Sista dagen

Jag gick inte ut något igår kväll, för efter all ravioli var jag fortfarande mätt, jag nöjde mig med ett glas vitt vin i baren och sen satte mig och såg en film. Jag gick till sängs ganska tidigt, men somnade som en medvetslös och vaknade inte förrän klockan var åtta i morse. (Jo, det är säkert, jag drack bara ett glas vin.)

Det var lite svalare än vanligt i morse, det kände jag när jag tog med min kaffekopp ut på balkongen, men det blev snabbt varmt och det har varit runt 25 grader i dag också och nästan vindstilla. Ett helt underbart väder!

Jag började dagen med att gå ut på en shoppingtur. Jag hade lovat att försöka få med några bitar parmesan hem.

Jag vet inte vad de här blommorna heter, men de ser ut som förvuxna ”blomman för dagen”. Åsa visste att den heter trumpetranka.

På redden låg en stor kryssningsbåt. Den kom in redan igår.
De här träden är så vackra, men jag vet inte namnet på dem. Åsa visste också att trädet heter Silk floss tree, på engelska och Ceiba Speciosa på latin.

Jag passade på att fråga Birgitta i receptionen, när jag var där och hämtade ut mitt pass och betalade turistskatten (€ 10,50), om hon visste vad det är för träd, men hon visste det inte heller, men hon skulle kolla runt lite med sina bekanta.

När jag kom tillbaka till lägenheten klädde jag om och gick ut och la mig och läste i en solstol i skuggan och där blev jag liggande resten av dagen.

Jag gjorde bara en paus för lunch – en caprese vid baren

I kväll blir det sång och musik och festligheter här. Det ska bli spännande att se vad de hittar på. Karaoke ska det också bli, det har man skrivit till på inbjudan.

Ha en skön fortsättning på måndagen!

 

19 reaktioner till “Sista dagen

 1. Ofattbart hur fort tiden går när man är på semester. Nu har du tankat lite sol och klarar säkert av hösten bättre. Trevlig resa hem. Kram

 2. Det låter som du har haft ännu en trevlig dag! Och så skönt att somna lätt och sova hela natten! Jag sov också ovanligt bra när vi var på Kreta!
  Det blir säkert en rolig kväll! Ska du sjunga lite karaoke, kanske?
  Ha en fin sista-kväll, kram, Monica

 3. Härliga bilder från en till synes fin semester!
  Klart att du ska vila och sova som en klubbad oxe om det känns så 🙂
  Lugna dagar med lite vin, god mat, sol och shopping, så ska det vara!
  Kram!

 4. Så härliga dagar Ingrid – nu har du fått en skön dos med nyttiga solstrålar som gör gott både i kropp och själ! Den där salladen med mozzarella och tomat är något av det bästa jag vet! Det vattnas i munnen när jag ser bilden. Den blå blomman känner jag igen, men just nu kommer jag bara inte ihåg vad den heter! Hoppas att någon annan gör det.
  Fina bilder – längtar tillbaka till Sicilien! 🙂
  Kram Gunilla

  1. Åsa tror att de heter trumpetranka och trädet Ceiba Speciosa, på engelska Silk floss tree.
   Jag ska uppdatera inlägget.
   Kram

 5. Dom där rosa träden ser man lite överallt efter gatorna i Cattolica också och dom är så vackra men jag vet inte vad dom heter. Tänk att du redan ska hem. underbart är kort men trist varar länge.

Kommentarer är stängda.