Vädermässigt….

….blev det en riktigt fin dag igår, så när jag startat en maskin tvätt gav jag mig på vardagsrumsfönstret. Krukväxterna fick lite ans och sedan putsade jag rutorna både in- och invändigt. Det var verkligen behövligt, för efter den senaste tidens regnande såg de förfärliga ut.

För att komma åt utvändigt plockade jag bort de krukor som stått under fönstret mellan rabatten och väggen. Nu är de inte någon större prydnad längre, men ännu får de hänga med ett tag innan jag kastar dem, respektive förflyttar dem till förrådet.

Efter lunchen bestämde jag mig för att gå ut på en Klinterunda. Dels för att se hur det gick med förberedelserna inför årets version av Klinte Marknad och så skulle jag gå på biblioteket och låna något att läsa.

Innan jag gav mig iväg satte jag mig vid datorn och funderade på vad jag skulle låna och jag upptäckte att jag har fyra böcker av Anna Jansson i en ny serie med Kristoffer Bark som huvudperson, som jag inte har läst, så det blev inte alls de titlar jag skrev om igår.

I stället valde jag den första boken av de fyra – Dotter saknad heter den och den kom ut 2019. 2020 kom sedan Skuggan bakom dig, 2021 Dansa min docka och 2022 Tala med de döda.

På hemvägen slank jag in på Konsum och köpte lite godis: en liten ask hallon och några chokladbitar fick följa med hem. Man måste ju unna sig lite fredagsmys!

I dag är det lördag och det har varit en riktigt mulen morgon, men nu ser det ut att lätta en aning i alla fall. Det kan nog bli ganska behagligt fram på dagen. Nu sätter jag mig och läser en stund och sen ska jag gå och se om det är någon fart på marknaden.

Trevlig lördag!

  23 reaktioner till “Vädermässigt….

  1. Så flitig du var igår. Putsa fönster skulle vi också behöva! Det brukar vara makens uppgift och vi får se om han orkar i år, men han kan ju ta ett fönster då och då.
   Du bor verkligen bra – det låter så behagligt att kunna gå till bibliotek, bio, marknad och affär! Här måste vi köra eller åka buss.
   Lite grått här idag, vi får se om det blir någon promenad…
   Ha det gott, kram, Monica

   1. Här klarnade det upp på förmiddagen, men nu är det rätt mulet igen, men ganska behagligt väder ändå, för det blåser inte.
    Kram

  2. Även här skulle fönsterna behöva få en översyn för de ser inte roliga ut alls just nu. Det gäller bara att komma till skott…
   Jag brukar uppskatta Anna Janssons böcker men just denna serie tilltalade mig inte speciellt mycket. Nåja, allt är en smaksak när det gäller böcker.

   Kram och god lördag!

  3. Jag har läst alla de fyra böckerna och tyckte de var bra.
   Däremot är jag inte så förtjust i hennes böcker om Maria Wern.

  4. Bra att veta innan vad man ska låna eller köpa i bokväg, annars blir det kanske helt fel men vad vet väl jag?
   Man kan ju hitta något bra ändå förstås.
   Hoppas de är bra böckerna.

   I mitt område har vi väl nästan aldrig marknader, fast jag kanske har missat det förstås, jag är bra på det. 😉

   Ha en fin lördag.

  5. Har putsat invändigt och bytt gardiner tar utvändigt senare. Tur vi har olika smak när det gäller böcker. Jag har läst hela serien och tyckte den var väldigt bra. Spännande och höra vad du tycker. Har idag njutit av din blomkål/falukorvs rätt och det blir flera gånger.
   Det är mörkt idag så jag måste tända lampan.
   Ha en trevlig helg

  6. Så flitig du har varit! Behöver ta tag i det där med fönstertvätt också … svårt med min dåliga högeraxel, men kanske kan någon av sönerna hjälpa mig om jag ber snällt 🙂
   Kram

  7. Så fina dina krukor ser ut, även om det börjar vara dags att avveckla dem. Jag tänkte på mina fönster förut, men man måste ju ta fram grejorna också, kanske nästa vecka, för regnet har gjort avtryck här också.

  8. Det blev fönstertvätt här med eftersom jag hängde upp nya gardiner. Ett otacksamt jobb, för en liten stund senare började det småregna. Kram

  9. Den bokserien av Anna Jansson har jag inte hört talas om. ytterligare ett trevligt boktips från dig, tack! Fönstertvätt är otroligt tillfredställande tycker jag. Hoppas marknaden var trevlig!

  Kommentarer är stängda.