Flundror och Julmarknad

I år är det nog första sommaren jag kan minnas att vi inte har ätit flundror, men det har bara inte blivit så. När fiskaren haft lust att fiska har det blåst för mycket och att köpa har inte blivit av. Desto trevligare var det då i dag när Bosse ringde och frågade om vi skulle äta flundror i dag. Han hade varit och fiskat och tänkt sig en jullax, men det fick han ingen, men sex fina flundror, så dem har jag dragit skinnet av och nu är de redo för stekpannan.

När jag lagom var färdig med det kom Claudio och lämnade av en biljett till kvällens Adventskonsert, för vi har bestämt oss för att gå. Eva o Claudio går dit i god tid och tar platser, så jag kan komma lite senare och slipper då förhoppningsvis stå och trängas med folk för att hitta en plats. Dessutom är det många lediga platser på kvällsföreställningen. Ytterkläderna tar vi med oss in, så vi slipper kalabaliken när man ska hämta ut dem efter föreställningen.

Jag fick åka med Claudio ner till Konsum, för jag ville gå och titta lite på julmarknaden och det är mulet och småregnigt i dag. Det var inte mycket folk i farten ännu, men inne hos PRO var det varmt och skönt och där fanns mycket att titta på och en julklapp och en påse lussekatter fick följa med hem.

Jag hade haft planer på att gå till Kupan och äta julgröt och skinksmörgås, för det hör till på Klinte Julmarknad, så efter besöket hos PRO gick jag dit, men där var det rätt mycket folk och rätt trångt och att sitta ute var inte att tänka på, för stolarna var alldeles blöta, så efter en stunds fruktlöst köande gick jag hem och stekte några pannkakor i stället till lunch. Det gick bra det också.

Dagens ordspråk:
En snigel som kryper hinner fortare fram än en hare som sitter.

Trevlig lördag!

16 reaktioner till “Flundror och Julmarknad

 1. Härligt att ha en ivrig fiskare i familjen! Det hade vi tills min pappa dog – han var också en hängiven fiskare.
  Roligt med julmarknad, fast jag förstår att det känns lite oroligt med adventskonserten! Så rart av Eva och Claudio att ta plats åt dig, så att du slipper köa! Vilka omtänksamma barn du har!
  Ha det så trevligt på konserten, där hade jag gärna varit med!
  Men vi ska på middag idag för våra 18-åringar, så vi har också en trevlig kväll framför oss!
  Och idag har vi satt upp belysning både ute och inne!
  Kram, Monica

 2. Fisk är väldigt gott men flundra har jag aldrig smakat. Äter mest lax och ibland torsk. När jag åkte till Norrland och flugfiskade blev det öring, röding och harr.
  Ha en mysig kväll

 3. Hoppas det blir en bra adventskonsert! Visst såg det fint ut på din julmarknad, jag skulle också ha köpt en påse saffransbullar om jag varit i närheten, det blir för mycket att baka ens en halv sats tycker jag. Ett mycket litet problem. Det är vackert nu med alla ljusstakar och stjärnor! Glad advent!

 4. Ingen julmarknad för mig i år, har alldeles för många på nacken, inget fel i det, men vädret var inte tjänligt. Flundra är gott! Gillar fisk!
  Kram!

 5. Är sugen på julmarknad, men det får nog vara i år. Också. Vågar mig inte på trängsel i dessa tider. I Stockholm är alltid så mycket folk.
  Ha en fin advent!
  Kram

  1. Vi fick jättebra platser; ingen på sidorna om oss, på sista raden så att vi hade inte någon bakom oss och precis vid nödutgången, som vi sedan gick ut genom. Det kändes faktiskt tryggt. Ha en fin advent du också! Kram

 6. Så gott med flundror … och jag förmodar att adventskonserten blev trevlig …
  Jag har inte varit på någon julmarknad än i år och ingen på några år förut, så det kanske är dags …
  Ha en fin söndag!
  Kram

  1. Julmarknaden här var av förklarliga skäl ganska spartansk, men man hade ordnat det så gott det gick.
   Ha en fin söndag du också! Kram

 7. Nyfångade flundror är verkligen inte det sämsta. Vilken bra dag det blev och smarta strategier dessutom.

  Kram och god söndag!

 8. Det är jättegott med fisk, men sen vår vän och hustomte Erik dog så får vi inte längre nån nyfiskad. Istället får vi köpa vår och det gjorde Rolle igår. Det blev torskfilé och av den ska jag göra en av våra favoriter; Torsk marinerad i olivolja med dill, persilja och rödlök. Den ska ligga i marinaden några timmar och sen skrapar man försiktigt av grönsakerna, panerar filéerna lite lätt och steker den. Tar upp fisken och häller på marinaden i pannan och så vispgrädde. Serveras med kokt potatis (till Rolles glädje) och är underbart gott. Måste vara färsk fisk, men ännu hellre färskfångad…..
  KRAM och TREVLIG ADVENT med konsert/Susie

Kommentarer är stängda.