Glad söndag

25º, solsken och en svalkande vind får man väl vara glad över! Och jag blev lite extra glad när jag vaknade i morse och kunde komma ur sängen utan några som helst besvär, för igår kväll blev jag riktigt orolig.

Jag låg i soffan och såg på tv när det ringde på dörrklockan. Det var en granne, som kom med ett prov på ett kaffe som vi pratat om tidigare. Jag stod en bra stund och pratade med henne och sen parkerade jag i soffan igen. Allt kändes helt ok!

Vid halvelvatiden hade jag fått nog av The Good Doctor och skulle resa mig upp ur soffan för att gå och lägga mig. Det gick inte, för hela rummet snurrade. I kull igen och ett nytt försök, nu sakta och försiktigt och på så sätt lyckades jag ta mig till badrummet, ut i tamburen för att låsa upp ytterdörren (i fall jag skulle behöva tillkalla hjälp) och sen i säng. Jag trodde att det var ett anfall av kristallsjuka som jag haft ett par gånger förut eller ett blodtrycksfall, så jag tog det med ro.

I dag när jag vaknade var allt precis som vanligt och då blev jag verkligen glad, så glad att jag gick ut på en klinterunda när morgonpysslet var avklarat och det blev en behaglig promenad trots värmen.

Det här ser ju ut som lejongap, men växte i skogskanten. De måste ha smitit dit från någon trädgård i närheten.
Nog är det fantastiskt hur det kan växa bara det vill!
Nu är det inte mycket vatten i klinteån för öringarna att simma i
Jag tog en sväng in i Donnerska parken och det är sorgligt att se hur rabatterna, som var så fina för några år sedan, ser ut nu.
Bojans Afrikanska liljor är lika imponerande fina som vanligt.
Odvalds kan skryta med rätt vackra rosor, även om det här fotot kanske inte gör dem rättvisa

I dag är det Jonas Karlsson som är sommarvärd och honom gillar jag, så förväntningarna på nittio trevliga minuter i hans sällskap är höga.

Uppdatering 14.35: Jonas Karlsson motsvarade verkligen mina förväntningar. Han var jättebra och trevlig att lyssna på och musiken var helt ok den också.

Dagens ordspråk:
Eget beröm luktar illa.

Trevlig söndag!

14 reaktioner till “Glad söndag

 1. Så skönt att ditt yrselanfall gick över; hoppas verkligen att det håller sig så! Det är INTE roligt att vara yr, jag vet av egen erfarenhet. Klokt av dig att låsa upp dörren!
  Någon promenad blir det inte här idag, det är för varmt! och blåsigt.
  Tråkigt att rabatterna i Donnerska parken ser så misskötta ut! Är det p.g. av torkan, eller? Men de afrikanska liljorna är underbara! Dom måste väl tas in under vintern?
  Ha det så gott och hoppas att yrseln är borta för gott!
  Kram, Monica

  1. Här blåser det också, men vinden svalkar i alla fall. Visst måste de liljorna in under vintern och det är enorma krukor att forsla. Hon är duktig Bojan.
   Kram

 2. Så många fina bilder du visar igen!
  Ja, man blir glad för varje dag man får leva någorlunda frisk. Då vi lever ensamma är ju oron alltid lite större, man är beredd, har telefonen nära för att kunna larma på hjälp osv.
  Haft några svalare dagar, nu blir det varmt igen, men svala nätter hjälper.
  Ordspråken är alltid bra – dock tycker jag inte alltid att eget beröm luktar illa, vi ska få lyfta vår egen svans 🙂
  Kram!

  1. Visst måste man vara beredd att kunna sätta sig i kontakt med någon om man behöver hjälp.
   Speciellt kvinnor är nog rädda för att tala om sina företräden. Det borde vi nog göra oftare. Kram

 3. Så trist med din yrsel, men skönt att det var bättre imorse. Dina blombilder är så vackra och headerns borago är så fin!

 4. Otäckt med yrseln. Skönt att den gick över.
  Fina blommor du fotat. Det är så fint i naturen och trädgårdarna nu. Så länge det inte torkar bort.
  Kram

 5. Vad hemskt med detta yrselanfall, tur det gick över.
  Fina bilder.
  Kände inte till Jonas Karlsson, men lyssnad och det var okej.

Kommentarer är stängda.