Torsdagen i Visby

I dag har jag varit i stan och handlat julklappar och jag åkte rätt tidigt, för jag ville köra hem igen innan det blev mörkt. Solen sken, det var nästan +7º och vägarna var helt isfria nu, det kändes nästan lite vårligt i dag. Jag höll mig på Östercentrum där det var rätt mycket folk i farten, men det var inte någon som helst trängsel och jag visste vad jag skulle ha, så det var rätt kvickt avklarat.

Sedan åkte jag och hälsade på hos Krister o Thomas, som båda jobbar hemifrån, så jag passade på när de ändå hade lunchrast.

När jag skulle åka hem kom Krister och gav mig en kasse med ett spännande innehåll; en hel trave julklappar, precis lagom stor så att jag kunde lägga den under min lilla bordsgran. För öppnar dem gör jag givetvis inte förrän på julafton på Stenstugu.

Bilfärden hem gick bra, men det var jobbigt att ha solen i ögonen hela tiden, men hem kom jag till slut. Jag körde inte så fort och ett par gånger körde jag in på parkeringsfickor för att släppa om bilar som låg bakom. Jag har haft planer på att skaffa en keps, eller helt enkelt bara en solskärm att sätta på huvudet när man kör med solen i ögonen. Jag har solglasögon, men de hjälpte inte mycket.

När jag kom hem låg det två julkort på dörrmattan och i går kom det första. Det blir nog fullt på julkortshyllan i år också.

Dagens ordspråk:
En god uppfostrare gör sig själv överflödig.

Trevlig fortsättning på torsdagen!

15 reaktioner till “Torsdagen i Visby

 1. Då har du haft en bra dag. Behöver inte fundera på julklappar och det är skönt. Har också fått några julkort och det är så roligt.
  Kramar från oss

 2. Det är jobbigt att köra bil när solen står så lågt. Är vägbanorna våta så blir det ännu värre.
  Så fint det blev med din lilla bordsgran och klapparna!

  Kram och god kväll!

 3. Då kan du pricka av några fler saker på ”att göra-listan före jul”! Det känns väl bra! SÅ jobbigt att köra med den lågt stående solen rakt i ögonen! Solskärm eller keps är säkert bra.
  Jag har insett att jag inte hinner få alla julklappar före jul, så jag får skriva presentkort…men det får gå!
  Solig dag här idag och 9 grader varmt – man ska inte klaga!
  Ha en skön kväll, kram, Monica

  1. Jag väntar ännu på två julklappar som jag beställt. Det är bara fakturan som kommit (via mejl), men de kommer förhoppningsvis innan julafton i alla fall.
   Kram

 4. Så mysigt hos dig!
  Jättejobbigt med solen i ögonen. Jag är glad att jag slipper köra för jag fixade inte att köra med solglasögon på, synen försvann.
  Trevlig kväll, kram!

 5. Jag tycker inte heller att mörka glas hjälper. Mina glasögon blir mörka av solen och det fungerar bra när jag är ute och går, men vid bilkörning gör det ingen nytta alls. Kram

  1. Jag har likadana glasögon och i bilen har jag ett par solglasögon som jag kan sätta utanpå glasögonen. Man blir av med den värsta bländningen i alla fall. Kram

 6. Jag skickar inte ett enda julkort i år. Dels för att jag har så ont i höger arm att jag inte kan skriva nån längre stund, så nu får man dåligt samvete när vi redan fått några fina julkort (bl.a. foton på barnbarnsbarnen)
  Kram/Kicki

Kommentarer är stängda.