1: Advent / Olika falla ödets lotter

Vinden susar i advent
och vårt första ljus blir tänt.
Barn som har det svårt i världen,
Gud bevare dem på färden.

/Britt G Hallqvist

Det snöar den här första dagen i advent, inte speciellt mycket, utan det kommer en liten by då och då. Vi får väl se vad det blir av det, men jag hoppas att det håller sig på den här nivån. Det där med snö är betydligt överskattat och jag skulle ju gärna vilja gå ut en vända, men jag får väl avvakta och se vad det blir av det.

Adventskonserten igår kväll var jättefin. Det var fullt ös och alla välkända julsånger revs av i en rasande fart. Allsång blev det också och till hjälp hade vi ett litet sånghäfte, som vi fick vid entrén.

Ett av slutnumren var Adams julsång, eller O helga natt, som den är mera känd som och den gjorde Fredrik Willstrand en jättefin version av. Vilken röst han har!

Vi satt jättebra på första avdelningens sista rad, så vi hade ingen bakom oss och ingen varken till höger eller vänster heller och vi satt precis vid nödutgången, där vi slank ut så fort konserten var slut, så det kändes faktiskt tryggt.

I dag har jag startat med kaffe och en lussekatt och till lunch får det bli något lätt bara, för i kväll ska jag till Carina o Bosse och äta lutfisk. Något som vi alltid åt på julafton förr, men nu har det blivit en första adventstradition som jag ser fram mot.

Jag hade tur igår: 4 rätt på Lotto gav mig 19 kronor och det är ju alltid roligt att vinna, men det var ju inte riktigt lika mycket som en annan gotlänning lyckades med under lördagskvällen. Han prickade in 13 rätt på Stryktipset och ett system på 768:- gav honom därmed den näst största vinsten på Stryktipset genom alla tider. Visbybon vann över 15,3 miljoner kronor. Olika falla ödets lotter!

Dagens ordspråk:
Det som göms i snö kommer upp i tö.

Trevlig söndag och Första Advent!

26 reaktioner till “1: Advent / Olika falla ödets lotter

 1. Vilken bra dag det blev och ni hade verkligen en perfekt placering.
  Lutfisk är inget för mig men jag tror att det är ”antingen eller”.
  Grattis till vinsten! Bättre än inget i alla fall 😉

  Kram och god 1:a advent!

 2. Lutfisk är inte min förtjusning. Smaken är ”forskellig”. Även om det inte blev en storvinst så är det ändå kul att vinna lite. Kram

 3. En trevlig konsert med skönsång … och vinst på Lotto – Grattis!
  Lutfisk gillas, men i år blir det nog ingen … det var en av Lasses favoriträtter i juletid och jag vet inte om jag orkar med att sitta här och äta den i min ensamhet.
  Ny fin header … gillar adventskalendern! 🙂
  Ha en fin första adventssöndag!
  Kram

  1. Jag förstår mer än väl dina känslor när det gäller lutfisken. Hoppa du över den i år!♥
   Kul att du gillar headern. Kram

 4. Så roligt att adventskonserten blev så lyckad på alla sätt; bra platser och vacker sång! Och lite härligt att få sjunga med lite också!
  Grattis till vinsten, även om 19 kr nästan är försumbart…
  15,3 miljoner, ja, vad skulle man gjort? Gett var sin miljon till barnbarnen, men sen? En långresa för hela familjen, ja, man skulle nog kunna göra av med det…
  Snö lär ha kommit i norra Skåne också, men här är det fortfarande grönt.
  Lutfisk, åh, det var länge sedan jag åt det. Det är bara jag som gillar det, så det blir inte av att laga. Har ni skånsk senapssås till?
  Ha en fortsatt fin 1:a advent, kram, Monica

  1. Ja, 19:- får man inte mycket för minsann.
   Nej vi har bechamelsås smaksatt med lite muskot och sen kryddar vi på med salt och kryddpeppar efter smak och så måste det vara gröna ärtor till.
   Ha en fin kväll! Kram

 5. Ja, olika falla ödets lotter. Man vet inte hur många 768 kr i veckan som den mannen lagt under årens lopp men det var en häftig vinst! Grattis till din blygsamma summa, ändå så lite kul 😀
  Så fint du kunde ha en bra plats på konserten! Lutfisk, det gillar jag, men jag gör inte det till mig själv, så då får det vara.
  Kram och trevlig advent!

