Torsdag med Krister o Thomas

Torsdagen började med växlande väder och det kom till och med en åskknall följd av en liten dusch, precis som jag tänkt mig gå ut och klippa gräset. I dag skulle Krister o Thomas komma hit, så då ville jag snygga till lite, men det blev ingenting av med det.

Här blev det bara en knall, men någonstans på ön slog blixten ner och helagotland.se rapporterade att det varit strömavbrott på stora delar av Gotland, men här märktes ingenting. Fast det är oroligt i luften och det blåser hemskt och de kraftiga vindarna hindrade flera-kryssningsfartyg att lagga till under torsdagen.

Krister och Thomas bjöd på lunch på Warfsholmen och sedan följde de med hem hit och fikade.

Dagens coronarapport är lite oroande för sedan gårdagen har man registrerat 24 nya falla av covid-19 och smittskyddsläkaren Maria Amér är ”väldigt bekymrad”.

Måtte det inte blossa upp en ny våg av covid-smitta! Jag är så belåten med att jag bokade av min höstresa, för nu rapporteras, att flera som kommit hem till Sverige igen efter resor till bland annat Grekland och Spanien, visar sig vara smittade av covid-19. Det finns nog anledning att vara försiktig ett tag till.

Dagens ordspråk:
Man ska inte göra elefanter av myggor.

Trevlig torsdagskväll!

17 reaktioner till “Torsdag med Krister o Thomas

  1. Man får verkligen hoppas att det blir ett slut på pandemin nu så att vi kan få våra liv tillbaka. Kram

 1. Vilken fin dag!
  Ja, nu har vi lärt oss att uppskatta nuet och de dagar vi möts av.
  Lycklig att jag fick träffa mina yngsta barnbarn och nästa gång vet vi inget om. Hoppas innerligt att det inte kommer en ny våg av Covid.
  Stor kram!

 2. Så skönt att du slapp elavbrott och väldigt trevligt med lunch tillsammans. Nog är man fortfarande orolig, även om vi just här inte har haft något nytt fall på två veckor. Men jag är fortfarande väldigt försiktig. Suck.

 3. Såg på nyheterna om båtarna hos er, då förstår man hur mycket det blåser, lite synd om de som skulle iland.
  Fint att du slapp strömavbrottet där, bara att gratulera.

  Jo, vi får allt vara försiktiga ett tag till, många verkar ha släppt på det, hoppas verkligen vi inte får en ny ”våg”.
  Avvaktar med allt här tillsvidare.

  Ha en fin kväll Ingrid.

  1. Jättetråkigt när inte kryssningsbåtarna kan lägga till, men sånt händer nästan varje år.
   Ha det så gott!

 4. Så trevligt att luncha med Krister och Thomas.
  Din blus är verkligen snygg och sommarfräsch och klär sig utomordentligt bra.
  Så trist att du kände att du behövde boka av din resa. Men det var nog klokt, tyvärr. Dottern och svärsonen har just avbokat sinseptemberresa till Rhodos/Tilos. Det sved också men var nödvändigt på grund av osäkerheten om smittspridningen och eveventuella nya restriktioner.
  Ha det gott! 🥰
  Kram
  Gigi

  1. När man ska åka på semester vill man ju kunna koppla av och njuta och inte oroa sig, så det var inte något svårt beslut att avboka. Ha det så gott ni också! Kram

 5. Även här har det mullrat idag och vid 18-tiden fick vi en liten skur. Men det har blåst!!! Väldigt kraftiga vindar och jag oroar mig för Paula och hennes familj, som ska åka från Gotland med nattfärjan inatt! (De har bott i en hyrd stuga i Björkhaga/Sanda några dagar.) Har hört att flera kryssningsfartyg inte kunnat lägga till…
  Vilken trevlig dag du har haft med god mat i gott sällskap! Din räkmacka såg så läcker ut och vilken fin blus du har!
  Nej, man ska nog inte slappna av alltför mycket med restriktionerna kring civid-19; de nya mutationerna av viruset är kraftfulla. Så bra att du avbokat din resa!
  Ha en skön kväll, här hoppas vi på mer regn!
  Kram, Monica

  1. Hoppas att Paula och hennes familj kommer hem som beräknat och att inte färjan blir alltför försenad. Jag hoppas att de har trivts på Björkhaga, men barndoms strand framför alla andra.
   Kram

 6. Så trevligt att äta ute tillsammans.
  Vilken fin blus/tunika du har på dig!
  Kram/Kicki

 7. Det var bra att du inte behövde svettas och öda krafter innan gästerna kom 🙂 Kul att ni kunde träffas!
  Här i Nylands län är vi också i accelerationsfasen för en fjärde våg av covid, mycket beroende på att vi ligger nära Helsingfors där många unga får corona nu. Alla är inte vaccinerade, de umgås och festar i sommarnatten. Alla blir inte jättesjuka men risken finns ju att de smittar äldre personer. Trist.
  Kram till dig!

Kommentarer är stängda.