En givande fredag

Igår eftermiddag, när jag precis satt på tv:n och satt och drack mitt eftermiddagskaffe plingade det på dörren. Det var Eva som varit i Visby och kom förbi med ”stadsgodis”: en fin julstjärna, godis och en panettone (italiensk fruktkaka).

En liten stund senare plingade dörrklockan igen. Det var några representanter för styrelsen i bostadsrättsföreningen som åkte runt och levererade en julkasse med julmust, salmbärssylt, gotlandssenap och godis till alla boende. I år blev det ju ingen förtäring på årsmötet, ingen sommarfest och ingen julfest heller på grund av pandemin, så den där kassen var en liten kompensation för det. Mycket trevligt!Lördagen artar sig också, för i dag fick jag en tomte till 🎅 🎅 i Trisskalendern. Nu fattas det bara en! Man får ta vara på alla glädjeämnen man kan hitta 😍. Ute är det mörkt och drypande vått, men här inne har jag det varmt och skönt, från radion strömmar det ut julmusik och jag har just druckit morgonkaffet med en god lussekatt till.

Dagens ordspråk:
När man tvättar en trappa, ska man börja uppifrån.

Ha en skön lördag!

33 reaktioner till “En givande fredag

 1. Det var verkligen goda och trevliga leveranser som anlände till dig i går! Hoppas det dyker upp ännu en tomte till för det är väl den du väntar på. Själv fick jag inte köpt någon kalender så denna gång är vi lottlösa.

  Kram och god lördag!

 2. Så trevligt med oväntade besök med presenter.
  Här är grått och småregn som vanligt. Vill ha lite sol och snö
  Kramar från oss

 3. Stadsgodis, julstjärna, julmust, julmust, salmbärssylt och gotlandssenap. Kan det bli så mycket bättre i denna dova tid… Fruktkaka som smakar så gott 🙂 Vi sköter om oss och inväntar Lucia. Kram.

 4. Vilken trevlig fredag du fick! Säger det igen: Vi ha omtänksamma barn både du och jag! Och så en kasse med julgott! Man uppskattar allt sådant väldigt mycket detta år!
  Ha en riktigt skön helg!
  Kram, Monica

 5. En julkasse i min smak det, mina smaklökar vibrerar av välbehag.
  Bra kompensation när den är som bäst.

  Ha det fint Ingrid.

 6. Jag hoppas du får en riktigt skön helg! Vi fick också ett överraskningspling på dörren. Det var Brf styrelse som delade ut lussekatter och pepparkakor till oss boende i huset, då vi inte kunde ha det traditionella lusse-firandet. Dessutom var det med en tomtenisse i påsen. Visst blir man glad av överraskningar!

 7. Vilka trevliga överraskningar du fick igår.
  Här får jag allt fixa själv om det ska bli nåt extra till oss.
  Kram

 8. Vilken dag du haft. Även jag har nu 2 tomtar i kalendern så nu får vi hålla tummarna.
  Kram

 9. Så mycket Lucia-godis du fått! Även jag fick en del; en enda liten pepparkaka på fatet till morgonmackan…..Fast jag är ju inget för kakor så den räckte bra!!
  Men…det är underbart att vara hemma igen. Så skönt att sova gott i sin egen säng och höra gubben snusa bredvid. 🙂
  KRAM och grevlig Lucia/Susie

 10. Men vad trevligt med en kasse julgott! Här har vi just tittat på Luciamorgon på SVT1. Så trevligt och lite annorlunda. Ha nu en skön Luciadag! Kram från Kerstin

Kommentarer är stängda.