Klinte Marknad

Jag satt i godan ro och läste igår förmiddag när Krister ringde och sa att han och Thomas var i Klintehamn för att gå på marknad och undrade var jag höll till, så då avbröt jag min läsning och gick dit för att få prata med dem lite innan de åkte tillbaka till Visby igen. Solen sken lite svagt, men det mulnade till och det kom faktiskt några regnstänk medan jag vi stod och pratade, men det var absolut inte mer än några droppar. Vi hade verkligen tur med vädret!

Det var massor av folk som hade sökt sig till Klintehamn igår och när jag kom dit vid elva-tiden gick det nästan inte att ta sig fram. Den ena gången vid salustånden på Torget vågade jag mig inte in i en gång, men det var hög stämning och folk verkade väldigt glada och många hade handlat mycket, det såg man på de fulla kassarna de bar på och många av dem innehöll höga travar av kartonger med kokosbollar.

Framför matställena ringlade sig köerna långa och man åt hamburgare, korv, strömmingsflundror och potatismos och crepes och över hela området låg ett doftmoln av grillos. Jag funderade ett tag på om jag skulle ställa mig i någon av köerna, men tänkte att det nog var bättre att gå till Kustgrillen, men även där var det lång kö, så när klockan närmade sig ett och det började suga alltför mycket i magen gick jag hem och plockade fram en Chicken Panang ur frysen i stället.

Här är några bilder från dagen:

I huset som jag skrev om häromdagen passade man på att ha visning igår och dörren stod vidöppen, så jag kunde inte motstå tillfället att titta in och fick prata med mäklaren lite. Det ska bli spännande att se om de har fått något bud. Med det här ekonomiska läge som vi befinner oss i just nu, är det väl kanske inte så lockande att ge sig på ett husköp.

Efter min sena lunch blev jag akut sömning och la mig i soffan och vilade en stund innan jag satte på tv:n. Just nu ser jag en isländsk serie på Netflix som heter Fångade. Det är omväxlande att se filmer och serier från lite andra miljöer än de vanliga. Här befinner vi oss i en liten kuststad på norra Island där de ogästvänliga vinterstormarna kan isolera samhället i veckor. Fångade påminner lite om serien Shetland faktiskt.

I dag är det söndag, jag har just klarat av söndagskrysset och ätit frukost och nu ska jag gå och ta mig en dusch. Sen får vi se vad dagen bjuder på. Morgonen har varit solig, men det mulnar till mer och mer….

Trevlig söndag!

28 reaktioner till “Klinte Marknad

 1. Det var en välbesökt marknad. Jag förstår att du inte ville köa där.
  Här var morgonen otroligt dimmig, men nu skiner solen.
  Ha en skön söndag!
  Kram

 2. Ja, det var gott om folk på den marknaden! 10 kr för korv var ju jättebilligt, så jag förstår att det blev kö där! Förr körde vi till Kiviks marknad några år, men numera tycker jag att det blir jobbigt med så mycket folk. Kul att du hann träffa Krister och Thomas i alla fall. Och din lunch låter väldigt god!
  Sol här idag, så idag ska jag gå ut och kratta lite rabatter!
  Ha det gott, kram, Monica

  1. Jag tycker också att det är jobbigt när det är så mycket folk. Jag är ju inte så lång, så jag försvinner totalt i folkmassan.
   Njut av solen och lycka till med rabatterna. Kram

 3. Alltid lika roligt med välbesökta marknader – nu när pandemin lugnat ner sig behöver vi alla få träffa andra människor, och för dem som säljer mat och hantverk behövs det kunder 🙂
  Sol eller uppehåll behövs ju också då marknaden är utomhus.
  Här nu både sol och moln.
  Kram!

 4. Trevligt med marknad … i alla fall om det inte är alltför mycket ”tingeltangel” 🙂 Skönt att ni slapp regn!
  Ha nu en fin fortsättning på söndagen!
  Kram

 5. Marknader brukar vara kul. Det finns alltid något som intresserar. Inte kul när det är för mycket folk och man tvingas stå i jättelånga köer. Kram

 6. Det var länge sedan jag var på en marknad. Jag tycker ju egentligen inte om att trängas med en massa människor så det blir inte direkt av. Får se om jag åker till någon julmarknad i år.

  Ha en fin söndag!
  Kram

 7. Så roligt att det blev så god anslutning till marknaden men många passar nog på när det är fritt fram efter pandemin.
  När det gäller husköp så är det nog ganska så osäkra tider. Här är dock får till salu så de säljs lika snabbt som vanligt. Frågan är dock om priserna kommer att sjunka…

  Önskar en god söndagskväll nu!

  Kram

 8. Det är trevligt med marknad och jag fick följa med grannen tidigare och jag går med rullator så folk flyttade sej.
  Ha en skön kväll

 9. Jag blir också lite aktsam med mycket folk runt mej och långa köer. Fixar något hemma istället för att köa!
  Idag är det ömsom sol och ömsom mörka moln på himlen, till och med åsksmällar.
  Kram Inger

 10. Har själv lite svårt med för långa köer, en midsommar för 30 år sedan var jag tom nykter pga för långa köer till systembolagen i stan.
  Det var en lååång midsommarafton. 😉

  Marknader är ju trevligt men är det för trångt så är det ju.

  Ha en fin kväll.

  1. Man måste ha framförhållning inför det där att införskaffa drycker inför storhelgerna.
   Hoppas att du har en fin kväll också!

 11. På marknader brukar det finnas så mycket gott att äta, men också långa köer. När en har nära hem är det ju lyxigt att kunna gå hem och äta i lugn och ro istället.

 12. Det är ju tur att jag inte är så intresserad av marknader för just nu kan jag ju inte gå. Så precis som dom senaste veckorna har jag ägnat mig åt sittandet framför datorn och TVn. Att komma upp på motionscykeln och gåbandet är inte att tänka på ännu, men det är bra att dom finns där för framtiden….. 🙂
  KRAM-Susie

Kommentarer är stängda.