Inte så smart

Det är en gråmulen fredag med 10-11 grader och regnet hänger i luften. Jag sov lite dåligt i natt, för min smarta teve har inte varit speciellt smart sedan strömavbrottet i måndagskväll. När jag skulle sätta på den i tisdags eftermiddag fungerade ingenting. Jag startade om routern och jag drog ur elkabeln på tv:n och till slut fick jag igång den, men jag fick ett felmeddelande att den tappat kontakten med Samsungservern och alla appar var borta.

I och för sig var det väl ingenting att ligga sömnlös för, för det gick ju att se hela det vanliga programutbudet i alla fall, så det var inte därför jag hade svårt att koppla av, men när jag skulle till att somna började jag fundera på om jag inte skulle ta och kolla i manualen och se om jag skulle kunna fixa felet själv, eller om jag skulle be Krister komma och se vad man skulle kunna göra. Visserligen använder jag ytterst sällan internet, youtube och de andra tv-apparna, men jag blir så irriterad när saker och ting inte fungerar som de ska. Det ska fungera!!

Jag blir nästan lite manisk när jag får sånt där för mig, så i morse, klockan halvåtta redan innan morgonkaffet, satte jag igång och efter en timmes grubblande och knappande fungerar nu allt som det ska och jag har installerat om de appar jag använder och känner mig mycket nöjd med att jag klarade ut det själv.

Och ute har byggjobbarna snart tagit sig runt Lokalen och nu håller de på med gaveln utanför min täppa. Det är skönt att vi har treglasfönster, för det dämpar ljuden från arbetet de håller på med. Först bryts den gamla panelen bort och så ska det upp ny, så det brakar och knakar och bankas en hel del.

Dagens beting för min del är en lätt fredagsstädning, men först ska jag ta och rensa ur kylskåpet. Jag har funderat på det ett bra tag, men nu har funderingarna mognat, så nu ska det bli av.

Dagens ordspråk:
Det ska krökas i tid som krokigt ska bli.

Trevlig fredag!

20 reaktioner till “Inte så smart

 1. Bra jobbat av dig där! Det ligger alltid en tillfredsställelse i att kunna klara av saker själv tycker jag.
  Skönt att fönsterna dämpar ljudet en del i alla fall.

  Kram och god lördag!

 2. Åh, vad jag beundrar dig, som klarade ut problemen med TV:n själv! Jag skulle inte ens kommit på tanken! Jag tycker att all sådan teknik är SÅ tråkig! Som tur är, har jag en make och tre döttrar, som gärna gör sådant, så jag behöver ju inte…
  Rensa ut i kylen, ja, det skulle jag nog också behöva göra!
  Lycka till och ha en trevlig helg, kram, Monica

  1. Det fanns en del förpackningar med utgångsdatum 2018-2020, så det var en behövlig utrensning, men nu är det gjort! ♥
   Kram

 3. Man blir så solt när man klarat att reda ut tekniska problem . Här är det 16 grader och sol så vi njuter på altanen. Min städhjälp var här i går så nu är det så fint på golven. Dammtorkar klarar jag själv.
  Soliga hälsningar från oss

 4. Jag är imponerad över din envishet som ledde till att du fixade TV:n själv! Så bra jobbat!
  Byggarbete i ens närhet kan vara otroligt irriterande och tröttande, men leder ju oftast till något bra i sista änden.
  Här gräver di gatan en bit från oss och det mesta av mullret stängs ute tack vare fönstren. Jag vet inte riktigt varför de gräver, men det handlar i alla fall om rör av något slag. De får gärna hålla på s¨å länge de inte skadar våra vattenledningar, som de lyckats med två gånger den senaste tiden.
  Ha en riktigt skön helg!
  Kram
  Gigi

 5. Vilken energi du har som orkar ta itu med teknikproblemen. Jag överlämnar det till sonen och är glad så länge han fixar det.
  Ha en skön fredagskväll.

  1. Jag tar mig ju gärna an såna här utmaningar, men går det inte är det gott att ha ungdomarna att vända sig till.😉

 6. Precis som din header såg det bitvis ut när jag åkte hem i dag, men sen blev det soligt! Och som alla andra beundrar jag din tekniska förmåga, så bra!

 7. Om nu inte TVn var så smart, så var ju du det, bra gjort att fixa allt själv.
  Frustrerande när tekniken inte fungerar.
  Kram/Kicki

 8. Imponerande att du redde ut det. Verkligen en anledning till att vara stolt 🙂
  Vi råkade ut för samma sak förra helgen när vi var borta. Det hade varit strömavbrott tidigare på söndagen. När jag kom hem på kvällen stod frysen och pep (Tyvärr hoppar den inte igång som den ska utan måste startas om efter strömavbrott. Inte alls bra om den skulle bli stående en längre tid). Och hade vi ett par TV-appar som inte fungerade heller. Vi gjorde som du, installerade om dem och sedan fungerade det.
  Vad duktiga vi är 🙂
  Kram

  1. Det är knepigt med strömavbrott. Förutom mitt tv-trassel fungerade inte grannens fläkt när strömmen väl kom tillbaka.
   Så bra att ni också fixade er tv. Kram

 9. Apparater som inte fungerar är jätteirriterande. Skönt att du kunde fixa det själv.
  Ha en fin lördag!
  Kram

Kommentarer är stängda.