Klinterunda

Det är ännu en solig och fin dag, men det blåser rätt mycket och så pass mycket att dagens kryssningsfatyg inte kunde angöra i Visby, utan fick fortsätta till Slite och de passagerare som vill se Visby får bussas dit.

Jag fredagsstädade på förmiddagen och när jag klarat av det gick jag ut och sopade av min uteplats, där det blåst in en massa löv och sedan tog jag krattan och räfsade gräsmattan, så att jag förhoppningsvis slipper få in nya löv på stenläggningen.

När jag var ute kände jag ju hur behagligt det var i solskenet, så även om det närmade sig lunchtid, tog jag på mig och gick ut på en Klinterunda. Man måste passa på, för ingen vet hur länge vi får behålla det här fina vädret. Tänk att det bara är tio dagar sedan jag var ute och dokumenterade vintern och nu är den helt borta. Fast det ser ut som om den snart är tillbaka igen och det skulle inte förvåna mig om vi får en vit jul trots allt.

På Donnersgatan var det tyst och öde förutom en och annan bil och någon som kom ut från Apoteket. Den stora parkeringen utanför gamla ICA var helt öde. Så här en vecka före jul borde det egentligen vimla av folk längs Klintehamns forna storgata, men enda stället det vimlas på numera är nog på Konsum. I dag gick jag inte dit utan fortsatte hem.

Det blev en sen lunch i dag, men det gör ingenting, för jag var inte speciellt hungrig. Frukosten tar sin rundliga tid, så det passar egentligen ganska bra att äta lunch vid ett-tiden.

I eftermiddag ska jag ta och börja slå in några julklappar. Jag har nog inte papper som räcker till allt, men det kan bli en början i alla fall.

Nu plingade det till i mobilen! Julklapparna, som jag klickade hem härom kvällen, är klara för avhämtning hos Postnord, men det får vara tills i morgon, för då behöver jag nog ta bilen och ”när bilen ändå går” passar jag på att köpa lördags/söndags-lunchen på Kustgrillen. I morgon finns det Stekt ris med kyckling, grönsaker o ägg och det gillar jag.

Ha en fin fortsättning på fredagen!

20 reaktioner till “Klinterunda

 1. Trevliga tomtar du hittade. Ja det är väldigt lite snö nu tyvärr. Tänk om det fanns något ställe man kunde hämta lite lunch.
  Kramar från oss

 2. Den där rätten såg verkligen god ut…..
  Vilket fantastiskt fint väder vi har! Jag vill inte ens höra talas om att det ska komma kyla och snö igen!! 😦
  Kom precis hem efter en tripp till Tofta där vi letade efter en bekants sommarhus. Men eftersom det inte fanns några nr på husen/brevlådorna (konstigt) så ”tror” vi bara att vi vet vilket det är. Men vi märkte ingenting av nån blåst…..!?
  Sen åkte vi till Sanda Gårdsbutik och köpte 10 kg potatis så Rolle inte skulle bli utan under julen. *fniss*
  Därefter fortsatte vi till Klintehamn och loppisen där Rolle var skyldig 25:- sen tidigare. Men…han känner en man där så han hade fått kredit förra veckan. 🙂
  När vi åkte genom samhället så pratade vi om hur tråkigt det var att ICA-affären slagit igen och lokalen står tom. Det var en bra ICA, trots att den var så liten hade dom en massa roliga varor. 😦
  KRAM/Susie

  1. Jag tycker inte heller att det har blåst speciellt mycket. Konstigt att det inte gick att lägga till i Visby. Så skönt för Rolle att potatisen till julen är räddad!
   Jag sörjer verkligen att vi inte har någon ICA-butik längre.
   Kram och trevlig fredagskväll!

 3. Den lunchen ser verkligen inte illa ut alls.
  Jag borde ta efter dig och börja slå in klapparna men kanske i kväll. Papper och annat finns så jag har inget att skylla på faktiskt.

  Kram och god kväll!

 4. Ingen sol här idag, men det blåser lite. Igår var jag ute och räfsade gräsremsan mellan vårt staket och vägen och då var det riktigt skönt i solen!
  Nu ska det visst bli kallare i början på nästa vecka – inget jag ser fram emot.
  För min del får det gärna bli en grön jul, vi ska ju köra till Strandbacka.
  Den där lunchen skulle jag också kunna tänka mig, gillar verkligen thaimat!
  Ha en mysig kväll med ”På spåret”!
  Kram, Monica

  1. Visst är det härligt när solen tittar fram. Man får ta tillvara på tillfällena att vara ute då. Jag skulle inte heller ha något emot en grön jul.
   ”På spåret” gillar jag så givetvis ska jag se det.
   Ha en fin kväll själv Monica!
   Kram

 5. Jag blev förvånad i morse när jag hämtade in tidningen. Det kändes som vår. Solen sken och det var alldeles vindstilla och nästan lite ljummet i luften. Tyvärr gick det över i disigt och grått på eftermiddagen men man får vara glad för det lilla. Kram

 6. Vi hoppas på en grön jul! Tydligen ska det bli ett par grader kallt, och det kan jag klara, men snö är besvärligt. Och så fin promenad du fick till!

Kommentarer är stängda.