Februari

Det var grått och regnigt i morse och jag såg en granne som gav sig iväg ut på promenad i stövlar och regnrock, men så hurtig var inte jag. Jag avvaktade och molnen skingrades så småningom och det blev ett par soliga och fina timmar runt lunchtid och när jag ätit gav jag mig iväg ut på en Klinterunda.

När jag gick hem längs Donnersgatan, tog jag en sväng in på Sågarvägen. Det måste vara ett förvirrande namn för den som inte bott så länge i Klintehamn som jag gjort, men förr i tiden passerade man Tant Sippans hus , sedan kom man fram till Missionskyrkan och därefter Eklunds damfrisering. Där tar vägen slut i dag, men då fortsatte vägen fram till en såg och snickeriverkstad och på andra sidan låg Klintehamns gamla Idrottsplats. I dag är det ett bostadsområde där. Det är alltså den sågen som gav vägen sitt namn. Hur länge den fanns kvar vet jag inte, men det känns väldigt avlägset. Jag har ett tydligt bildminne av mannen som drev den, men kommer bara på förnamnet Stig, efternamnet har försvunnit – nej, nu dök det upp. Han hette Stig Pettersson!

Missionskyrkan var jag nog inne i någon gång som barn och hos Eklunds Damfrisering gjorde jag min första permanent inför konfirmationen och under åren som gick blev det många besök där.

Februari är här – och den har inte startat bra. Det är en riktig skitmånad då allt elände händer!

Dagens ordspråk:
Inget lär befrämja kreativiteten så som brist på pengar.

14 reaktioner till “Februari

 1. Lyckliga dej som sett solen. Den visade sej lite svagt genom molnen någon minut när vi var ute. Snödroppar gör en så glad och jag såg att några av mina krokusar börjar visa färg.
  Kram

 2. Visst är det skönt att vara inbodd där man bor och känna till gator och vägar och varför dom heter si eller så! Jag har det så här också, huset vi bor i byggdes ju ursprungligen av mina föräldrar och jag har bott här alla somrar i hela mitt liv och sedan 1997 året runt. Man känner varenda väg, vet vem som bodde var – ja, man känner sig hemma!
  Idag har jag faktiskt varit ute och rensat en rabatt, jag har gått förbi den länge och tänkt på hur mycket ogräs som kommit upp och idag la jag mig på knä och rensade. 1:e februari – helt galet…
  Ha en skön lördagskväll, kram, Monica

  1. Det är en stor trygghet i att bo där man känner omgivningarna.
   Rensa rabatter 1 februari hör nog till ovanligheterna.
   Kram

 3. Med din promenad dök det här upp minne från liknande händelser. Vägar som inte finns längre och nedlagda företag. Mindes att även jag tvingades permanenta håret till konfirmationen och lika – ett enda besök i missionskyrkan.
  Ordspråket för dagen är så sant så det är inte vettigt. Vet väl jag det 😉
  Trevlig lördag 🙂

  1. Jag har alltid hävdat att barn ska tillåtas ha lite tråkigt och inte skjutsas runt från den ena aktiviteten till den andra. Barn som har tråkigt blir kreativa.
   Trevlig lördagskväll!

 4. Fantastiskt att du lyckades fiska upp det där namnet! Själv går jag just och letar i minnet efter ett namn och har rentav engagerat maken, men han mindes inte heller. Än.

 5. Vi väntade också tills solen kom fram innan vi gick vår promenad. I dag hittade jag 2 snödroppar i syrenhäcken. Vintergäck är det mycket gott om
  Kram

Kommentarer är stängda.