Elväst

Nu värmer det gott på ryggen! Jag har skaffat mig en el-väst för att slippa frysa. Här har vi omkring 19 grader inomhus och det är ju acceptabelt och många har dragit ner på värmen bra mycket mera, men för en frusen 82-åring är det lite i kyligaste laget när man sitter stilla och ser på tv i flera timmar. Trots dubbla tröjor och en pläd över benen blir jag frusen.

Den här västen drivs via min powerbank och den kopplar man in i en kontakt i den ena fickan. Västen har tre värmelägen och värmer gott på ryggen och på båda sidorna. Ännu vet jag inte hur många timmar powerbanken klarar av att värma den, men det visar sig väl.

I dag är det en mörk och trist tisdag och det har regnat lätt hela förmiddagen. Jag hade lite tvätt att ta hand om i förmiddags och sedan har jag suttit vid datorn en tag, för Klinteorten ska ha årsmöte om en månad och innan dess ett styrelsemöte inför årsmötet, så jag har haft lite att pyssla med.

Har någon sett den nya svenska serien Händelser vid vatten? Jag har inte läst Kerstin Ekmans bok som ligger till grund för serien och jag är totalt förvirrad. Händelser vid vatten är hyllad som ett riktigt mästerverk och jag fattar ingenting. Jag tror att jag måste ta och se om det första avsnittet och försöka komma underfund med vad jag kan ha missat.

Trevlig tisdag!

20 reaktioner till “Elväst

 1. Det lät som ett praktiskt och bra plagg. Hoppas du blir nöjd med västen. Något säger mig att det vore ett plagg för Husse som fryser hela tiden. Jag sitter i ärmlös blus och Husse har dubbla tröjor samt en filt…

  Jag har inte sett serien men tror att jag har läst boken. Minns faktiskt inte helt säkert så kanske missade jag också något…

  Kram och god tisdagseftermiddag!

 2. Den el västen kanske jag skulle behöva. Då jag sitter vid TV så har jag en pläd och annars en kofta eller en varm sjal. Hos mig kommer och går värmen, alltså ibland mer och ibland mindre.
  Jag såg detta första avsnitt, men det blev lite rörigt med fram och tillbaka olika tider. Ibland var hon ung, ibland äldre. Nja, jag vet inte om jag ser fler avsnitt.
  Ha det fint.
  Kram!

  1. Den serien är verkligen rörig. Jag har sett om avsnitt 1 och även sett avsnitt 2, men jag måste säga att jag har svårt att se storheten i den.
   Kram

 3. Det var en bra väst du köpt och det behövs om det bara är 19 grader. Jag hade också 19 grader och klagade så nu är det 20 -21 grader mycket behagligare.
  Har läst boken som jag inte gillade och sett första avsnittet. Konstaterade att serien var lika rörig så den skippar jag.
  Kramar från ett mörkt och regningt Rottne

  1. Jag extra kyligt i vardagsrummet och tror att jag måste se till att få fönstren tätade i sommar, för det drar väldigt kallt från dem.
   Här har det regnat hela dagen, inte mycket men ihållande.
   Kram

 4. Elväst har jag inte ens hört talas om, du är så modern och följer med din tid! Det låter ju väldigt skönt; kan tänka mig att värmen sprider sig i kroppen, när man har den på sig!
  Vi håller ca 22 grader inne och är det kallare så fryser jag. Men så länge vi själva styr värmen, så behåller vi ca 22°.
  Jag såg första delen av ”Händelser vid vatten.” De skildrar alltså två olika tidsepoker med samma människor, vilket kan vara lite förvillande. Hoppas att det klarnar lite i del 2…
  Ha det gott, kram, Monica

  1. Ja, tunn och smidig är den också, så man skulle kunna ha den under en jacka som inte är alltför åtsmitande.
   22º är behagligt! Jag tror att jag måste se till att få fönstren i vardagsrummet tätade, för det rummet är kallas.
   Jag har sett om del 1 och även sett del 2 i eftermiddag och jag vet inte riktigt vad jag ska säga om serien?? Men förmodligen kommer jag att fortsätta att titta på den.
   Kram

   1. Låter jättebra med den elvästen!
    Jag har aldrig riktigt gillat att läsa Kerstin Ekmans böcker och serien verkar gå i samma lite mörka, dystra stil. Jag ska ge den en chans till…
    Kram igen!

 5. Så fiffigt med elväst! Det är verkligen inte roligt att frysa, förförra vintern hade vi det väldigt svalt framför tv:n, men när vaktmästaren hade varit här ett par gånger gick han in i en lucka i ett förvaringsutrymme här och lyckades vrida på någon kran och sen har det fungerat bättre. Och jag har inte läst boken och tror knappt att serien är något för mig, jag vill helst ha lyckliga slut och det har jag fattat att det nog inte blir så mycket med där.

 6. Jag köpte en krage strax före jul som värmer nacke och axlar. Men den har den begränsningen att den har sladd till eluttaget. Men när jag sitter och läser så fungerar den alldeles utmärkt. I vår ålder rekommenderar Folkhälsomyndigheten 22 grader, annars 20 grader som hälsosam temperatur inomhus. Som du säkert vet från min blogg så har jag sällan mer än 18 inne och ofta 17 eller ibland kallare. PÅ grund av ventilationen och luftbyte. Men det är inte hälsosamt.

  Händelser vid vatten tror jag är en sådan där sak som man behöver se helt klart innan man förstår den (hoppas jag). Det blir alltid rörigt när man följer samma människor i olika tider och man tappar greppet om vad som är nutid och dåtid.
  Tror inte du missat något och behöver se om, det fattas helt enkelt för många pusselbitar för att få ens ett hum om helheten. Men det löser sig, förhoppningsvis, i sista avsnittet.

  Kram

  1. 17-18 grader hade jag en vinter och det var för hemskt. Det är tur att köket och sovrummet håller lite högre temperatur.
   Jag såg om avsnitt 1 plus avsnitt 2 igår och nu har jag väl lite bättre koll, men känner att jag behöver fler avsnitt för att förstå storheten i serien.
   Kram

 7. Det låter som en bra idé med en elväst för en sån fryslort som jag 😂

  För inte så längesen gick Händelser vid vatten som radioföljetong och jag plöjde mig igenom hela den. Mycket spännande, lite konstig och mörk. Nu vill jag inte se den som serie igen.

  Ha det gott och kram!

 8. Vad häftigt med elväst. Har jag inte hört talas om tidigare.
  I UK har många elfiltar.
  Jag har inte börjat se serien ännu.
  Sköt om dig!

Kommentarer är stängda.