till bingolottsvinsten. Hoppas att även lotten ger vinst när den kommer.
  Kram och god fortsättning!

 3. Men vad roligt att du har bokat en resa! Då har du verkligen något trevligt att se fram mot i höst. 🙂
  Så mysigt att kunna fira nyårsaftonen tillsammans med son svärdotter. Grattis till bingovinsten! Det är alltid kul att vinna, vad det än vara må.
  Vi firade själva här hemma med god mat och bubbel förstås. Det var ovanligt få raketer i år och det som var, smälldes av runt 12-slaget. I vanliga fall brukar man börja smälla redan flera timmar tidigare.
  Även vi har gråväder och har så haft de senaste dagarna. Men jag tror på ljusare tider! 🙂
  Kram!
  Gigi

  1. Visst är det roligt att ha något att se fram emot. Egentligen har jag ju en Hollandsresa tillgodo, men det lär nog inte bli någon i år heller. De går ju på våren och då är vi nog inte redo ännu.
   Ha det så gott! Kram

 4. Vad härligt att ha en resa att se fram emot när sommaren ger vika för höstens mörkare tid😄
  Ja detta regntunga mörker som varat dag ut och dag in varje höst och vinter är inte riktigt min melodi heller… Fast i minnet har man allt noggrant sparat hur underbart det är att gå barfota i solvarm sand vid havet🌞🏖🏝🙂
  Sänder en stor kram och önskar dig ett Gott Nytt 2021, Ingrid💖🤗
  Mvh Uli

  1. Tack! Jag önskar dig också ett riktigt gott nytt år och tack också för att du tittar in här till mig.
   Kram

 5. Vilken trevlig nyårsafton du hade med son och svärdotter! Och vilken mat! Ni verkar väldigt duktiga på matlagning i din familj! Och linssoppan minns jag att man skulle äta efter tolvslaget.
  Såå roligt att du har bokat en resa! Det känns hoppingivande, verkligen! Men till hösten går det säkert bra att resa igen!
  God fortsättning ber jag att få önska!
  Nyårskram, Monica

  1. Det var verkligen en trevlig kväll!
   Jag hoppas givetvis att jag ska kunna komma iväg på den där resan. Man måste ju ha något trevligt att se fram emot, men skulle det visa sig att det inte känns bra har jag ju möjlighet att boka av den.
   Kram

 6. Så klart att du ska resa, till hösten tror man ju att allt ska vara under kontroll…det tror jag med.
  Skönt att ha något att se fram emot.

  Tillönskar dig en superb fortsättning på nyårsdagen trots vädret, lika illa här.

  Ha det bäst Ingrid.

  1. Jag borde ju ha gått ut en vända i dag, för sämre har inte vädret varit än att man kunnat göra det, men latmasken slog till!
   Ha det så gott du också Micke!

 7. God fortsättning Ingrid på det nya året! Vilken trevlig hemlis du bjuder på som nu inte är någon hemlis längre! Ja, då får vi innerligt hoppas att du kommer iväg.
  Trevligt att läsa om ert nyårsfirande och så god mat!
  Linssoppa, just det ja! Det skulle jag ju ha fixat! 🙂
  Kramar Gunilla

 8. Så fint firat! Bingolotto tittade vi på när yngste sonen spelade ishockey, för då var man ju tvångsansluten till bingolotto. Vi vann aldrig.
  Jag hoppas verkligen att din resa blir av, så roligt att tänka på den ändå.

 9. Så trevligt med resan … bra att du bokade! Nu hoppas vi på att allt blir mycket bättre under detta nya år!
  Du fick en festlig nyårsafton med god mat och Bingolotto – grattis till vinsten!
  Kram

 10. Härligt att du bokat en resa. Jag har 4 resor på gång, men vi får väl se om de blir av. Ställs de in så förlorar man inga pengar, annars får jag väl ta smällen om det är något annat som gör att jag inte kan/vill resa. En av resorna ska göras i egen regi och jag tänker inte boka något förrän det känns säkrare.

  Nu är nya året igång och det är bara att hoppas på det bästa.
  Kram

 11. Härligt att du har en resa att se fram emot. man får väl innerligt hoppas att pandemin har backat rejält till hösten. Håller tummarna för det så att du glatt kan se fram emot resan.
  Önskar dig en fin fortsättning på det nya året.
  Kram

 12. Som vanligt skriver du ett så trevligt inlägg. Först och främst grattis till att du är så modig och redan har beställt en fin resa till Mallorca. Det kommer att upplyfta din tillvaro ända fram tills avresan
  En fin nyårsafton har du också haft med dina kära och med mycket god mat hela dagen igenom
  Ett riktigt fint nytt år älskar jag dig kära Ingrid

Kommentarer är stängda.