 6. Grattis till din vinst! Men lutfisken tar alla rekord, härligt att ni har det som tradition. Nu vart jag sugen också på den fisken 🙂 Stryktipset ja… satt och plitade ned några rader men jag fick inte in det i Svenska Spel. Vi ska ta upp våran grupp igen och sätta igång. En fortsatt trevlig 1:a advent

 7. Helga natt är en vacker visa det, då är det jul på riktigt.
  15 miljoner, jösses, jag fick nöja mig med 19 kronor jag också, alltid något 😉

  Ha nu en jättefin första advent.

 8. Konserten var jättefin. Vi satt absolut längst bak i mitten så vi hade också nära till utgången och det kändes bra. I dag efter em-kaffet tog jag en promenad. Det var förrädiskt halt på hemvägen eftersom det var fuktigt och det frös på. Jag kom hem välbehållen i alla fall. Njut av lutfisken i kväll. Här blir det ingen lutfisk eftersom det bara är jag som tycker om det.
  Kram

  1. Det var verkligen halt igår och jag vågade mig inte ut annat än på kvällen för att ta mig till garaget.
   Lutfisken smakade riktigt bra! Kram

 9. Lutfisk älskar jag och det blir med skånsk senapssås. En rätt som man antingen avskyr eller gillar. Brukar bli några gånger nu när den finns i butiken. Trevligt med konserten och det skall vara några i Växjö har jag sett.
  Kramar från oss

  1. Vi var ju tveksamma till att gå på konserten, men jag är glad att vi gjorde det, för det var väldigt trevligt. Kramar till er!

 10. Vi konstaterade när vi gifte oss att lutfisk kunde vi båda avstå från, det är ju såsen och kryddpepparen som gör det hela. Jag minns barndomens stora kärl där den låg i blöt.
  Inspirerad av dig köpte jag en trisskalender, så nu får vi se hur det går. Jag antar att om jag hamnar på +19 får jag vara nöjd.

 11. Lutfisk äter jag gärna, men det är inget jag brukar tillaga. Äter både med senapssås och vitsås med kryddpeppar. Inte samtidigt dock, men beroende på sammanhang.
  Har ätit lussebullar, både till morgonkaffet och på eftermiddagen. Har en kvar som får vara till senare. Imorgon eftermiddag kanske.

  Kram

 12. Att vinna så mycket pengar är nästan för bra. Det blir säkert bara bekymmer av det. Vore bättre att man delade upp och gav till flera tycker jag. Jag sitter här och småfryser och eldar i spisen. Det är 18 grader kallt. Det har varit kallt i flera dagar nu.Det har snöat rätt bra så igår fick jag TuppOla att hjälpa mig med snöslungan för jag har glömt hur man göra med alla knappar och grejor och startgrejs. Det är inte så lätt som jag trodde att köra snöslunga men jag lär mig väl till slut och hoppas att jag inte glömmer att vrida på utkastet åt rätt håll så jag inte sprutar på fönster och har sönder något. Väntar på att få höra från tandkliniken. Jag behöver laga tanden som jag tappade plomben i men nu hade dom fel på datasystemet och kunde inte ge mig någon tid.

  1. Ja, tänk vilka bekymmer man skulle få om man vann så mycket. Det vågade man nog inte lägga ut på fb 😉
   Jag är tacksam för att jag slipper så lindrigt undan när det gäller snöskottning. Uppfarten till lägenheten klara jag på egen hand de gånger ”grannen ovanpå” inte är hemma och ser till att det är skottat.
   Kram

 13. Så trevligt att du kom iväg på julkonserten.
  Här fortsätter jag att hosta och snora och inte få nånting uträttat.
  Lutfisk, som mamma alltid la i blöt på Annadagen, men jag har nästan aldrig köpt själv, bara ätit vid julbord och liknande. Blir nog ingen i år heller.
  Kram/Kicki

Kommentarer är stängda.