Vaktkatt

Det är en solig och fin tisdagseftermiddag och jag tänkte först ta mig en promenad, men så kom jag på att jag skulle åka och kolla läget på gravarna och göra ett besök på Konsum. På Klinte kyrkogård hade man tagit bort begoniorna, men på Fröjel såg det ganska bra ut. Det är ju dags för vinterprydnader nu, så det får vara som det är till Allhelgonahelgen nalkas.

På hemvägen åkte jag in till Stenstugu för att plocka lite päron. Eva erbjöd mig det när jag var där på lunch i söndags och då tackade jag nej, men på torsdag har SPF höstauktion i Hejde och då ska man ju ha med sig något. I år har det varit dåligt med frukt, så då går det kanske att få ett bud på en påse päron, som för övrigt är väldigt goda.

Vaktkatten Sally

När jag fick se Sally kom jag att tänka på vad Eva berättade när jag var där i söndags. De har haft något fel på diskmaskinen och det skulle komma en kille från Kyl&Maskin och laga den. Han ringde till Eva en morgon och sa att han skulle komma och Eva talade om att hon var på jobbet, men att Claudio var hemma, att det var olåst och att han bara kunde gå in.

När reparatören kom
var Claudio ute hos hästarna, men så fort han såg bilen gick han in och när han närmade sig huset hörde han ett hemskt oväsen och kunde inte fatta vad det var. Han öppnade dörren och där vid diskmaskinen låg reparatören på knä och mekade med den och mitt på golvet stod Sally och vrålade så där hemskt som katter gör när de ska slåss.

Hon var inte lika feg som Grållen och Svarten, som sprang och gömde sig så fort det kom någon obekant in på gården, nej hon försvarade sitt hem. Det var nog att hon inte flög på reparatören!

Dagens ordspråk:
Bränt barn skyr elden.

 

21 reaktioner till “Vaktkatt

 1. WOW! En vaktkatt! Riktigt imponerande … vår Sixten had flytt för sitt liv – världens fegaste katt!
  Kram

 2. Ja, katter kan minsann också vakta! Och deras klor ska man nog akta sig för. Vår dotter Fia har en bengal-katt (Texas) och hon berättade att det härom dagen kommit en kompis med en Golden retriever in på deras tomt. Men då gick Texas ut. Han reste ragg och väste och svansen var dubbelt så tjock som vanligt. Här släpps ingen hund in…
  Ha det så gott, kram, Monica

  1. När vi hade rävar på besök jagade faktiskt Grållen iväg dem. Rävar var han tydligen inte rädd för, men kom det en bil och svängde in på gården stack både han och Svarten och gömde sig.
   Kram

 3. Så gulligt. Jag har också haft en vaktkatt inte Oskar men min första katt Tiger han vaktade sitt och mitt hem . Så fint att ha päron. Här kan vi ju inte ha varken äpplen eller påron för klimatet tar död på allt. Här har det kommit lite snö och jag hörde idag av min bror Broder B att dom sett en hare som redan var vit. Det bådar om att snön kommer tidigt tyvärr. Jag har stått och stekt köttbullar idag så jag ska bjuda brorsorna på köttbullar och potatismos ikväll.

 4. Ovanligt med en röd honkatt, för det är väl en hona eftersom den heter Sally.
  Tufft av henne att vakta huset så.
  Kram/Kicki

  1. Visst är Sally en honkatt, men man kan aldrig lita på könet bara på namnet, vi hade en katt som hette Sofi och det var en hankatt.
   Kram

 5. Hahahaha……vakthundar känner man ju till, hade dock aldrig hört talas om vaktkatt! Dom får kanske sätta upp en skylt ”varning för katten”
  Kram

 6. Det är annat än mina katter det! Lucas och Orvar skulle absolut gömma sig. Möjligen skulle Kingston vilja vara lite social. Men kanske gömmer han sig också. När Petter var på besök i stugan just för att träffa pojkarna vägrade alla tre att hälsa och ändå hade både Kingston och Lucas träffat honom förut. Så ingen vaktkatt här inte.

  Sov gott!
  Kram

  1. Det vanligaste är nog att katter flyr när det kommer främmande männsikor, i alla fall har våra andra katter gjort det. Sally är annars väldigt social och gullar gärna med vem som helst, speciellt om hon är ute, men den där reparatören godtog hon inte.
   Sov så gott du också!
   Kram

 7. Haha! Djur är bra vakter. Kattvakter har jag faktiskt inte hört talas om förr, men hundar och gäss är vanligt. Kram

 8. Det kan man kalla en riktig vaktkatt det! Jag tycker annars att katter brukar gå undan eller hålla sig i bakgrunden.

  Kram och ha en fin onsdagskväll!

Kommentarer är stängda.