Julshopping

Det har varit en ljus och fin dag den här torsdagen, men i morse var det tydligen halt, för norr om Visby hade en bil  gått av vägen och hamnat på taket ute på en åker. Det gäller att man är försiktig nu.

Igår var jag ju i Visby tillsammans med en ordförande och då var det ett förfärligt blåsväder. Träd föll omkull lite varstans på ön och ett garagetak flög av. När mötet var klart skulle jag gå från Söderport och till Öster och det var nästan så det kändes lite otäckt när vinden tog i. Jag hade en väska i handen och det var snudd på att den skulle slita sig.

Jag började med att gå till Åhléns för att handla några julklappar och efter det tog jag en kaffepaus på Siesta (med en fruktbakelse). Sedan tog jag en vända ner till Clas Ohlsson och där fick jag se en liten elslinga med ledlampor som bara kostade 29.90, så den kunde jag ju inte stå emot. Nu står min lilla bordsgran och lyser så fint i vardagsrummet. Duken på bordet fick jag i  julklapp av en klasskamrat när jag gick på Komvux och läste ekonomi. Den har varit framme varenda jul sedan dess.

Så hade jag ju en tid hos Optikern
, så innan det var dags för att gå till bussen gick jag dit och allt såg bra ut. Eventuellt skulle man kunna göra en justering av glaset på det ena ögat, för att skärpa till synen på långt håll, men det sparar jag till ett annat tillfälle. Jag var så belåten med att det inte fanns tecken på någon form av starr ännu och det var det viktigaste. Byta glasögon kan jag göra på vårkanten någon gång om jag skulle känna för det.

I dag har det
varit stora shoppingdagen. Eva och jag hade konferens igår kväll och la upp planerna för vem som ska göra vad till helgen, så det var en ganska lång lista att beta av. Allt fick jag inte tag i på Konsum heller, så efter lunch har jag varit en vända till Högbyhallen på Hemse. Ingen av butikerna hade några salta sillfiléer att sälja, om man inte ville köpa ett helt spann på 2 kg och det ville man inte. Så för första gången ska jag prova ABBA´s inläggningssill.

Nu ska jag ha mig en kopp kaffe och sedan ska jag slå in julklapparna. Papper, tejp och snöre har jag kvar sedan förra julen, men jag vet att jag inte har adresslappar så att det räcker, men det får jag ordna hem en annan dag.

Dagens ordspråk:
Orent vatten släcker också eld.

Ha en fin torsdag!

21 reaktioner till “Julshopping

 1. Så på TV att det blåste rejält hos er. De små slingorna har jag på flera ställen bl.a i mitt pepparkalshus som jag målat. Har också shoppat så jag klarar mej ett tag. Precis druckit kaffe och syndat med en lussebulle.
  Så skönt att det var ok med synen. Har opererat båda ögonen för grå starr och det har blivit jätte bra.
  Kramar från oss

  1. Ja grå starr har jag många både släkt och bekanta som opererat och blivit belåtna med det, så det är jag inte så rädd för, men det finns ju annat elände man kan råka ut för.
   Jag tror att jag ska ta mig en lussebulle jag också!
   Kram

 2. Roligt att se ditt inlägg; blev lite orolig när du inte hört av dig på nästan 3 dagar…
  Det är mycket man ska fixa med nu till jul, även om man inte har julafton hemma hos sig själv. Vi har också lite knytkalas, alla bidrar med något, men det är ju alltid den som har det hos sig, som har det mesta jobbet!
  Nåja, det blir nog jul i år också!
  Skönt att dina ögon var bra! Jag har opererats för starr på båda ögonen för ett par år sedan, en lätt, snabb operation, inget att oroa sig för!
  Ha det gott, kram, Monica

  1. Ja, gråstarr brukar gå att fixa, men det finns ju annat man kan råka ut för. Jag tycker att jag är lite trött och ”svidig” i ögonen ibland och förra året hade jag en väldigt enveten inflammation som flyttade sig från det ena ögat till det andra. Men jag fick ögondroppar utskrivna av en läkare på vc i Hemse.
   Kram

 3. Usch blåst är det värsta som finns. Här är det 16 grader kallt men blåser inte men jag har hållit mig inne idag och rökt en halva lax och sällsakpat med Gamle A som kom med en trisslott som jag vann 90 kr på

 4. Fy sjutton för sån blåst att man nästan följer med själv.
  Vi shoppade igår, matvaror och liknande, Julklapparna hoppas över helt i år (nästan, det finns ju några små barn än)
  Vi blir ju väldigt många i jul, med början på lördag, så fyller det på fram till juldagen på onsdan.
  Kram, Kicki
  PS
  Skönt att det inte var nåt fel på ögonen

  1. Så roligt att ni blir många till julen, men det blir väl jobbigt också kan jag tänka. Hoppas att du inte överanstränger dig (och armen).
   Kram

 5. Otäckt när det blåser så, men det hör ju årstiden till! Skönt att det inte var någon fara med ögonen… starr är inget vidare, även om det går att rätta till. Ja, du verkar ha hunnit med mycket under din dag. Fika är viktigt! Fin ljusslinga du fick tag på!
  Ja, nu är det inte långt kvar till självaste julaftonen och det mesta är klart här hemma. Bara granen som ska in och kläs. Julklapparna är klara, men ska få lite fint papper på sig. 🙂 Tyvärr verkar jag bli sjuk, har ont i lederna och känner mig allt annat än pigg. 😦 Inget inplanerat som tur är förrän till själva julaftonen, så jag hoppas vara frisk då.
  Må gott!
  Kram Gunilla

  1. Jag hoppas verkligen att du piggnar till när julafton väl är här så att du får njuta av helgen. Att ha ont i lederna är ett elände. Jag har själv inga såna problem, men min man hade det och sonhustrun är riktigt handikappad av SLE.
   Kram

 6. Jag gillar inte när det blåser så mycket och när det känns som om man håller på att gå till väders. Så skönt att synen var bra. Handlar det bara om en mindre justering så hade jag nog väntat lite med att byta glasögon. Känns onekligen lite mer inspirerande på vårkanten.

  Kram och god kväll!

 7. Jag vet inte vad som är värst, blåst eller regn, avskyr båda.
  Skönt att du inte hade starr.
  Dagarna springer iväg fort nu, snart är det jul.
  Kram!

 8. Vi hjälps också åt med förberedelserna inför julen. Givetvis blir det mest Bo och Ulrika som står för hjälpen, för det är inte så enkelt att packa ner nåt ätbart och ta med på flyget. Men det finns annat här att göra när de väl kommit hit. Jag brukar vara en bra arbetsledare. Kram

  1. Jag kan ju bara lasta in det i bilen, så det är lite enklare. Julafton är vi på Stenstugu och juldagen här hos mig. Vi är inte så många i år, så det går trots att jag inte har så stort.
   Kram

Kommentarer är stängda.