Promenad och biobesök

Söndagens förmiddag ägnade jag åt datorn och läsning, men efter lunchen gick jag ut på en Klinterunda och den här gången gick jag ut till hamnen också. Det var skönt väder. Visserligen var det mulet, men ganska varmt och alldeles vindstilla. Allt väder är ok om det är vindstilla!

Igår var nästan alla spår av lördagens begivenheter bortstädade, men några fanns det i alla fall. I den här korsningen har någon fått närkontakt med trafikdelaren. (I dag kan man läsa i GA att man uppskattar att det varit mellan 15.000 och 20.000 besökare på Klinte Marknad i lördags!)

När jag kommit fram till hamnen gick jag längs Gotlandsflis damm och sågverksområde och sedan ut på Kustvägen.

Dammen använde man förr till att lagra stockar i sommartid, men det tror jag inte man gör numera, så jag tror inte att den har någon egentlig funktion längre. Ibland sitter det folk där och metar, så uppenbarligen finns det fisk där.

Igår kväll var jag på Rondo och såg Bränn alla mina brev, filmen efter Alex Schulmans bok med samma namn. Jag tyckte mycket om boken och den berörde mig väldigt starkt, men filmen grep aldrig tag på samma sätt och enligt mig gör den inte boken rättvisa.

I dag är det måndag och det regnar och det regnar ordentligt, så i dag får man nog ägna sig åt inneaktviteter. Det finns lite strykning att ta hand om, ett referat ska lämnas in till helagotland.se och så har jag ju min bok. Jag säger som bloggvännen Carita :

Glad måndag!

24 reaktioner till “Promenad och biobesök

 1. Det var verkligen en god uppslutning till marknaden får man säga.
  Jag har också läst boken och tyckte den var mycket bra men kanske får filmen vara för min del då…

  Önskar en fin start på den nya veckan!

  Kram

 2. Håller med dig om promenadväder – bara det inte blåser (eller spöregnar!), så är det skönt att promenera! Igår gick min syster och jag tillsammans och då kan man gå extra långt!
  Du har ju väldigt vackra promenadvägar där du går, så omväxlande!

  Det blir väl ofta så, när man tycker om en bok, att filmen inte riktigt lever upp till boken. Jag vill inte se den nya inspelningen av Utvandrarna, är rädd att de gjort om för mycket.

  Igår eftermiddag fick vi några regnskurar (4 mm) här, men idag skiner solen igen, men nu har det börjat blåsa lite.
  Vi får se vad det blir för aktivitet här idag…
  Det blev inget trädgårdsarbete igår, jag orkade inte efter den långa promenaden med min syster.
  Glad måndag ber jag också att få önska!
  Monica

  1. Ja, spöregn är givetvis inte höjdare om man tänkt sig var ute.
   Ibland tycker jag att filmen och boken kan kompletterar varandra. När det gällde ”Där kräftorna sjunger” tyckte jag så och likadant var det med ”Simon och ekarna”.
   Här regnar det ganska ihärdigt fortfarande.
   Kram

 3. Det lät för mig som en god uppslutning. Hoppas det också girerade i hög ”kassaklick”. Fina höstbilder. Bra att du kom ut på en sådan fin söndagstur. Jag tänker likadant. Då är det okej med en inomhusdag utan regn nästa dag. Men helst inte två på raken.
  Nästan alltid är det så. En bra bok är inte någon garanti för att filmen håller samma standard. Oftast tror jag det är tvärtom. En mindre bra bok kan bli bättre på film. Beror såklart på många olika faktorer. Jag har skrivit det förr. Jag kommer bara på en variant där det är /var tvärtom. Gökboet. Jag såg filmen först. Boken var på gränsen till urkass. Minns nu att jag faktiskt gjort en ”analys” om filmen i ett skolprojekt.
  Ha en bra inomhusmåndag.
  Kram från norr

  1. Ja det där med boken contra filmen kan variera. Ibland lutar sig filmen så starkt på bokens innehåll att man förlorar den del av sammanhanget i intrigen om man inte läst boken. Så tyckte jag att det var t e x med Simon och ekarna.
   Här har det varit på gränsen till solglimtar ett tag, men nu tjocknar det visst till igen.
   Kram

 4. Det var många som besökte marknaden.
  Trevligt att få se dina fina bilder, lite av det vackra Gotland och ännu blommar det.
  Vi har också regn här idag, inte ett skönt regn men kanske välbehövligt.
  Trevlig måndag.
  Kram!

 5. Det blev faktiskt en promenad för mig också igår. Det är nog cikoria som blommar på din bild och inte blåklint. Idag har tvättmaskinen gått ett par omgångar och jag har ägnat mig åt en del telefonsamtal. Får se om jag ids gå ut och gå. Det är inte säkert.
  Kram

 6. Hej Ingrid!
  Har aldrig gillat blåst men nu önskar jag blåst varje dag. Varför? Jo då blir elen billigare och det gör livet lättare.
  Kram

  1. Det är för- och nackdelar med allting. Rätteligen borde man ju gå och önska både regn och blåst. Och inte gå och önska solsken och stiltje. Kram

   1. Sitter nu på båten, läst tidningen och lyssnar på radion. Alla nyheter o rubriker ger ont i magen.
    Vi som har haft det så bra, nu är det bara, hur och vad ska det bli, ingen vet . Men jag saknar tiden då man kunde röra sig fritt utan att riskera sjukdom och man kunde önska och glädjas över vackert väder. Min oro för framtiden är tung och prövande och gäller inte bara mig själv och tänk vad snabbt allt kan raseras som tagit lång tid att bygga upp. Kram

    1. Visst känns det lite tungt nu. Jag har det i och för sig bra, men man tänker på ”nära och kära” som kämpar med lån och höga elräkningar.
     Ha en bra tur till Skåne! Kram

 7. Jag har läst boken av Alex Schulman och den grep mej också. Filmen kommer väl på tv och då tittar jag. Ikväll blev det Det sitter i väggarna, ett program som jag gillar.
  Kram och godnatt/ Inger

  1. Jag såg på Mästerkockan VIP, så Det sitter i väggarna får jag spara till en annan gång. Jag gillar också det programmet.
   Kram

 8. Så fina höstbilder. Vad är det för gula blommor på fotot? Ja, man kan verkligen undra hur bilen mår idag. Hoppas ingen blev skadad. Kram

 9. Jag gillade också boken, men känner inget sug efter at se Bränn alla mina brev.
  Har sett en del reklam och vinjetter.
  Kram/Kicki

Kommentarer är stängda.