Granar/Yara

Jag har varit runt och kollat lite hur det är med tillgången på granar på Odvalds i år och det har minsann placerats ut två stycken precis som vanligt. Jag skulle gå ut i soprummet med en bunt tidningar och kompost och då tog jag mobilen med mig för att ta ett foto av dem. Jag vet inte om granarna är mindre i år än de brukat vara, för jag har brukat kunna se den utanför Lokalen från mitt vardagsrumsfönster, men det gör jag inte nu. Fast det kanske beror på att de har ändra på placeringen?

Det är en gråmulen och ruggig fredag med bara +3º och jag låg och tryckte länge innan jag masade mig upp strax efter åtta. Jag har inget minne av att jag stängt av larmet, så jag inbillade mig att det var lördag, för lördag/söndag är det fri sovning. Dessutom drog frukosten ut på tiden i dag, för det tog ett bra tag innan sudokut var färdigt.

YARA

Jag såg en bra film på Netflix igår, som jag kan rekommendera. Den heter Yara och är baserad på kidnappningen av den 13 åriga flickan Yara Gambirasio från Bergamo, som hittades mördad 2011, tre månader efter hennes försvinnande. Filmen hade premiär på Netflix den 5 november, så den är alldeles ny.

Dagens ordspråk:
Den middag man inte är bjuden till är svårast att smälta.

Trevlig fredag!

14 reaktioner till “Granar/Yara

 1. De blir säkert jättefina när de får belysning!
  Filmtips är bra … tack för det!
  Ha en bra eftermiddag/ kväll!
  Kram

 2. Så fint det kommer att bli när granarna tänds! Mysigt att ha en gran så nära där du bor! Nu behövs all ljuspunkter man kan få, i detta novembermörker!
  Idag har vi haft de små barnbarnen här, så nu är jag rätt så matt…men glad!
  Ha det gott, kram, Monica

  1. Jag har faktiskt syndat och tänt min ljusslinga ett par timmar i kväll. Det ska bli så mysigt när man med gott samvete kan tända upp både den, stjärnor och adventsstakar.
   Så härligt att ha barnbarnen på besök!
   Kram

 3. Ståtliga granar! Vi får ju ingen gran sedan några år tillbaka. Istället har man ljusslingor i flaggstången. Men det fungerar också. Vet att många stör sig, men jag tror att det är de som har fönster mot gården och gärna sett en gran. Men jag skulle ändå bara se granen när jag går förbi över gården så det kan kvitta. Det är rätt snyggt med flaggstångslamporna när det är mörkt. Och det är det ju en stor del av dygnet nu.

  Tack för filmtipset! Men ikväll blir det På spåret för mig och katterna.

  Ha en fin fortsättning på fredagen!
  Kram

  1. Ljusslingor i flaggstången kan vara riktigt snyggt. Jag har också sett på Spåret och sedan ett par avsnitt av Jack Tylor!
   Kram

 4. Fina granar! Jag kollade här och som de flesta år ser jag stjärnan i toppen av torggranen från min uteplats, och den tänds söndag eftermiddag, tror jag.

 5. Det är trevligt då man hittar en film som faller i smaken och är bra. Denna kanske inte är någon som jag skulle titta på
  Film som baseras på verkligheten och är grym, har jag svårt att se och kidnappning är grymt.
  Härligt då granarna tänds.
  Härligt med sovmorgnar.
  Trevlig helg.
  Kram!

  1. Verkligheten är ju ofta grym, men i den här filmen är det utredningsarbetet som gör den så spännande. Ha en fin helg själv!

Kommentarer är stängda.