Äntligen fick vi ett ordentligt regn

Igår eftermiddag började det äntligen regna och det regnade nästan på tvären, för det blåste hemskt. Jag har en regnmätare utanför terrassen och där fick jag 36 mm, men den mätaren stod i lä för de värsta stormbyarna….

,,,i grannens mätare på framsidan har det kommit 44 mm, men där låg vinden på som värst, så sanningen är väl någonstans mitt emellan. Hur som helst med antalet millimetrar! Det var i alla fall skönt med ett ordentligt regn.

I dag är det lite mulet och runt 20º och jag har gått runt och rensat pelargoniorna på bruna och fula blomklasar. Jag fick ihop ett helt spann och nu ska de få lite gödning, så att de sätter fart med en blomning till innan hösten är här.

När jag var färdig ute tog jag vara på en strykhög, för jag hade inga shorts som var strukna och det är faktiskt i varmaste laget med jeans. Lite senare ska jag åka och handla, men det är svårt att veta när man ska pricka in det, men väntar man för långt fram på dagen möts man av tomma hyllor. ”Min” apelsinjuice t e x har inte funnits på flera dagar.

Det är lite otäckt med alla turister och det är oroväckande att smittfallen ökar som det gör. Att man är färdigvaccinerad är på inget sätt någon garanti för att man ska slippa undan. Min ena granne har, trots sina två sprutor, fått covid och läkarna tror att det är den aggressiva deltavarianten han smittats av. Det finns all anledning i världen att fortsätta vara försiktig!

Dagens ordspråk:
En fluga gör ingen sommar.

Trevlig lördag!

25 reaktioner till “Äntligen fick vi ett ordentligt regn

 1. Så skönt att du fått rejält med regn. Det känns inte bra med den nya varianten av covid. Vi får vara försiktiga trots vaccination.
  Kramar från oss

 2. Åh, så skönt för er att ni fått ett ordentligt regn! Det har vi inte här – än! men 4mm i regnmätaren i morse i alla fall!
  Nej, vi ska nog fortsätta att vara försiktiga ett bra tag till! Hoppas att du inte har träffat din sjuka granne på länge?
  Ha det gott, kram, Monica

  1. Nej jag har inte träffat honom på ett tag och han är för tillfället i Stockholm och det var där han insjuknade.
   Kram

 3. Ja, två sprutor är ingen garanti för att man inte blir sjuk. Men man drabbas troligen lindrigare då man har två vaccin bakom sig. Många lever nog också här som om corona aldrig funnits… det är som du säger, oroväckande.
  Lördagskram!

  1. Det är otäckt att det fortsätter att dyka upp olika varianter av viruset och deltavarianten verkar vara väldigt aggressiv. Kram

 4. Även här har det kommit en del regn vilket var behövligt.
  Vi har ju massor med turister och sommargäster här så jag hoppas att det inte får en negativ effekt men oron finns helt klart. Om drygt två veckor börjar skolorna och inga barn är vaccinerade…

  Kram

 5. Grattis till regnet! Det ha regnat här också, men jag ser inte bort till regnmätaren hur mycket utan att gå ut. Ska kolla när jag går till bilen sedan.
  Att folk är helt vansinniga som turistar på det sätt de gör vet du ju att jag tycker. man måste hålla avstånd och hålla sig borta från folksamlingar. Jag blir så arg och ledsen också när jag läser om antivaccinrörelsen. Speciellt att det är så stor andel vårdfolk som förnekar sjukdomen och är med och påstår att sjukdomen bara är ett påhitt.

  Ha en fin lördagskväll Ingrid!
  Kram

  1. Ja, nog kan man undra över hur folk resonerar ibland. En del tar ingen hänsyn alls, men många gör det. Jag hade några riktigt trevliga möten på Konsum i dag med några turister när vi försökte samsas om turordning framför köttdisken.
   Kram

 6. Rejält regn hos dig! Här kommer det skurar stup i ett nu, men jag har ingen regnmätare.
  Och nog måste man vara försiktig även om folk tydligen inte tänker så. Suck.

  1. Jag trodde att det skulle bli regn i dag också, men det har varit uppehållsväder och jag fick klippa gräset.

 7. Regn är ju välbehövligt i dessa tider, fast det blev väl lite mycket av det goda på en del ställen 😉
  Här regnade det i tre dagar men nu är det bara lite molnigt, värmen är tillbaka lite så nu får vi väl se hur vädret beslutar sig att vara resten av min semester.
  Ja, det är inte läge att släppa på uppmärksamheten när det gäller pandemin, även om man är fullvaccinerad.
  Håller mig allt undan från folk och använder munskydd ett tag till.

  Ha en fin kväll nu Ingrid.

 8. Skönt att få lite regn. Det har kommit här också men jag har ju ingen trädgård som behöver vattnas. Dock tycker jag det är trist att värmen försvann.

  Otäckt med Covid och att människor är så ovarsamma. Har liksom räknat dagarna sen jag kom hem från överfullt tåg och buss. Med munskydd på, men vem vet??
  Lördagskram

  1. Jag tycker att det är riktigt behagligt nu när det är så där runt 20º, det räcker så bra.
   Hoppas att du får fortsätta vara frisk. Min granne insjuknade i Stockholm efter att han åkt med färjan, men han vet ju inte säkert var han blev smittad. Det kanske var redan här på Gotland.
   Kram

 9. Så skönt att ni fick en ganska rejäl rotväta.
  Nog är det konstigt att vissa människor beter ser som om vi inte har nån pandemi över huvud taget.
  Ha en fortsatt skön helg!
  Kram Kicki

 10. Tack för din fina kommentar hos mig! ❤
  Ja, nu har det fallit rejält med regn och det behövdes verkligen! Även jag har rensat upp bland blommor och blad, för trots att de stått regnskyddat, så behövdes blomklasar rensas bort!
  Ja, det här med Covid – hur smittan ökar trots vaccinering är oroväckande! Vi tycks inte få stopp på viruset som muterar hela tiden!
  Må så gott Ingrid!
  Kram Nilla

  1. Det där med viruset är verkligen skrämmande. Man vill ju att livet ska kunna återgå till det normala snart, för det här är bara för himla tråkigt. Kram och ha det så gott!

Kommentarer är stängda.