Mera vinter o Mammalax

Jag tog mig en promenad igår efter lunchen, för det var ett så fantastiskt vackert väder och jag ville passa på att dokumentera vintern här på ön. Ingen vet hur länge den blir kvar? Fast igår kväll kändes det verkligen som om det blir en vargavinter i år, för när jag var och släckte lamporna i köket vid 22-tiden kollade jag termometern och då hade vi -12,7º och det brukar aldrig inträffa så här tidigt på vintern och i dag rapporterar helagotland.se att det uppmätts -17,7º som kallast i natt.

Gårdagens bilder:

I dag är det ganska grått och några snöflingor kommer sakta dalande, men den värsta kylan har gett med sig och nu vid halvelva-tiden har vi -4º och stundtals ljusnar det och en blek decembersol tittar fram och det är alldeles vindstilla, något vi inte är bortskämda med.

Bosse var här på morgonen och hade med sig en liten ”mammalax”, som jag har rensat och ska ugnssteka till lunchen. Det är verkligen tacknämligt att få färsk fisk då och då! Tack Bosse!

Den kommer nog att räcka till flera mål.

Dagens ordspråk:
Det kan inte komma mer ur säcken än det som är i den.

Trevlig tisdag!

25 reaktioner till “Mera vinter o Mammalax

 1. Visst är det ovanligt att det är så kallt så har tidigt på vintern. Förra året så här dags hade vi +4 grader. I morse var det otrevliga -20, men värre var/är kylan inomhus.
  Ynka 14 grader i morse, nu har jag lyckats komma upp i +16 med braskaminens hjälp. Den får nog göra rätt för sig hela dan idag.
  Men att titta på vintern på bild är ju fint.
  Jag blir lite avis på dina fiskgåvor från sonen. Vilken lycka att få färska fiskar.
  Kram/Kicki

 2. Så kallt ni har haft det hos er. Hos oss är det betydligt mildare och ligger kring nollan samt är fortfarande snöfritt. Så vackra vinterbilder och visst gäller det att passa på för vem vet när det töar.

  Det var inte illa med en nyfångad lax till. Smaklig måltid när det blir så dags.

  Kram och trevlig tisdag!

 3. Även om jag inte är så förtjust i snö, så måste jag erkänna, att det ser väldigt vackert ut på dina bilder! Även vi här nere har fått lite snö i natt, men inte så att det täcker marken ens!
  Minusgrader i natt igen, men nu spås det lite mildare väder.
  Vilken fiskelycka din Bosse har! Ännu en fin lax!
  Nu kommer vår städare strax och idag ska vi vara hemma när han är här, man måste ju kunna vara det också!
  Ha det gott, kram, Monica

  1. Jag uppskattar inte heller snön, men visst är det vackert och fördelen med det här vädret är i alla fall att det är vindstilla.
   Hoppas att det går bra att vara hemma under städningen. Han får väl jaga er från rum till rum. ♥
   Kram

 4. Vi har snö och kallt, just nu bara minus 10,6 men ner mot minus 15 har det varit. Vid stugan var det 17,4 minus igår. Det är alltid extra kallt där.
  Mums för goda fiskar!
  Kram

 5. ….så fina bilder du lagt ut, ja det är så vackert ute nu men brrr så kallt, vi hade 16- imorse nu har det sjunkit till 10- mitt på dagen med en strålande sol och ett tunt snötäcke. Jag har varit ute och letat julklappar, oj vilket jobb en hel del folk redan fast man är ute på tidigt på dagen. Sex st barnbarn som ska ha sitt!

  1. Jag förstår att du måste vara ut i god tid för att få tag i julklappar till alla de sex barnbarnen. Jag har ju bara två barnbarn och de är 32 och 27 år gamla och det är inte lätt att veta vad man ska köpa till såna herrar minsann? Lycka till!

 6. När jag läste rubriken undrade jag vad i all världen en mammalax var för något, men nu vet jag. Lax är jättegott. Kram

 7. Så härligt att få färsk mammalax, jag blir avis! Mmmm, så gott. Jag ska steka en laxbit här snart till middag, men den var ju frusen.
  Kram!

 8. Såå fina bilder från din vintriga promenad! Idag betydligt mildare här med bara -6.
  Lax … så gott! I alla olika former – ugnsstekt, är verkligen en delikatess!
  Kram

 9. Det känns så här också, som om det ska bli en lång och kall vinter. Vi hade minus 17 grader igår morse men bara 5 minus i morse.
  Härligt med dina vackra vinterbilder. Jag tycker ju om vintern, om jag bortser ifrån halkan, men den har jag inte stött på ännu så mycket, i år.
  Kram!

  1. Du är ju uppfödd med ordentliga vintrar, så jag kan tänka mig att det känns bra när det inte bara är slabb och slask. Kram

 10. Njutit av dina vackra bilder. Kylan har dämpat sej så nu är det bara -7. Har också haft lax i går och det är gott. Så att det fanns ett paket aborrar kvar så det får jag ha nästa vecka. Har en granne som har sommarhus i blekinge och då köper dom Aborre av en fiskare och den är rensad filead och fryst och väldigt god.
  Idag skall jag gör brunkål och sedan besöka vårdcentralen.
  Kramar från oss

  1. Abborre är jättegott. Bosse har haft med sig hem från Åland någon gång.
   Lycka till med kålen och vårdcentralen.
   Kram

Kommentarer är stängda.