En rätt vacker höstdag

Det har varit en riktigt fin torsdagsförmiddag med behagliga 13 grader och nästan vindstilla och man kunde ana att det fanns en sol bakom molnen. En så fin dag måste man ju ta vara på efter alla tråkiga regndagar. Så fort jag fått kläderna på mig gick jag ut och började med att kratta ihop en massa löv som blåst in till mig och sedan gav jag mig på rabatterna.

Det var väl kanske att gå händelserna lite i förväg, men för att få plats för lökarna grävde jag bort några plantor kärleksört och klippte ner de övriga. De som blev kvar kunde väl kanske fått vara i fred någon vecka till, men blommorna började bli bruna.

Nu är alla tulpanlökar på plats, jag har gödslat och fyllt på med lite ny jord och nu är det bara att vänta på våren. Och ryggen höll, det är jag glad för!

När jag kom in var jag så varm och svettig, att jag blev tvungen att ta mig en dusch och det var verkligen skönt att ta på sig rena kläder. Nu har jag ätit lunch – Lasagne med sallad och en kiwi som efterrätt – och när det här är uppdaterat kan jag med lugnt samvete sätta mig och läsa ett tag.

Vi har fått en massa extrakanaler helt plötsligt, men jag vet inte hur länge vi får ha dem, så det gäller att passa på. Netflix har jag pausat, eftersom det är så mycket annat att titta på. Igår kväll satt jag och såg en film från C More, som heter Höst i New York och där medverkar Richard Gere, Winona Ryder och Anthony La Paglia. Den kan jag rekommendera om du har lite tid att slå ihjäl. Den är småmysig och ganska rolig, även om den är lite sentimental och Richard Gere är ju alltid Richard Gere.

Ha en fin fortsättning på torsdagen!

14 reaktioner till “En rätt vacker höstdag

 1. En skön dag här också, mulen, men mild kan man sammanfatta den med.
  Jag har varit och handlat och nu ska jag bara fixa lite mat – sen ska jag se om jag hittar filmen du tipsar om 🙂
  Kram!

   1. Tyvärr hittade jag den bara på SF- kanalen och där vill de ha betalt. Ska leta en gång till senare 🙂
    Kram

 2. Sol även här så vi har gått långpromenad. Nu får jag städat och sen kan jag njuta i en ren lägenhet. Birgitta kommer var tredje vecka och fixar golven dp jag inte klarar detta.
  Det skull va en uppdatering av TV då fick du kanske de ny kanalerna.
  Kramar från oss

 3. Det var värst, vilken energi du fick när solen sken! Så skönt det måste kännas att få så mycket gjort! Förstår att du ser fram emot våren och dessa vackra tulpaner du satt!
  C More kan vi inte se, såvitt jag vet, men håller helt med dig: Richard Gere är alltid Richard Gere!
  Ha det så bra, kram, Monica

  1. Jag fick ett mail från Telia i eftermiddag att den här frivisningen bara gäller en vecka, så i kväll blev det ännu en film med Richard Gere tillsammans med Julia Roberts i Pretty Woman. Kan det vara 10:de gången kanske?? Eller ännu flera! Kram

 4. Nej, nu tar vi en glass och en film” har vi sagt flera gånger under de regniga eftermiddagar vi har haft ett tag. Känns lite lyxigt faktiskt! Vi har mest tittat på Netflix och valt lite feelgood-filmer. Trevlig helg till dig , Ingrid! /Kerstin

Kommentarer är stängda.