Matprat

Det här har varit en sällsynt mörk novemberlördag med regn och blåst, så det var tur att jag passade på att städa igår när man kunde se vad man gjorde. I dag har jag haft lamporna tända hela dagen.

Lördagshandel
På förmiddagen åkte jag och handlade på Konsum, för förråden behövde fyllas på. Bland annat tog jag den sista biten kålpudding igår, så jag behövde göra en ny laddning, för det är sånt som är så gott att ha i frysen i lagom portionsbitar. Jag blandar i rätt mycket ris i färsen och sedan äter jag puddingen precis som den är, utan potatis och med lite lingonsylt till bara.

En kålpudding har just åkt in i ugnen (och ugnslampan lyser så fint!)
En kyckling köpte jag också och den får jag hjälp med i morgon. Jag läste någonstans att det snart inte går att få tag i färsk kyckling, eftersom ingen köper det längre. Det är alldeles för besvärligt att tillaga dem? Hur svårt kan det vara att krydda på en kyckling och sätta in den i ugnen? Det blir i alla fall mycket godare än de färdiggrillade som finns att köpa i affären. Jag älskar helstekt kyckling och om jag dessutom får sällskap vid bordet smakar den ännu godare.

Dagens ordspråk:
När skadan redan är skedd är goda råd sent ute.

23 reaktioner till “Matprat

 1. Jag skulle också göra kålpudding idag, men fick en koliksväng på f.m. så det var inte att tänka på att stå och passa nåt i köket.
  Det blev färdiglagad mat att värma från frysen i stället.
  Kram/Kicki

 2. Föredrar ju att tillaga kycklingen själv här..men jag förstår om folk för enkelheten köper sådana där lådor…men det tar bort lite av tjusningen tycker jag…men tid är ju tid och det är ju som det är.
  De där färdiggrillade smakar inte bra alltid…har dock ett ställe här i stan där man kan få en god grillad kyckling…coop förstås 😉

  Tillönskar dig en skön kväll.

 3. Va? Färsk kyckling är ju hur lätt som helst att tillaga oavsett om man väljer ugn eller stekgryta! Färdiggrillad skulle jag aldrig köpa. Kålpudding är verkligen gott men tyvärr har jag aldrig gjort det själv. Varför vet jag inte men det har aldrig blivit av…
  Liknade väder här tyvärr.

  Kram och god kväll!

 4. Kålpudding är väldigt gott så jag får göra en laddning till frysen. Brukar köpa frysta kyckling lår för ett sådant är lagom till middag.
  Ha en bra lördag k äll.

  1. Kycklinglår är gott, mycket godare än kycklingfilé.
   När jag lagar hel kyckling så äter jag och Carina lår och ben och filéerna och vingarna tog Bosse och Åke hand om. Sen var det bara för mig att skrapa av det sista från skrovet. Nu har jag inte Åke kvar längre, så det blir ett extramål till mig.
   Ha en skön lördagskväll du också!
   Kram

 5. Oj, så mycket kålpudding som jag lagat till! Jag älskar ju all slags kål. På sistone har jag gjort kålsoppa, som jag varierat, kålgryta. Kan bara inte fixa kåldolmar.
  Kyckling är lätt som en plätt i en lergryta, den sköter sig själv. Chicken a la King har jag gjort flera gånger av färsk kyckling, också lätt, men tar tid. Mums.
  Tack för inspiration! Kram!

 6. En middag kålpudding finns kvar här i frysen, bra att ha. På måndag gör jag nog lasagne, också bra att ha i frysen. Och visst har det varit en väldigt mörk dag!

  1. Lasagne har jag alltid i frysen också. Det är perfekt att micra upp när fantasin och matlagningslusten tryter.
   I eftermiddag och kväll har det regnat hemskt också. Det har verkligen varit en dyster lördag.
   Vi får hoppas att söndagen blir trevligare!

 7. Färsk kyckling köper vi då och då och gör oftast kokt kyckling med ris och curry-sås av den! Då är det inte svårt att locka någon av döttrarna att komma på middag…
  Kålpudding skulle jag ha älskat, men tyvärr gillar inte maken kål i någon form, så då blir det inte av att göra.
  Grått, regn och blåsigt hela dagen idag, när vi har kört fram och tillbaka till Göteborg! Skönt att vara hemma igen!
  Kram, Monica

  1. Kokt kyckling med ris och curry är också en favorit.
   Här är det ljust i dag och det är jag sååå tacksam över. Gårdagen var hemsk!
   Ha en skön söndag!
   Kram

 8. Bra väder för matlagning i alla fall. Kålpudding är en favoriträtt … liksom olika kycklingrätter. Fattar inte hur någon kan tycka det är svårt att tillaga en färsk kyckling – verkligen snabbmat om man delar den i bitar och kokar – och så gör en god sås till, eller som du skriver in i ugnen och den sköter sig själv 🙂 Grillad kyckling är ingen favorit … godare med hemlagat.
  Ha en fin söndag!
  Kram

  1. Det var därför valet föll på att stå i köket. Nu ska jag gå och ta hand om den där kycklingen.
   Ha en fin söndag du också!
   Kram

 9. Även om man inte är expert på matlagning så kan det inte vara några svårigheter för vem som helst att tillaga kyckling. Verka vara en underlig förklaring. Kram

 10. Jag är, som du säkert vet, väldigt förtjust i kålpudding. När det gäller kyckling måste jag erkänna att jag är lat och köper helst filé. Det är många år sedan jag tillagade en hel kyckling hemma. Receptflödet på nätet innehåller fler recept med kycklingfilé än jag någonsin kommer hinna tillaga så det är ingen brist på möjlighet till omväxling och förnyelse.

  Önskar dig en bra söndag!
  Kram

  1. Det är tur att det finns många olika smakriktningar. Kycklingfilé köper jag nästan aldrig. Köper jag inte hel kyckling så blir det hellre kycklingklubba än filé.
   Kram

 11. Jag som inte är så duktig på matlagning ser inga svårigheter i att tillaga kyckling. Innebär att det kan vem som helst göra om jag kan.
  Dessutom väldigt god mat. Liksom kålpudding också är. Mums. Jag äter alltid kålpuddingen som den är, aldrig potatis till.
  Kram

  1. Då tycker vi ganska lika den här gången. Dagens kyckling smakade mycket gott och det blev över så jag gjorde en kycklingsallad i kväll och det som sedan är kvar räcker till ett mål till.
   Kram

Kommentarer är stängda.