Underbart är kort….

…och nu är jag redan hemma igen efter en härlig vecka på Sicilien. Persiennerna är uppdragna och blommorna vattnade och resväskan är uppackad och om jag inte upptäckt att det var krångel med vattentillgången, hade jag säkert satt igång tvättmaskinen också, men när jag stod där och tittade på det dåligt vattenflödet kom det ett sms från Reg Gotland, som meddelade att det är en vattenläcka i Klintehamn, som de håller på att laga och kl 24.00 beräknar man var klar med det.

Resan gick som på räls, vi kom iväg i tid och hade tydligen medvind i dag också, för planet landade nästan en halvtimme före utsatt tid, men landningen var inte snyggare den här gången än de var när vi landade på Catania för en vecka sedan. Riktigt otäck var den faktiskt, hela planet krängde som en vingskjuten kråka när hjulen tog mark. Vi skrek!

På Visby flygfält stod Bosse och väntade och han fick inte bara mig med sig hem till Klintehamn, utan tre andra också med allt sitt pick och pack.

Här på Gotland har det verkligen blivit höstlikt under den här veckan jag varit borta, eller kanske snarare höstvackert, som Bosse uttryckte det. Sällan kan jag komma ihåg en höst med så enormt vackra färger, eller så beror det på att jag varit borta en vecka och nu ser på Gotland och hösten med nya ögon. Borta bra, men hemma bäst!

Nu är det slut med bilder på Siciliansk blomsterfägring för den här gången. Nu återgår vi till den gotländska varianten och den är ju inte så dålig den heller.

Och ett Dagens ordspråk :
Räkna inte kycklingarna förrän äggen är kläckta.

31 reaktioner till “Underbart är kort….

 1. Som sagt: borta bra men hemma bäst. Men lite otur att komma hem och nästan vara utan vatten.
  Njut nu av den svenska höstens färgprakt!
  Kram/Kicki

 2. Välkommen hem igen! Visst stämmer det med ”borta bra men hemma bäst”. Vilken otur ni hade med landningarna men det var ju tur att allt ändå gick som det skulle.

  Kram

 3. Fy, så jobbigt att du fick vara med om ännu en hemsk landning! Förstår så väl att ni skrek! Jag tycker inte om just start och landning med flygningar!
  Nåja, du klarade dig ju helskinnad, om än omskakad, ur händelsen och är lyckligt och väl hemma igen! Och visst är hemma bäst, så är det bara!
  Höstfärgerna här hemma är ju fantastiska!
  Välkommen tillbaka och tack för underhållande resereportage!
  Kram, Monica

  1. Det var verkligen inga trevliga landningar och det är ju dem man är mest orolig för.
   Så roligt att du uppskattat mina rader från Sicilien.
   Kram

 4. Välkommen hem till Sverige igen! Låter förstås lite läskigt med landningen………var det en pryo som fick sköta landningen? Hahaha.
  Förstår att du hade velat få igång tvättmaskinen idag……men det finns en dag i morgon också.
  Fin färg på kärleksörten.
  Kram

 5. Ja, gott att vara hemma igen – en vecka går fort. Men fy så otäckt med landningen… fick ni någon förklaring till varför det blev så! jag är inte speciellt förtjust i att flyga, så tur att jag inte satt på planet!
  Vi har fortfarande vackra höstfärger här och njuter för fullt! Visst ser man på sitt hem och sin omgivning med nya ögon efter det att man varit borta en tid.
  Må gott!
  Kram Gunilla

  1. Ja, en vecka går fort, men åker man till ett ställe där man känner igen sig kan det räcka.
   Här hade vi frost några nätter innan jag åkte, men sen har det varit ganska varmt för årstiden. Kanske är det det som gör att färgerna är så fina i år.
   Kram

  1. Regionen lagar säkert läcka, men jag blev lite fundersam när jag vred på kranen och det inte var något tryck alls.

 6. Jag har faktiskt aldrig varit med om en hemsk landning men det vet man ju inte om när eller inte den kommer.
  Välkommen hem, du verkar ha haft det super. Här hemma är det som sig bör och man vänjer sig. Motvilligt.
  Kram!

 7. Välkommen hem igen min vän! 😊 En veckas avkoppling från vardagen och desurom få laddning av batterierna inför mörkare tider är inte helt fel.
  Kram,
  Gigi

  1. Nej verkligen inte! Jag var så fundersam på om jag skulle åka eller inte, men jag ångrar det absolut inte. Det har varit en härlig vecka.
   Kram

 8. Välkommen hem Vilken tur att blommorna blommar fortfarande- Det gör det inte här och nu är det minusgrader varje dag så gott som.

  1. Här på Gotland är det ovanligt varmt just nu och jag skulle vilja ut och klippa gräset, men tyvärr så regnar det lite, så det är för vått.

 9. Måste varit hemskt med en sådan landning. Det har jag tack och lov aldrig varit med om. Du bör väl ha vatten vid det här laget och snart är du inne i gamla rutiner. Det är ändå skönast hemma hur trevligt man än har när man är iväg. Kram

  1. Ja, vattnet är tillbaka och tvättmaskinen snurrar och jag var just ute och läste av regnmätaren – 30 mm har det kommit under veckan jag varit borta.
   Kram

 10. Välkommen hem igen! Tänk så fort en vecka går! Så bra att du inte missar höstfägringen hemmavid 🙂
  Tvätten hinner du säkert med … antar att du måste använda lite mer höstbetonade kläder nu efter hemkomsten 🙂
  Kram

 11. En fin fägring hemmavid också!Nu ska jag läsa ifatt. Det har varit fullt upp,så jag har varit dålig på att blogga liksom att skriva inlägg. Jag kan fortfarande inte länka till din blogg. Vet inte vad det är för fel. Någon förändring hos mig eller dig, sen du bytte blogg. Kramar

 12. Så skönt att vattnet är tillbaka. Här har det blivit höst fort efter flera nätter med minugrader. Löven är mest bruna med lite gult men inte de lysande röda.
  Kram

 13. Välkommen hem!
  Det var ett bra och tänkvärt ordspråk.
  Så otäckt med landningen. Rädd jag skulle ha blivit, är ju rädd ändå att flyga. Du hade ju en dålig landning då du åkte ner också. Undrar vad det beror på? Fick ni reda på det?
  I år är det vackra höstfärger ute, lyser så rött och grant.
  Ha det bra.
  Kram.

Kommentarer är stängda.