Måndag igen

Efter gårdagens lunch gick jag ut på en söndagspromenad och även om det blåste var det ganska behagligt med fem plusgrader och ett lätt solsken. Jag gick Barkan ner genom skogen och där är det ju alltid lite lä. Blåsigast var den långa raksträckan på Djurgårdslundsvägen, men väl nere på samhället blev det lite lugnare igen.

Sedan gick jag hem via Norra Kustvägen och Donnersgatan

Nu år det måndag och efter en söndagskväll med hårda vindar, som fick julgranen här på gården att vaja betänkligt och Destination Gotland att senarelägga färjeavgången från Oskarshamn, har vädret lugnat ner sig lite. Visserligen rapporterar helagotland.se att det ligger nerfallna träd över vägarna både här och där, men dem röjer man väl snart undan och julgranen här på Odvalds ser ut att ha överlevt stormbyarna. Nu bryter solstrålarna dessutom igenom molnen, så det är i alla fall ljust både ute och inne. När jag har morgonpysslat färdigt ska jag ta och köra och handla, för förråden behöver fyllas på och i morgon ska det blir ruskväder igen.

Ha en Glad måndag!

20 reaktioner till “Måndag igen

 1. Så vacker din amaryllis är! Måste säga att jag tycker att vita är väldigt fina.
  Så ni ska få ruskväder igen? Hoppas det inte blir alltför besvärligt.
  Lycka till med dagens inköp!

  Kram och glad måndag!

 2. Även här stormade det ordentligt igår! Vi var ju på Strandbacka och du milde vilka vågor det gick på havet! Och vinden kändes ordentligt i bilen när vi körde hem vid 16-tiden.
  Men idag verkar det ha lugnat sig och är 6 grader varmt.
  Så fin din amaryllis är, nu är vår överblommad.
  Ha en bra dag, kram, Monica

 3. Usch pepper peppar så har vi haft ovanligt lite blåst i vinter. Inte en enda gång har jag blivit väckt av oväder men snöat har det gjort desto mer så mitt liv består till stor del åt att skotta och skotta igen. Jag orkar inte mer än tre timmar så nu tog jag en paus för att få i mig lite kaffe

  1. Tur att du har vanan inne när det gäller snöskottning, men jag kan tänka mig att kroppen säger ifrån när det blir för tungt. Kram

 4. Det är lite otäckt när det blåser för mycket och det finns risk för nedfallna träd. Din amaryllis är så vacker.
  Kramar från oss

 5. Blåst är väldigt besvärligt, träd som faller är riktigt knepigt! Hoppas det lugnar ner sig hos er, jag håller alltid lite extra koll på vädret på Gotland och tänker på dig.

  1. Ja, visst är det besvärligt med blåst och vi är ju extra utsatta eftersom vi är beroende av att sjötransporterna fungerar.
   Tack för att du tänker på mig! ♥

 6. Idag är det inget väder att gå ut i precis. Undrar varför man kallar det för ”hundväder”!? Har ännu inte träffat nån hund som vill vara ute i det. Rolle tog en mycket kort prommis nyss – Molton var tvungen att gå ut – men oj vad snabbt dom kom in igen…..
  KRAM-Susie

  1. Jag har läst någonstans att det kallas för hundväder just därför att inte ens hunden gå ut.
   Jag kan tänka mig att Molton och Rolle kom in kvickt igen.
   Kram

Kommentarer är stängda.