Fem en fredag v 30: Temperaturväxlingar

Dagens tema har elisamatilda lyckats sätta som en smäck, för efter flera veckors högsommarvärme har det verkligen blivit en temperaturväxling. I dag har vi bara 18º och det blåser som attan.

Pelargonen som stått högst upp på hyllan i kökshörnan hade blåst ner i morse och blommor och en gren hade brutits av. som tur var hamnade den stående på marken nedanför, så den klarade sig rätt bra ändå. Inte sjutton tänkte jag på den igår kväll!

Till dagens frågor:

 1. Vad får dig ofta att koka? När jag läser om barn- och kvinnomisshandel.
 2. Vad fick dig nyligen att frysa? Jag blev lite kall häromkvällen och fick ta på jeans och sockor.
 3. När senast gick något upp i rök? Ett misslyckat köp via nätet gjorde att en slant gick upp i rök.
 4. Vad fick dig nyligen att smälta? En jättegullig katt.
 5. Vad får dig att rysa? Bara tanken på ormar får mig att rysa.

Dagens ordspråk:
En gång är ingen gång, två gånger är en vana.

Sen finns det en annan variant på dagens ordspråk: En gång är ingen gång, två gånger är en gonggong.

Trevlig fredag!

33 reaktioner till “Fem en fredag v 30: Temperaturväxlingar

 1. Gillar dina svar och barn och kvinnomisshandel gör mej rasande. Har arbetat ideellt på kvinnojouren i Malmö för många år sedan.
  Kram från ett regnigt Rottne

 2. Här blåser det också förskräckligt och alla våra änglatrumpeter ligger ner på altanen. Mycket är brutet, men det är som det är! Dom får ligga tills det slutat blåsa.
  Paula med familj har lyckligen kommit i land och är redan på Strandbacka hos Vivi. Nu stannar de i Skåne hela nästa vecka och ska bo bara ett par hundra meter från oss, så roligt!
  Kvinno- och barnmisshandel är fruktansvärt och gör en fruktansvärt arg!
  Ha en skön fredag, kram, Monica

  1. Så skönt att Paula och hennes familj kom hem lyckligt och väl. Hoppas att inte båtresan avskräckte dem från framtida besök på Gotland.
   Kram

 3. Misshandel av alla slag gör mig rasande … och olika sorts rån och lurendrejerier av äldre som är försvarslösa gör mig också vansinnigt arg!
  Skönt med temperaturväxling!
  Ha en fin fredag!
  Kram!

  1. Jag håller med dig. De som lurar och bedrar gamla försvarslösa människor till hör också skaran som jag blir arg på.
   Kram

 4. Även här blåser det rejält så två av mina pelargoner som verkligen var praktexemplar låg på marken. Nu ser de sorgligt tilltufsade ut.
  Att ge sig på kvinnor, barn eller äldre tycker jag är lägre än lågt och får mig verkligen att koka. Lika illa när man ger sig på försvarslösa djur. Då är min tolerans noll.

  Kram och god fredag!

 5. Nr 1, 4 och 5 är klockrent även för mig.
  Oväder har dragit fram lite här och där. När jag åkte iväg i måndags hamnade jag i hällregn och kraftig åska. Stod som tur var i en busskur och väntade. Rejält åskväder även där jag var på besök.
  Andra varianten på ordspråket var riktigt kul.
  Kram!

  1. Samhällsklimatet har blivit väldigt hårt. Jag är glad att jag bor på landet, för här är det inte riktigt lika tufft.

 6. här är det verkligen höst. från den ena dagen till den andra. det stormar och kommer häftiga regnskurar. och jag fick ta på migvarmt härom kvällen när jag satt ute och läste. jag blir verkligen upprörd när man ger sig på försvarslösa varelser

 7. Ja visst är det märkligt egentligen vädret just nu. Man är ju inte van vid denna hettan, och nu så får vi ”normalt” sommarväder så är man nästan inte beredd på det. Man vänjer sig alldeles för snabbt!

 8. Trevligt att läsa dina svar. Ska ta tu med mina om en stund, bara lite mer kaffe först.
  Ha en fortsatt trevlig fredag1
  Kram

 9. Det var inte stormen som rev ner min pelargon i går kväll. Det var en liten katt som var inne och som såg en nattfjäril som skulle jagas. Jag hade legat i sängen kanske en kvart när det brakade till. Hon gick ut sen så då var lugnet återställt och jag sov gott.
  Kram

 10. Samma här alltså – sådan blåst! Och bara 18 grader, men skööönt tycker jag som inte riktigt mer gillar +30 grader. Här har inget blåst ner, men så har jag ju inglasad balkong!

 11. Blåsten har inte nått hit in i skogen ännu, skogstjärnen låg spegelblank när jag dök ner i den. Skönt för jag ogillar blåst så svår att värja sig mot. Har väl stått ute i jobbet i skåneblåst för många dagar i sträck.
  Håller med till 100% på ettan.
  Att handla på nätet och bli helt nöjd är svårt tycker jag som mest kör säkra kort därifrån.

  1. Jag undviker också nätet, men ibland händer det ändå. Jag brukar lyckas ganska bra med köp via nätet, men visst har man gått på en och annan nit.

 12. Det är ju bekvämt ibland att handla på nätet, men man blir ibland besviken. Kan du inte returnera och få tillbaka pengarna?

Kommentarer är stängda.