Glad måndag 8 juni

Det är en mulen måndag, men jag fick ett glädjande telefonsamtal i morse, som gjorde att planerna för dagen raskt ändrades. Egentligen hade jag tänkt ta en biltur upp i skogen och plocka liljekonvaljer, kolla läget på gravarna och så skulle jag åka och tanka, men nu behövde jag inte göra det i dag,  när det dessutom småregnar. Det går lika bra att göra det i morgon, så  i stället tog jag ett par kassar med mig och gick till Suderviljan för att se vad de hade att bjuda på.

IMAG2670
Beedance – Ampelskära

Det fanns mycket att välja bland. Jag hade ju tänkt mig att köpa ett par surfinor till mina pallar och hade satt ner ett par stycken i kassarna, när jag fick se de här väldoftande skönheterna. Det är en sort som jag aldrig haft förut och det är ju roligt att prova något nytt, så jag hoppas att de kommer att motsvara förväntningarna.

IMAG2671
Jag har ingenstans att hänga amplar, men det går bra så här också

Det är bloggvännen Carita som tycker att vi ska förgylla de trista måndagarna med någon trevlig bild.

Samtalet? De ringde från tandläkaren och flyttade fram morgondagens besök en vecka. Normalt blir jag kallad till tandhygienisten i mars månad, men i år blev det ingen kallelse p g a corona. Nu känner jag en tand som ilar ibland och den måste jag få åtgärdad även om man utsätter sig för en smittorisk.Trots att det givetvis inte är ett dugg trevligare att göra besöket nästa vecka, kändes det där samtalet som en lättnad.  Sån är jag!

 Dagens ordspråk:
Sanna ord är inte alltid vackra, vackra ord är inte alltid sanna.

14 reaktioner till “Glad måndag 8 juni

 1. Sån är jag också . Glad att skjuta upp saker som man inte egentligen vill göra. Här är det mulet idag men blåser inte i alla fall.

 2. Kul med nya blommor!
  Det som känns jobbigt, det är gott att skjuta framför sig, Fast ibland är det skönt att få gjort det, så är det borta sen 😀
  Kram!

 3. Åh, vilken fin växt du hittade! Visst är det roligt att prova något nytt varje år till sina krukor och amplar. Den du köpte kan ju lysa upp det mörkaste hörn!
  Klart att man blir lättad, om besök hos tandläkare/tandhygienist skjuts upp; det är ju inga roliga besök i regel. Men det jag skulle dra mig för, är just smittorisken, men man får väl anta att tandvårdspersonalen är medvetna om smittorisken.
  Jag skulle behöva gå och klippa mig, men jag får stå ut med min ”corona-frisyr”, som min svägerska sa…
  Må så gott, kram, Monica

  1. Tack för det! Coronafrisyr kan man kalla kalufsen som börjar bli ganska ostyrig, vilket bra namn.
   Angående tandläkaren får ju vi i riskgrupp komma tidigt på morgonen (redan kl 8) så att vi inte behöver möta några andra i väntrummet och då allt är nystädat och i ordning, så det känns ganska tryggt ändå.
   Kram

 4. Hoppas det går bra hos tandläkaren iaf. När man har något som måste göras är det trist, men bra att de finns förstås. Vi hade en tid i mars för rutinkontroll, men vi avbokade och så länge det inte är akut, så avvaktar vi.
  Blommorna ser praktfulla ut!

  1. Jag hade inte bokat om jag inte haft den där tanden som ilar. Man måste ju vara rädd om tänderna och det blir knappast inte bättre av sig självt.

 5. Ampelskära hade jag förra året och den var såå fin! Tyvärr var jag för sent ute i år så det fanns inte några kvar.
  Kram

Kommentarer är stängda.