Glad Lucia!

Tredje advent och Luciadagen är det i dag och jag har varit tidigt uppe. Jag vet faktiskt inte när klockan ringde så tidigt senast. Jag funderade skarpt på att strunta i alltihop, för det var väldigt skönt i sängen just då, men jag tog mig samman och bröt mig upp i alla fall. Efter det vanliga intagandet av några piller och ett glas juice tände jag alla ljus i vardagsrummet och förberedde dagens första pass vid tv:n och det var verkligen värt att stiga upp för.

Svt:s  Luciamorgon från Jukkasjärvi var väldigt stämningsfullt och fint och jag satt där med tända ljus, kaffekoppen, en lussekatt och en skiva panettone och njöt av all vacker skönsång.

Många versioner av Luciasången har man hört genom åren och här är en med Mario Lanza, min stora tonårskärlek. När han tog i så näsvingarna fladdrade smälte mitt hjärta och när hans filmer gick på biograferna i Visby kunde jag sitta där och se om dem hur många gånger som helst. Då gick alla veckopengarna åt till biobiljetter.

Ute är det grått som vanligt. Igår tog jag mig en Klinterunda trots ett lätt regn, få se om det håller tätt i dag, så kanske det blir en repris lite senare. Nu ska jag först av allt ta mig en dusch, för längre har jag inte kommit den här söndagsmorgonen.

Dagens ordspråk:
Ett barn kan leda en häst till vatten, men hundra man kan inte tvinga honom att dricka.

Ha en glad Lucia och tredje Advent!

27 reaktioner till “Glad Lucia!

 1. Här får man hjälp med väckningen. Luciaprogrammet var väldigt fint, vi satt också där och drack kaffe. Nu har vi varit ute på en promenad i regn och duggregn. Skönt trots allt. Nu är det skidor hela dan tror jag.
  Ha en skön Lucia. Kram

 2. Inte ens Lucia (eller Mario Lanza!) kan få upp mig tidigt ur sängen! Men jag ser repriserna sedan. Vi brukar titta på en gammal inspelning när vår dotter Sophia var med i TV:s luciasändning. Lite nostalgi skadar inte…
  Ha en fin luciadag, kram, Monica

 3. Ingen tidig uppgång för mig, inte. Nej då. Borde och måste.
  Tack för vacker sång av din idol. Vilken röst!
  Ja, här blev det strax gråväder igen och det spås lite regn frampå.
  Glad lucia, kram!

  1. Här är det duggregn som gäller. Jag håller på med middagen och hoppas på att det ska bli uppehåll senare i dag.
   Kram

  1. Vädret lockar inte till att gå ut, men man brukar ändå må bra av att få komma ut och röra på sig ett tag. Ha det gott!

 4. Ett jättemysigt Luciafirande från Jukkasjärvi!
  Grått och disigt här också, men inget regn i alla fall!
  Ha en fin söndag!
  Kram

 5. Jag övervägde inte ens att gå upp tidigt för att se på TV. Däremot hade det varit trevligt med lite Lucia live, men det får bli ett annat år. Nu är det en helt annan ”krona” som intagit tillvaron.

  Ha en fin Luciadag och tredje advent!
  Kram

  1. Jag sett alla lussemorgnar sedan jag slutade jobba, så det kändes helt naturligt att det skulle bli så i år också.
   Kram och tack detsamma!

 6. Jag steg inte upp så tidigt vilket kanske var dumt men jag misstänker att man kan titta i efterhand. Ett likadant bord som står till höger om teven finns här hemma.
  Som vanligt avslutar du med ett mycket klokt ordspråk.

  Kram och god lucia/tredje advent!

 7. Tittade inte för vi var ute på morgon promenaden så jag tittar i kväll.
  Lucia sången är vacker men jag vill att en kvinna skall sjunga.
  Kram Anki o Minton

  1. Ja det kanske man kan tycka, men den italienska sången har ingenting med vår Lucia att göra egentligen.
   Kramar till er

 8. Jag insåg att det inte skulle bli tidig Lucia här, men jag fick å andra sidan titta på äldsta dotterdotterns klass som firade på youtube, och sen blev det ett betydligt mindre, men väldigt rart firande från kyrkan vi brukar gå i (inspelat förstås).

 9. Tur det finns SVT play – här sov vi gott under första sändningen av Luciamorgon från Jukkasjärvi. Njöt desto mer av skönsången och stämningsfull inspelning när vi vaknat till. Lucia med tärnor från Bodens Musikgymnasium – extra kul förstås.
  Måste säga att det var den finaste Luciamorgon jag sett på TV.
  Nu räknar vi ner dagarna tills ljuset återvänder till vår del av världen.

  1. Jag håller med dig! Det var en väldigt fin och stämningsfull Luciamorgon.
   22 dec föddes vår yngste son och vi brukar säga att han kom med ljuset och det lär han göra i år också.
   Kram

 10. Jag var så gad att jag kunde se luciafirandet på svensk TV. Fast det blev SVTplay eftersom vi ju ligger en timma före Sverige, så hade det blivit lite väl tidigt i realtid. Bland de vackraste luciafirandena jag sett! Var väldigt rörd av det.
  Ja, där tog han i. Vackert!

 11. Så stämningsfullt du ordnade på Lucia morgonen. Dis, dimma och regn verkar hålla i sig, det är inte ljust värst länge nu…

Kommentarer är stängda.