Vi i villa / Uppdatering

Ock då menar jag inte gratistidningen med samma namn, som Bonniers ger ut, utan boken av Hans Koppel.
9789170016493_200x_vi-i-villa_pocket

Efter att ha plöjt igenom 1793 som är på drygt 500 sidor var jag sugen på något lättläst och bland pocketböckerna hittade jag den här lilla romanen. Den är vansinnigt rolig och handlar om Anders som bor i villa med fru, dotter och hund. Han har en älskarinna och han spelar innebandy med polarna. Anders berättar om sitt liv och allt ser egentligen helt perfekt ut……

XL
Älskarinnan. Naturligtvis är det inte sexet.
Det är att hon vill ha dig. Ingen annan vill ha dig.
Kanske är det likadant för henne. Ni lindrar leda. Dövar ensamhet.

Hans Koppel är en pseudonym för barnboksförfattaren Peter Lidbeck och han har skrivit ett antal vuxenböcker under den pseudonymen: Vi i villa 2008, Medicinen 2009, Kungens födelsedag 2010, Kommer aldrig mer igen 2011, Kom så ska vi tycka om varandra 2012, Om döda ont 2013. Jag ska absolut försöka få tag i några av dem.

Trevlig fortsättning på dagen!avdelare42Uppdatering 17.55: Dagens rapport från region Gotland, publicerad 2020-06-08 14:55

TG-Laeger-28Ytterligare två personer har konstaterats ha sjukdomen covid-19 i dag måndag den 8 juni, vilket innebär att totalt 91 personer är konstaterat smittade på Gotland.
En person med sjukdomen covid-19 vårdas på Visby lasarett, men är inte i behov av intensivvård. Sex personer med bekräftad covid-19 har hittills avlidit på Gotland sedan i mars 2020.

19 reaktioner till “Vi i villa / Uppdatering

 1. Den ska jag kolla om den finns som ljudbok. Har just lyssnat klart på Släpp ut mig. En hemsk historia om att att vara stalkad av sin exman efter skilsmässa.
  Kram/Kicki

 2. Bra med lite boktips och särskilt något lite mer roligt och lättläst. Jag har också läst en del ”tunga” böcker och behöver något lättare! Känner inte till författaren!
  Trevlig fortsättning på veckan!
  Kram Gunilla

 3. Det låter som en rolig bok! När jag läst ut ”Frälsaren” av Colleen McCullough, som är en ganska ”tung” bok, trots att det är lite science fiction, så väntar min födelsdagspresentbok, ”Systrarna från Toscana” av Lori Nelson Spielman, och det verkar vara en s.k. feel-good-bok! Omväxling förnöjer!
  Kram, Monica

  1. Man behöver verkligen omväxling i läsningen. Jag ska nog ta en ”lättviktare” till innan jag börjar med 1794.
   Kram

 4. Tack för boktipset! Ska hålla utkik efter hans böcker!
  En läcker ny header!
  Ha en fin dag!
  Kram

 5. Den författaren känner jag inte alls till, men ska absolut försöka få tag på någon av hans böcker. Kram

 6. Jag fullkomligt älskade de där böckerna 1793 och 1794. Sträcklyssnade på dem. Ja, med mellanrum förstås för de ko ju inte ut så nära varann. Men jag väntade ivrigt på fortsättningen och hoppas han skriver fler böcker med Stockholmshistoria. Så fantastiska. För det var en brutal verklighet, speciellt för dem som saknade pengar och det gjorde ju många då, liksom nu.
  Men du har helt rätt i att man behöver byta av med lite lättsamt emellanåt. Både i litteraturen och i verkligheten. I år blir det ju inga avbrott IRL tyvärr. Inga konserter, ingen parkteater, inga liveuppträdanden. Vi har en tung sommar framför oss.

  Ta hand om dig och ha en fin tisdag!
  Kram

  1. Han skriver verkligen bra och det känns genuint. Många sliter ont i dag också och visst begås det många grymheter, men så illa som på den tiden är det dock inte.
   Det blir nog en ganska trist och enahanda sommar, men man får försöka göra den så innehållsrik man kan trots corona.
   Kram

 7. Tack för tipset! Efter 1793 behövde man definitivt något mer lättsmält, den saken var säker.

  Kram och ha en bra tisdag!

 8. Tack för tipset! Jag är just nu mellan två böcker. Fick tips inne hos Znogge också. Nu har jag lite att bita i! Jättebra!
  Ha en fin kväll på din vackra ö.
  Kram

  1. Det har varit en fantastisk dag och även en fin kväll. Jag satt ute och åt min kebabtallrik och njöt i solskenet. Kram

 9. Låter ju som en rolig bok det där, är själv inne på andra lyssningen av ”Källa Erik”.
  Jo, inte fel att ”varva” böckerna med varandra ibland, kan lätt bli lite tradigt annars…bra tänkt.
  Ja, covid 19 får vi nog dras med ett tag…tyvärr.
  Men snart, hoppas jag, så slipper vi skiten…ser fram emot det.

  Ha det fint nu.

Kommentarer är stängda.