Fem en fredag v5 – Skräp

Det har varit en solig och fin förmiddag, men nu börjar solen gå i moln igen. Jag var ute en vända till soprummet och då fick jag se att rabatten längs med vårt hus är helt otroligt fin redan. Bergklinten blommar flera gånger om året och det ser ut som om den kommer att göra det rekordtidigt i år.

31 januari 2020

På tal om soprum, så vill Elisamatilda att vi ska lufta våra tankar om skräp i dag.

1. Vad är något du av misstag kastat bort?
Jag kan inte komma på någonting så här på direkten, men säkert finns det saker jag slängt, som bort vara kvar.

 

2. Hur ser din mejlkorg ut?
Just för tillfället är min mailkorg nyrensad, så den ser rätt bra ut. Jag försöker att omgående slänga allt skräp, så att det inte ska samla på sig alltför mycket, men ibland blir det ändå en del bråte kvar.

3. Vad behåller du gärna som andra ser som skräp?
Julklappar och presenter jag fått av barnen när det var små och manualer till alla apparater, ordentligt påskrivna med inköpsdatum.

4. Hur noggrann är du med källsortering?
Jag är noga med att sortera rätt och det är  enkelt att lägga skräpet i rätt sulo. Men många kassar och kartonger och burkar blir det här hemma trots att vi kan lämna plastförpackningar, pappersförpackningar, brännbart, aluminiumburkar, värmeljus, tidningar och kompost i vårt soprum.

5. Hur skräpigt är det i din omgivning?
Jag tycker att vi har en välskött och fin omgivning både här på Odvalds och i Klintehamn. Omsorgen har en lokal här på Odvalds och personalen därifrån tar med sig sina skyddslingar och går rundor på samhället flera gånger i veckan och samlar skräp. De gör en värdefull insats för trivseln för oss övriga.

 

Dagens ordspråk:
Ett brustet rep kan knytas ihop, men knuten känns alltid.

25 reaktioner till “Fem en fredag v5 – Skräp

 1. Vilket talande ordspråk som du bjuder på i dag. Så sanna ord.
  Vi alla ska göra vad vi kan för att sopsortera tycker jag. När man väl vant sig går det på rutin.
  Så vårfint det redan är i er rabatt!

  Kram och god fredagskväll!

  1. Ja att försöka sopsortera rätt är väl det minsta man kan göra för att dra sitt strå till stacken.
   Ha en fin kväll du också!

 2. Wow, vilken rabatt! Så mycket har det inte kommit upp här!
  Sopsortera gör vi också, vi har knappt något i soptunnan när de tömmer! Men maken kör ett par ggr i veckan till en sopstation och lämnar, papp, glas, metall, plast, etc., vi har ingen soptunna för det.
  Ordspråket slår verkligen huvudet på spiken!
  Ha en skön fredagskväll, kram, Monica

  1. Vist är den fin! Men Yvette som sköter de är väldigt duktig och hon fyller på med lecakulor och ny jord och gödning om vart annat.
   Nu är det dags för sängen!

 3. Rabatten bjuder på vårkänslor. Nytt liv och med förhoppning om att mörkret ska ge vika och solen får göra vad den ska. Längtar efter att flytta på mig och var in och tittade på alternativ på Öland. Längtar söderut och jag är lite svag för just den ön (om du ursäktar) 😉

  Har aldrig medvetet slängt något som jag ångrar. Däremot har det försvunnit dyrgripar vid flytt. Bl.a mitt fotoalbum från barnsben där det på de bakre bladen var inklistrat mina med omsorg sparade bokmärken. Väldigt fina och en del med glitter på. Det är ju en världslig sak men ändå svider det lite.
  🙂

  1. Jag borde väl skämmas, men jag har aldrig varit på Öland. Visst har det försvunnit en del utan egen förskyllan. Vi hade en brand för ett antal år sedan och då blev en hel del förstört. 😥

 4. Jo, nog försöker jag sortera, men jag ser att många i vårt hus har svårt med plastsorteringen. Sen är jag lite lat med att bära ner mina tidningar, men till slut brukar det också bli av.
  Och när jag ser din rabatt, så längtar jag verkligen efter vår!

  1. Den här tiden hämtar mågen min tidningshög. De eldar med ved, så han vill ha dem till att sätta eld med.
   Visst får man vårkänslor!

 5. Vi – alltså Rolle – åker till återvinningen i Hemse varje vecka, så vi har inte mycket skräp hemma. Däremot så har vi väldans mycket av sånt som kan vara ”bra att ha”….. Och det trots att innan vi flyttade hit hade nära till återvinningen och kastade MASSOR samt SÅLDE och gav bort en hel del , men det fanns både undervåning och vind i det hus vi bott i exakt 30 år!
  KRAM/Susie

 6. Riktig vårkänsla i din rabatt! Härligt … hoppas det inte blir några svåra bakslag med långvarig vinterkyla!
  Väldig talande och klok ordspråk!
  Ha en fin lördag!
  Kram

Kommentarer är stängda.