Tagen på bar gärning

Det är en torsdag med lite växlande väder och bara en fem-sex grader varmt, men i eftermiddag har vi ett månadsmöte med SPF Klinteorten, så vädret spelar inte så stor roll. Vi ska få besök från Hörselvården och det ska bli intressant, för det där med hörapparater är en hel vetenskap, som det kan vara bra att få lära sig mera om.

Pelargoniorna växer till sig mer och mer och får snart inte plats i köksfönstret. En har fått flytta in i vardagsrumsfönstret och jag fick lyfta ner dem på köksbordet för att kunna vattna dem ordentligt. De är verkligen i stort behov av omplantering i större krukor.

Jag har länge misstänkt att jag har besök på min uteplats, för den ena stolsdynan är alltid smutsig och full av gråa hårtussar. I dag tog jag besökaren på bar gärning där den låg i lugn och ro och idkade pälsvård. Förut tog jag in dynorna om nätterna och det får jag nog göra i fortsättningen också om jag vill kunna sitta där själv.

I dag har Tyra namnsdag och Tyra hette min mormor. En mormor som jag inte har några minnen av, men hon levde när jag var liten, för jag minns i alla fall att vi var hos henne och hälsade på. En vacker porslinsdocka, som satt i en soffa, satte ett outplånligt minne.

Visst var hon vacker mormor Tyra som föddes 1882

Dagens ordspråk:
Vänskap låter sig inte betalas med annat än vänskap.

Trevlig torsdag!

23 reaktioner till “Tagen på bar gärning

 1. Oj, vilken blomkraft hos dig. Det måste var underbart när alla de pelargonerna slår ut. Jag har också fåt ta in våra sittkuddar, för jag märkte av en del besök precis som du. Kram

 2. Lustigt att du skrev om katten, som tagit din stolsdyna i anspråk för sin pälsvård. Förmodligen har den väl sovit där också på natten. Ifjor upptäckte vi, att hammockdynorna var alldeles håriga. Dynorna låg ute på natten, men vi trär ju ett skydd över hammocktaket, som hänger ner ända till marken. så där hade en katt legat skyddat och skönt länge, innan vi upptäckte det. Nu har den katten (och hans ägare) flyttat, så i år hoppas vi slippa påhälsning. För de dynorna är tjocka, stor och tunga att bära ut och in varje dag.
  Så fin din mormor Tyra är, så roligt det är med de gamla korten!
  Ha en fin torsdag, kram, Monica

  1. Katter passar på minsann och jag fattade först inte vad det berodde på. Jag hittade t o m gråa hårtussar inomhus, så förmodligen har jag satt mig på en sån där hårig dyna och fått katthär på byxorna.
   Visst är det ett vackert kort!
   Kram

 3. Eftersom jag vet hur min gubbe reagerar på djur så skulle jag få ta fram nån gammal utsliten dyna och lägga i stolen när vi inte var på altanen. På så sätt fick skulle både katten och gubben få lugn och ro….. *fniss*
  KRAM/Susie

  1. Jag kanske ska göra så, låta katten ha sin dyna och ha en för mig själv. Man ska ju vara snäll mot djuren! Kram

 4. Inte kul med besök av kattor. Har högt staket så nu slipper jag hår i möblerna och kattskit.
  Kramar från oss

  1. Kattskiten i rabatten uppskattar jag inte heller och brukar strö på citronpeppar där. Det håller katterna borta, men det blir ju inte helt billigt.
   Kramar till er!

 5. Jo. Tyra ser vacker ut och ung ut.
  Hoppas du/ni blev klokare på hörapparaterna efter mötet.
  Katten verkade inte ha det minsta dåligt samvete. Nästa gång sitter den kanske i köket och väntar på något gott. De har sina för och nackdelar. ibland är de svåra att motstå. Men jag är mest en hundmänniska.
  Kram från ett Visby som det regnar i just nu, lokalt.

 6. Så vacker bild på din mormor, så stilig blus (eller klänning?). Det fanns förut en katt längst ner i vårt hus och en gång låg den i en av mina stolar, fast den såg ut precis som en bekants katt så automatiskt sade jag ‘hej Josef’, fast det inte alls var just Josef.

 7. Så fina dina pelargoner ser ut och de verkar stortrivas hemma hos dig.
  Vilken vacker bild på din mormor och ett vackert namn också. Ganska så vanligt bland flickor nu igen.
  Under en period hade vi också en katt som tog siesta på vår terrass så det var bara att plocka in dynorna över natten. Glömde vi dem så syntes det direkt att vi hade haft besök.

  Kram och god kväll!

  1. Det är trevligt är gamla namn kommer till heders igen. Tyra skulle jag ju aldrig ha drömt om att döpa ett flickebarn till.
   Katter passa på minsan! Kram

 8. Vilken trevlig besökare! Men du får väl ge den en egen dyna kanske så du slipper bli hårig i rumpan.
  Din mormor är verkligen vacker!
  Tänkte skriva ”ha en trevlig kväll”, men sen fick jag syn på klockan så ”sov gott” är nog mer passande.
  Kram

  1. Katten har snuskat ner den ena dynan, så de får nog bli hans, så har vi varsin.
   Sov så gott själv! Kram

 9. Ja din mormor var vacker, trevligt med gamla bilder från våra förfäder. Hörapparater är en hel vetenskap ja. Jag slarvade bort mina första… nu fick jag med laddningsbara inbyggda batterier. Jag får ju betala en slant såklart men försäkringen täcker något när man har drulleförsäkring. Jag har dem bara på prov ännu… men de verkar funka. Jag är bullerskadad på alla år inom verkstadsindustrin. Det är inte roligt att ha främmande katter på besök. Vi har ju en hus vakt som tur är.

  1. Vi diskuterade just laddningsbara hörapparater igår, för när jag fick mina vanlig för ca ett år sedan sa audionomen att de laddningsbara inte var så bra. Men Gunnel från hörselvården sa att de är ganska nya och blir bättre och bättre, så det kanske blir såna så småningom.
   Jag kan tänka mig att det inte kommer in några katter på er tomt!
   Ha en fin fredag!

  1. Jag tror jag vet var katten bor nu, för jag har sett den utanför en dörr flera gånger.
   Visst är pellisarna fina!

Kommentarer är stängda.