Skriv en berättelse…

…med sju givna fraser! En utmaning från Astrid som jag gjort en gång tidigare.

 1. hon stod på knä och ….
 2. att det skall vara så svårt att ….
 3. Ingen kommer att märka att ….
 4. att telefonen plötsligt skulle ringa …..
 5. det ringde på dörren …
 6. Nej, hon var inte intresserad av …
 7. Nej, inte senare heller ….

TEATERRESAN

I hotellrummet var det alldeles tyst, men när hon öppnade dörren till balkongen strömmade bruset från trafiken utanför in och en och annan fågeldrill hördes också. Nu skulle hon bara packa upp och sedan gå ut en vända innan teatern började. Hon la upp resväskan på sängen öppnade låset och började hänga in kjolar, blusar och långbyxor i garderoben och underkläder i lådorna. En liten ask med några olika örhängen och halsband hamnade i lådan i nattduksbordet.

Plötsligt var det något som skramlade till! Det var nyckeln från väskans hänglås som ramlat ner på golvet och hon hade råkat sparka in den under sängen. Hon böjde sig ner, men kunde inte se nyckeln, så hon tog fram mobilen och tände lampan på den för att se bättre där hon stod på knä och spanade in under sängen.
-Det var väl också konstigt, att det skall vara så svårt att se den, sa hon för sig själv, men till slut lyckades hon i alla fall hitta den.

Nu var hon redo för att ge sig iväg till teatern, men först tänkte hon gå ner i baren och ta sig något att dricka. Hon tog på sig en sval, fladdrig kjol och en top, hängde handväskan på axeln och skulle just gå ut, när hon kom på att hon glömt en sak. Hon skulle nog ha snyggat till sig lite. Efter resan såg hon nog inte speciellt fräsch ut.
-Äsch! Ingen kommer att märka att jag är osminkad tänkte hon. Jag struntar i det, för vad gör det i en främmande stad där ingen vet vem man är.

I baren drack hon ett glas vitt vin, kollade att hon hade biljetten med sig och sedan gick hon till teatern. Hon fick en bra plats och satte sig ner och såg sig omkring. Så kom hon att tänka på mobilen och tog fram den och ställde den på Stör-ej-läge. Hon ville ju inte att telefonen plötsligt skulle ringa mitt under föreställningen. Det blev ett par trevliga timmar, så tiden gick fort och när pjäsen var slut och applådåskorna tystnad gick hon ut i den sammetsmjukt varma sommarnatten. Nu var det dags att få något i magen.

Hon gick tillbaka till hotellet och gick upp på rummet för att hämta en kofta, för trots att det var varmt, blev det lite huttrigt. Hon var i badrummet, när det ringde på dörren. Där utanför stod det en städerska, som undrade om hon ville ha rena handdukar? Nej, hon var inte intresserad av det, svarade hon. Städerskan gick och hon gjorde sig färdig och gav sig ut på stan igen.

Bara något kvarter från hotellet hittade hon en trevlig restaurang där hon fick ett bord. Servitören frågade om hon ville ha en drink innan maten, men det tackade hon nej till.
Han tog upp hennes beställning och maten var snabbt på bordet och smakade väldigt gott.

Vid ett bord en liten bit bort satt det en man i hennes ålder och hon märkte att han tittade på henne. Till slut kom han fram till henne och frågade om han fick slå sig ner och det hade hon ingenting direkt emot, men på något sätt kändes det inte riktigt bra.
-Får jag bjuda dig på någonting, frågade han och hon svarade nej.
-Kanske lite senare?
Nej, inte senare heller, sa hon och reste sig upp.
-Nu måste jag gå!

Han såg lite snopen ut när hon begärde att få notan, betalade och gick. Väl hemma på hotellet ångrade hon sig nästan, men så tänkte hon att det nog var lika bra, klädde av sig och kröp ner i sängen och somnade efter en händelserik dag.

Känn dig utmanad!

14 reaktioner till “Skriv en berättelse…

 1. Vilka skrivartalanger, men det visste man j innan via din blogg.
  Kul grej, men jag undrar om jag skulle klara det.
  Det påminde lite om i skolan när man skulle skriva uppsats och fick skriva ett kapitel var, alltså ta vid där nån annan slutat.
  Kram/Kicki

 2. Wow, vilken talang du är och vilken bra text! Varje mening passade in så fenomenalt bra 😀 Jag fick direkt en inre bild av hela händelseförloppet!

  Kram

 3. Nu har jag läst båda dina berättelser! Skickligt att få in de givna meningarna så naturligt! Jag är full av beundran! Liiite sugen på att prova själv…vi får se!
  Lite gråmulet här idag till skillnad från igår. I morgon flyger vi till Stockholm för att hälsa på yngsta dottern Paula med familj!
  Ha en riktigt skön helg, Ingrid!
  Kram, Monica

 4. Proffsigt! Bra skrivet och de givna fraserna satt perfekt på varje ställe.
  Berättelsen blev ju underhållande och spännande också. Tack för det.
  Kram och trevlig torsdagskväll.

 5. Så elegant du fick till din berättelse! Inte så enkelt att fixa med hela sju givna fraser.
  Jag skrev en del tidigare utmanad av Skrivpuff – där fick man ett ord att bygga på.
  blev riktigt sugen nu att fortsätta. Det är ju bara det där med tiden som inte riktigt vill räcka till allt det jag vill göra….

 6. Vilken härlig historia du fick till! Kan inte vara så lätt när man får vissa fraser, men du lyckades ju riktigt bra. Du ska absolut fortsätta med den här typen av utmaning, du passar för den!! Det där med att få tiden att räcka till är en dålig ursäkt. Tänk på hur mycket du hann förr när du inte var pensionär; jobba, sköta hemmet, sköta barn, sköta trädgården, sköta om din man osv. ! 🙂
  Jag tyckte förr att det lät så konstigt när dom som var pensionärer sa att ”jag hinner inte” – men nu har jag lärt mig att det faktiskt inte bara är så att tiden faktiskt går fortare när man blir äldre, man hinner betydligt mindre också så jag ska inte gnälla på bara dig. Jag lider av samma syndrom också….. 😦 😦
  KRAM/Susie

  1. Man kan verkligen undra över hur man hann med allt förr i tiden, men farten är inte så hög längre. Något man får acceptera.
   Hoppas att ni får en fin helg där vid Stjärnarve!
   Kram

Kommentarer är stängda.