Yr i mössan

Jag vaknade i natt och visste inte riktigt var jag befann mig? Jag satte mig upp och tog mobilen och tände ficklampan på den och smög mig försiktigt upp. Öppnade sovrumsdörren och kikade ut i en främmande hall. Som tur var verkade lägenheten vara tom, förutom då jag förstås.
-Jag undrar var toaletten är?
Jag provade med första dörren till vänster, nej där var det en garderob. Jag smög vidare och lyste in i ett kök och i ett vardagsrum, men längst ner i hallen hittade jag toaletten.
-Nej, men så konstigt! De har samma badrumsmatta som jag, sa jag högt och sen kunde jag inte låta bli att fnissa, för först då fattade jag att jag var hemma. Men helt klar i huvudet var jag inte, för när jag krupit ner i sängen igen började jag fundera på om ute var på Sicilien eller inte? På morgonen upptäckte jag att ute var på Odvalds precis som vanligt.

Det har varit en grå och disig dag, med en behaglig temperatur på runt 16º. Jag fick igång tvättmaskinen efter frukosten och sedan kom en ordförande in och satt och pratade en stund och när hen gått satte jag igång i täppan.

Jag tog bort den vissna klockrankan och när jag blivit av med den  grävde jag upp dahlierötterna och kanthögg rabatten. Det var dåligt med tulpaner i våras, så jag planerade att åka och handla efter lunch och få hem lite nya lökar. Jag vet inte om det är jag som inte gör rätt, men mina tulpanlökar går ut sig efter några år, trots att jag försöker spara bladen så länge som möjligt.

Inte fanns det några lökar  på Konsum! Jag fick ta en sväng till Granngården och där hittade jag både det ena och det andra och dessutom till 50% rabatt. Tillbaka på Klinte åkte jag till Suderviljan och köpte ett par ljungplantor som jag ska ha i en kruka utanför dörren.

Nu är lökarna på plats, men någon plantering av ljung blev det inte, för plötsligt dök det upp en ordförande till och när hen gått var det för sent att gå ut igen. Jag ska plocka in lite möbler också och skura av terrassen som är lerig och dan efter dagens övningar, så det får vara tills i morgon.

Dagens ordspråk:

Kärt barn har många namn.

25 reaktioner till “Yr i mössan

 1. Haha, jag kunde inte låta bli att skratta åt din vimsighet i natt! Du var nog inte riktigt vaken, när du var ute och nattvandrade! Så kan jag också bli när vi varit borta ett tag!
  Du fick ju mycket gjort din första dag hemma i alla fall! Här har det inte blivit gjort något alls idag, känns det som! Mörkt, grått och regnigt hela dagen.
  Ha en skön kväll, kram, Monica

 2. Din vimsighet i natt påminde om Berras. Det händer att han i princip sover när han går upp på toa på natten och undrar var han befinner sig, för han kan vara kvar i en dröm.
  Tur att du kom på att du var hemma.
  Kram/Kicki

 3. Så kan jag också känna första natten borta eller hemma. Vet knappt var jag är när jag vaknar på natten. Lite jobbig känsla men det brukar klarna 😀

  Kram och god kväll!

 4. Kommer att tänka på ett par goda vänner som reste runt i Afrika. En natt vaknade den ene av att den andre satt upp i sängen och högt sade ‘with whom am I sharing the room?’ och sen sov han vidare.

 5. Hej Ingrid! Det var länge sedan jag var hos dig nu!
  Ser att du varit iväg till Sicilien, och nyligen hemkommen. Då är det nog inte konstigt att bli yr i mössan, och definitivt är det av rätt anledning.
  Hoppas du hade det bra där, och att det är bra med dig för övrigt.
  Kram

 6. Nej, man kan undra var man är, när man vaknar, det gör jag med ibland. Och drömmer hej vilt. Men jag tror att det är bra och väldigt OK.
  Kram!

 7. Ja, så tokigt det kan bli när man inte är riktigt vaken, nyhemkommen och kanske lite trött efter resan och omställningen till att vara hemma! På en del resor där vi bytt hotell ett antal gånger kan jag då undra var sjutton jag är någonstans! Man vaknar och stirrar ut i mörkret och har ingen aning om var man är.
  Så mycket du har hunnit med ändå i din trädgård. Det är bra att ta det lite pö om pö som man säger! 🙂
  Jag tycker alla lökväxter blir dåliga efter några år. Då kommer det bara upp blad till slut. Jag gör som du låter bladen vissna ned och göder dem vanligtvis varje vår med benmjöl. Men det blir dåliga i alla fall. Någon sa till mig att det är mördarsniglarna som äter upp lökarna! Jag tror snarare att lökarna är så hårt drivna från början, så de tappar kraft.
  Kram Gunilla

  1. Det konstiga är varför jag tände ficklampan, för här är det så ljust nattetid, så normalt tänder jag inte om jag behöver gå upp någon natt.
   Angående lökarna, så kan jag inte skylla på mördarsniglar, för det har vi inte här, men de tynar bort så småningom i alla fall. Jag tror mera på din teori!
   Kram

 8. Hahaha, kan se det framför mig hur du irrar omkring där. Så jäkla fräckt att det var så ombyggt (i smyg) så där toan skulle vara så var det en garderob!!
  Kram

   1. Har nog aldrig tänkt på det …….. men det stämmer nog. Här är både badrummet och gästtoan direkt utanför sovrummen. Och när jag tänker efter har de nog varit så på de flesta ställen där jag bott.

 9. Tänk att du har så varmt. Här är det på sin höjd nollgradig nu och har varit så länge. Dessutom regnar det och är dimmigt. Alltså rent skitväder. Du är väl sobränd och fin nu Jag börjar bli blek och vit redan. Ingen fröjd att se sig i spegeln

  1. Jag solade just ingenting, men man får ju sol även när man går omkring eller sitter i skuggan, så alla säger att jag blivit brun.
   Någon fröjd att se sig i spegeln är det inte oavsett hudfärg. 😉
   Kram

 10. Haha… du kan verkligen drömma! För riktigt vaken var du knappast. Tur att du hittade till toaletten i alla fall.
  Har du handlat från odla.nu någon gång? Kan rekommendera dem, var väldigt nöjd med mina lökar förra hösten. Snabbt kommer det också.

  Ha en riktigt bra torsdag!
  Kram

 11. Känner igen mig i din beskrivning av förvirring över var man befinner sig. Dyker upp då och då när vi är eller har varit på resande fot. Det tar då en stund att räkna ut var toan är – för det är då behovet uppstår som förvirringen slår till….

  1. Förmodligen är det så! Förr när Åke och jag var ute och reste lät jag lyset brinna i badrummet och ställde dörren lite på glänt, så att han skulle hitta dit.
   Kram

Kommentarsfältet är stängt.