Covid-pass / Lutfisk

Det är en ganska fin måndag och även om det inte är något starkare solsken, så är det i alla fall ett ordentligt dagsljus och det får man ju vara tacksam över i dessa dagar. Jag har kört en maskin tvätt och bäddat rent i sängen och sedan har jag pysslat med lite av varje.

Bland annat har jag lyssnat på ett webbinarium från SPF angående vad som gäller från den 1 december när det gäller rekommendationerna från FHM.

Hur får man ett covid-bevis och vem är ansvarig för kontroller av dem och vad kan vi göra om det kommer någon ovaccinerad på våra möten?

Nu gäller det här möten på 100 personer eller flera, så det problemet behöver vi inte tänka på. Vi är 101 medlemmar i föreningen och att alla skulle dyka upp på ett möte är en orimlighet. Vi brukar vara som mest 40-45 stycken.

Det blev en riktigt trevlig och välsmakande kväll hos Bosse o Carina igår kväll, man attans så halt det var på vägen. Det är tur att det inte är längre att köra. På hemvägen kändes det bättre, för då hade man varit ute och sandat.

Jag fick med mig lite lutfisk hem och i dag har jag för första gången gjort en lutfiskpudding. Jag läste en massa recept och hittade ett där man skulle använda skivad kokt potatis i stället för ris och funderade först på den, eftersom jag har några kokta potatisar i kylskåpet, men sen blev det ändå en med kokt ris.

Med smält smör och pressade citronklyftor smakade det rätt bra, men någon större höjdare var det inte, men nu har jag provat det i alla fall.

Nu ska jag gå ut på en Klinterunda, för nu tittar solen fram och vägen ser torr och fin ut, så det finns ingenting att skylla på.

Dagens ordspråk:
Det är inte sagt att alla som sover snarkar.

Trevlig måndag!

16 reaktioner till “Covid-pass / Lutfisk

 1. Där kom adventsmiddagen med lutfisk, som ni brukar ha! Fiffigt att äta det före jul, när nu inte de andra vill ha det på julafton! Jag ser att Bosse och Carina har samma julservis, som vår äldsta dotter Viveka har! Ännu en likhet mellan våra jular…
  Idag ska vi iväg och få vår tredje spruta mot covid. Om jag kommer ihåg det, ska jag fråga hur man får covid-bevis.
  Soligt här idag också, men ganska kallt, det var frost på altanräcket i morse!
  Hoppas att du får en skön promenad idag, kram, Monica

  1. Julservisen fick Bosse i julklapp från jobbet under många år och nu är den komplett.
   Här är det på gränsen till frost, men nu är trottarerna sandade i alla fall, så det var inge problem att gå.
   Kram

 2. Vi har minusgrader, sol och blå himmel. Skall ha lutfisk någon dag i veckan.
  Har också bytt lakan och nu ligger dom i tvättmaskinen.
  Kramar från oss

 3. En god och trevlig kväll alltså. Dock är det inte roligt när det är halt men man får köra sakta och försiktigt.
  Frågan är hur det blir med Covid-19 i vinter? Många är ju vaccinerade men det verkar inte hindra från en ökning av fall ändå. Många skolbarn är ovaccinerade så jag räknar med en del smitta hos oss. Därför känns det angeläget att få en tredje dos inom ganska så snar framtid men vi får nog vänta tills efter jul misstänker jag.

  Kram och ha en bra måndag!

  1. Man har många tankar och funderingar kring det här med covid-19. Man vill inte låta sig nedslås, men visst är det lite tungt.
   Kram

 4. Så trevligt och gott med lutfisk. Jag har aldrig gjort lutfiskpudding, kanske blev för mesigt?
  Strålande sol här med 6 köldgrader, lockar inte till cykling ikväll precis. Men allt får gå.
  Glad kram!

  1. Jag tror att det varit godare att gör den på skivad kokt potatis och brynt lök, som jag läste om i ett recept. Jag får väl prova det en annan gång. Kram

 5. Lutfiskpudding låter gott.
  Vad fick ni lära er om hur man avhyser folk utan vaccinationspass? För så vitt jag vet måste man väl ha någon med avhysningsrätt på plats. En väktare till exempel. Vi hade ju en väktare på plats när det var årsstämma i bostadsrättsföreningen eftersom
  det var problem på extrastämman med folk som uppgav sig vara någon annan och krävde rösträtt. Styrelsen hade rätt att få se legitimation, men inte att avvisa folk som vägrade visa leg. Men det fick vakten göra.

  Tröttsamt med att covidproblemet nu seglar upp igen. Personligen tycker jag att man skulle kräva vaccinpass i fler sammanhang. Så länge folk inte vaccinerar sig blir det bara fler och fler mutationer.

  Ha en fin kväll!
  Kram

  1. Vi har ju inga väktare, så vi kan inte avhysa någon som saknar covid-bevis, utan bara hänvisa dem att hålla avstånd från övriga.
   Kram

 6. Hej! Jag gör en lutfisksufflé med kokt potatis bredvid och skirat smör. Det är gott! Nej, inte ris i lutfisken, usch.
  Ha en fin advent!
  Kram Inger

Kommentarer är stängda.