Gårdagens möte / Premiär / Fem en fredag v 17: Favoriter

Gårdagens månadsmöte med SPF lockade ca 30 deltagare och det var en givande och intressant eftermiddag och när de övriga åkt hem skulle vi i styrelsen ta hand om disk och städning och därefter hade vi ett styrelsemöte, så dagen gick åt. Jag åkte hemifrån halvtolv och var inte hemma igen förrän klockan var halvfem. I dag har jag lite SPF-pyssel här vid datorn, för det ska skrivas ett protokoll och ett referat.

Det blåste snålt som attan igår, men i dag är det lite behagligare, så jag startade dagens ”orkor” med att jämna till gräset i min lilla täppa. Inte för att det var speciellt mycket att klippa efter, men det var lite spännande att se om jag lyckades få igång gräsklipparen i år också och så är det ju Valborgsmässoafton i morgon och då ska gräset vara klippt. Framsidan får dock vara, för där finns det inte många gröna strån. Det behövs regn!

Här kommer elisamatildas fredagsfrågor, som i dag handlar om vad vi har för favoriter:

 1. Vilken radiokanal väljer du mest att lyssna på? P4 Gotland står på från morgonen tills jag sätter på tv:n på kvällen (eller rättare sagt; eftermiddagen 😉 )
 2. Vilken är din just nu favoritplats? Ute på terrassen eller i kökshörnan så fort vädret tillåter.
 3. Vad tittar du helst på, på tv? Jag ser mest filmer och serier på SvtPlay och Netflix, men ett och annat vanligt tv-program också.
 4. Vilken doft gör dig alltid glad? En aktuell doft: doften av nyklippt gräs
 5. Vilken bok kan du läsa om och om igen? Jag har ingen bok som blivit en sån favorit att jag vill läsa om den flera gånger.

Dagens ordspråk:
Den hönan som kacklar mest, hon värper minst.

Trevlig fredag!

32 reaktioner till “Gårdagens möte / Premiär / Fem en fredag v 17: Favoriter

 1. nyslaget hö doftar gott. visst behövs det regn! men det kommer nog på Valborgsmässoafton, skulle jag tro. serier på SvT och Netflix här också. ha en trevlig Valborg!

 2. Vilken bra och trevlig eftermiddag det blev.
  Nyklippt gräs luktar gott tycker jag. En av mina favoritdofter är nog havet.

  Önskar dig en fin fredag!

  Kram

 3. Jag läser ofta om böcker. Det finns böcker som jag inte gillar alls, så efter ett halvår läser jag om boken och det är en helt annan bok! För mig är det ofta så, det gäller filmer också. Jag upptäcker nya saker andra gången som jag inte la märke till första gången jag läste boken eller såg filmen.
  Tror det hänger mycket på vilket humör jag är på och när det gäller böcker i hur stora portioner jag läser boken. Ibland läser jag bara ett litet stycke, da’n efter läser jag på nytt bara ett litet stycke. Nästa gång jag läser boken läser jag ganska mycket varje gång och det blir mycket lättare att förstå innehållet då.

  1. Jag minns när jag fick den första Stieg Larsson-boken, Män som hatar kvinnor, jag började på den flera gånger, men la undan den igen. De låg nog ett par månader och jag hade bara läst ett par kapitel, sen skulle vi åka till Sicilien och boken fick följa med och där läste jag den och fastnade totalt, så när jag kom hem fick jag skaffa de andra två också.

 4. Jag älskar ju också nyklippt gräsdoft. Det är nåt speciellt med den…..
  Allt gick bra os frissan, men jä..r vilket pris det är nu för tiden. Rena Stockholmspriserna!! Iaf om man går till en vanlig frissa och inte till sin väninna (som har blivit pensionär och sålt).
  KRAM/Susie

  1. Det blir dyrare och dyrare överallt och även hos frissan.Det låter som om du blev nöjd i alla fall. Kram

 5. Det blev riktigt mycket jobb för dig med SPF-mötet! Och lite dagen efter också!
  Mycket av dina svar på elsamatildas fredagsfrågor kan jag stämma in i. Jag hör inte ofta på radio men hör jag så blir det mest P4 Malmöhus.
  Håller annars med Znogge om havsdoften eller snarare sand-doften, när solen har börjat värma!
  Ha en trevlig fredagskväll, kram, Monica

  1. Ja, det är lite pyssel med det där föreningsarbetet, men något ska man ju pyssla med.
   Här är så tyst, så Gotlandsdradion får agera ljudkuliss. Kram

 6. Förra veckan kände jag plötsligt den där doften av nyklippt gräs, det var riktigt härligt! Glad valborg!

 7. Nyklippt gräs luktar ju så gott och det är väl nästan lag på att på valborg så SKA det vara klippt. 😉
  Netflix är ju inte fel att ha tillgång till, kostar ju inte så mycket heller, man får mycket för pengarna.

  sv: Har haft samma rader i 30 år ungefär, nån gång ska de väl slå in.
  Ha det bäst Ingrid.

