Snart är det jul

Det är regn och rusk i dag också och plantera tulpanlökar är inte att tänka på. Nej, jag tänker på julen i stället och blir lite stressad, för nu närmar den sig minsann.

Och den där julstressen har Svt gjort vad de har kunnat för att få fart på, för Mer Panik i Tomteverkstan har hållit på i flera veckor redan.

Jag har visserligen inte sett det programmet, men kan ju inte undvika det helt i alla fall och jag trodde inte mina ögon när jag fick se det första avsnittet redan första dagarna i oktober. Hur trött kommer man att vara på julen när det äntligen är dags?

På Konsum låg redan julenissarna på lur igår, strategiskt placerade vid kassan och en bit därifrån låg de små lussekatterna i sina påsar och såg lockande ut.

…och idag fick vi reda på vem som blir årets julvärd.

Jag gillar Tareq Taylor och kan inte tänka mig en bättre julvärd. Han verkar så ödmjuk och genomgod på alla sätt och vis. Det ska bli roligt att se vad han kan göra för att öka julstämningen runt om i Sverige.

Igår kväll låg jag och funderade på vilka gardiner jag skulle sätta upp till advent och hur jag skulle göra med utebelysningen och ljusstakarna. Det går fort nu även om det är nästan en månad dit ……..

Snart kommer det att avslöjas vad HUI kommer att utse som årets julklapp 2021 och jag tror inte att oddsen för att det kommer att röra sig om ett Stödmedlemsskap i SPF är särskilt höga.

Trevlig onsdag!

16 reaktioner till “Snart är det jul

 1. Ja, vem gillar inte Tareq Taylor? Precis som du säger, så lugn och vänlig och så duktig på det mesta. Jag har bl.a. sett honom i förra omgången av ”Över Atlanten” och där var det tur för de andra deltagarna att han var med! Förutom att laga fantastisk mat, så fixade han allt på båten som gick sönder, bl.a. maskinen som förvandlade havsvatten till dricksvatten! Han blir en utmärkt julvärd!
  Annars har jag inte börjat fundera på julen än. Våra tvillingbarnbarn fyller 18 år den 28:e november och innan dess tänker jag inte på julen. Men sen…
  Mulet och grått här idag, men nu blir det promenad!
  Kram, Monica

  1. Förutom advent, jul och allt runt det så håller vi på att försöka ordna ett julbord för SPF:arna och sen fyller Eva 60 år, så jag har lite att fundera på.
   Här har det blåst och regnat ganska ihärdigt hela dagen. Kram

 2. Det blir en bra julvärd! Helt klart 😀 Nej, jag tänker inte på julen men får nog börja tänka på Advent då vi ska öva på dessa sånger med början ikväll. Annars så åker jag bort, som brukligt, till någon av barnen och firar jul. Det är så mysigt med uppesittarkväll och gemenskap.
  Årets julklapp? Inte en susning.
  Kram!

 3. Har också börjat fundera på julmånaden. Tagit in ljusträdet och ljuskronan till trädgården för att kolla så det fungerar. Inget tänds förrän 28 nov.
  Tycker om mina tomtar som jag målat både porslin och keramik. Ingen julmat eftersom det bara är Minton och jag kanske några skinkskivor om dom har i affären.
  Det blir trevligt med Tareq som julvärd och förhoppningsvis lite trevligt program.
  Kramar från oss

  1. Jag tycker inte heller att man ska fuska och tända innan den första advent.
   Skivad skinka är räddningen för att få till lite julstämning.
   Kramar till er båda! ♥

 4. Han blir säkert en bra julvärd. När det gäller julen i sig ligger vi lågt ett tag till men när november väl är här går det snabbt till första advent.

  Kram och god kväll!

 5. Såg också skumtomtarna och minsann – det fanns någon sorts lussekatter också här! Men jag bakade saffransskorpor häromdagen, det får räcka…

 6. I allt man sett på TV med Tareq Taylor så har han en ödmjuk framställning, men med humor.
  Ja, fort går tiden, vi har just bestämt att vi åker till Trollhättan över jul. För att jag ska slippa köra och för att vi skulle slippa ta tåget så blir vi både hämtade och hemskjutsade. Det kan man kalla att dom ställer upp för oss.
  Kram

 7. Jag gillar med Tareq och tror han kommer att fixa värdskapet perfekt. Jag tycker om julen, men det behöver inte planeras månader i förväg. Då hinner man helt klart tröttna långt före julafton. Kram

 8. Ett bra förslag till årets julklapp tycker jag.
  Håller med dig om Tareq Taylor, jag gillar honom skarpt.
  Jag har inte börjat alls att fundera på något kring julen, det är så mycket annat för tillfället.
  Affärerna är tidigt ute som vanligt.

Kommentarer är stängda.