  1. Jag har ju bara en enhet så mitt Netflix-abonnemang kostar bara 99:-/mån och det är ju mindre än en biobiljett. Helt klart prisvärt!
   Ha en fin Valborg!

 8. Nyklippt gräs håller jag med om. Radio lyssnar jag i stort sett aldrig på frånsett någon radioföljetong ibland, men tv-serier Tv-blir det desto mer av.Trevlig valborg.

 9. Att doften av nyklippt gräs är underbart är ju något som alla kan instämma i. Däremot tycker jag det är skönast när det är helt tyst hemma. Har aldrig radion på
  – förutom ett-ekot som Kent till varje pris måste höra.
  Kanske är det en vana sedan barnen var små och jag ville höra vad de gjorde och var de fanns. Det är ju nästan 20 år mellan min äldsta och yngsta dotter så det har varit småbarn hemma en ganska lång period :-).
  Önskar dig en skön Valborgsmässoafton. Det blir kallt (som vanligt) så vi är väl hemma istället för att åka in till Söderköping och fira. Jag kommer inte ihåg någon Valborg som jag inte har frusit.
  Kram från Ingrid

  1. Vi satsar inte heller på någon utomhusaktivitet i morgon. förutom kylan blåser det så hemskt så räddningstjänsten avråder från brasor.
   Ha en fin Valborgsmässohelg! Kram

 10. Nyklippt gräs ja, det doftar verkligen gott, liksom sommarregn!
  Jag väljer samma kanaler som du, SVT eller Netflix, valt bort Discovery efter OS, det räcker gott ändå, Önskar jag dig en skön Valborgshelg

 11. Oj oj oj Ingrid. Du pratar om att klippa gräset och här har det både haglat och snöat och är minusgrader. Isen ligger tjock på sjön och det blåser isvindar från väst. Ingen brasa kan vi tända för brandrisken heller och jag är dålig efter fjärde sprutan så det blir att stanna hemma och elda.

  1. Det är många som blivit lite dåliga efter den fjärde sprutan. Hoppas att du snart piggnar till igen. Här blir det nog inte heller någon brasa för vi har väldigt torrt i markerna och hur som helst så tänker jag i alla fall hålla mig hemma i kväll, för det är kallt och ruggigt väder. Kram

 12. Visst är balkong, täppa och terrass fina platser! Jag kom på att jag i år kunnat sitta endast en dag på balkongen, det var två timmar en dag då det kanske varit +15 grader – efter det återkom kylan och inte ens solen värmer ännu så pass i nordläget där – så jag får vänta ett tag till med den njutningen.
  Trevlig valborg till dig och kram!

  1. Det är kyligt här också, så ännu har det inte blivit så många tillfällen att sitta ute, men det kommer väl. Ha en fin valborg du också. Kram

 13. Här kanske jag kan klippa gräset om någon vecka, men det verkar växa ganska långsamt på grund av för litet regn. Jag som har hästar har redan ställt mig i kö för att få köpa hö i sommar. Hö-bönderna räknar med dålig första skörd och ingen andra skörd alls på grund av för dyrt att köra ut med maskinerna på åkrarna. Hösten blir nog inte rolig, med skyhöga livsmedelspriser på grund av olika kriser i världen. Men nu är nu, och i dag är det fint väder här så att man kan glädja sig!

  1. Vi här på ön har nästan inte fått regn på två månader, så det är enormt torrt nu. Det lär nog bli höga priser på höbalarna i år.
   Ha en fin helg!

 14. Föreningsarbete kan verkligen få tiden att gå åt. Men det är också lite av en livsstil.
  Något gräs har jag inte klippt ännu. Min gräsmatta är fortfarande belamrad med byggmaterial och dito avfall. Men sen så…
  Hoppas du får en riktigt fin Valborg!
  Kram

  1. SvtPlay är jättebra och de serier som går på svt1 o 2 ser jag hellre där, för då kan man ju välja att se dem när man vill.

Kommentarer är stängda.