Min köksklocka tickar….

.…det har jag inte märkt förut! Jag upptäckte det igår kväll när jag kom ut i köket för att dricka ett sista glas vatten innan jag gick till sängs. Anledningen till att jag upptäckte det är att jag var i Visby igår och fick mina nya hörapparater. Och igår kväll kunde jag se på Rapport utan att behöva använda textteve.

Men det har ju dykt upp en massa andra ljud också som det gäller att vänja sig vid. Jag har ju tyckt att här är så tyst, men nu är det mycket som slamrar. Tangenterna när jag sitter här och skriver till exempel, men det gäller att låta hjärnan vänja sig vid den nya ljudbilden och använda de nya hjälpmedlen säger audionomen. Det blir säkert bra det här!

Jag åkte in till stan lite tidigt igår så att jag skulle kunna gå en promenad på Klinten innan jag skulle till Korpen, men jag ångrade mig nästan att jag inte tog bussen, för det var en hemsk trafik både på landsvägen och inne i Visby. Start i uppförsbacke med en rad bilar tätt bakom, gjorde mig nästan lite svettig, men allt gick bra.

När jag åkte hemåt började det regna och det tilltog alltmer och i morse hade det kommit hela 21 mm. Så skönt och välbehövligt!

I dag är det varmt och soligt igen och på förmiddagen var jag och handlade och efter lunch la jag mig i skuggan i solstolen för att lyssna på Anna Kinberg Batra, Moderaternas partiledare 2015-2017.

Foto: Mattias Ahlm

Hon var trevlig att lyssna till och hade en hel del att berätta och inte bara om karriären som politiker. Det var spännande att få höra talas om morfar Hilding som suttit på Beckomberga och som anklagats för att vara tysk spion under andra världskriget. Och det var intressant att hör henne berätta lite om det privata livet.

Musiken var dessutom jättebra!

Nu ska jag gå ut i köket och baka en sockerkaka. I morgon kommer min syster Kerstin o Hassine på ett gotlandsbesök. De brukar vara här minst en gång varje sommar, men förra året blev det ju av förklarliga skäl inställt, som så mycket annat. Det ska bli roligt att få träffa dem igen.

Dagens ordspråk:
När inga andra läten stör så är det tystnaden man hör.

Trevlig fortsättning på tisdagen!

35 reaktioner till “Min köksklocka tickar….

 1. Grattis till hörapparaterna, det låter ju jättebra! Lite kul, att du inte hört din köksklocka förut… Kenneth har hörapparater och det är ju en välsignelse, annars skulle vi inte kunna prata med varandra, han hör jättedåligt. Det enda som är svårt är, om vi är många runt bordet och alla pratar, då har han svårt att höra.
  Vilka vackra bilder från Visby du visar! Där är precis så vackert som man tänker sig Visby!
  Såå roligt att du äntligen får träffa din syster igen!
  Kram, Monica

  1. Jag hoppas att jag ska vänja mig vid dem, men i början är det lite ovant.
   Det ska bli jätteroligt att få se syster o svåger igen.
   Kram

  2. Härligt att du hör. Det finns många ljud omkring oss som vi behöver vänja oss vid.
   Ha en fin onsdag!
   Kram

 2. Måsye kännas bra att höra mycket bättre.
  Trevligt med besök efter denna långa tid.
  Kramar från oss

 3. Trevligt att du fått en ny ljudvärld. Hälsa till Kerstin och Hassin.

 4. Så roligt med din klocka, jag minns när min pappa spolade öronen en gång och plötsligt hörde väggklockan igen! Men så klart är den en tillvänjningsperiod nu. Och så bra att ni äntligen kan träffas igen!

 5. Härligt att du hör igen och roligt att få fastlandsbesök. Njut av båda delarna.
  Vi saknade dig idag. Vi blev 4 st. jag, maken Irma o Ingrid S. Något spel blev det inte men en trevlig pratstund med fika och det var skönt där i skuggan.
  Kram

  1. Tack Laila, jag har fyllt i närvarolistan. Det har varit lite mycket i dag, men skönt att ni fick en pratstund i alla fall. Kram

 6. Här hemma har jag inte alltid hörapparaterna på, men just det, när jag satt på mig dem, så hör jag klockornas tickande!

  Jo, men det är en välsignelse med hörapparater. Jag kan koppla mina till TVn via en streamer som även funkar för mobilen, toppengrejor!

  Kan tänka mig att dagens sommarpratare var intressant!
  Kram!

 7. Så bra! Påminner mig om när jag blivit gråstarropererad och plötsligt såg både damm och smutsiga fönster och… Jo, man vänjer sig!

 8. Grattis till hörapparaterna och att höra bättre. Men jag kan tänka mig att det blir mång nya ljud att vänja sig vid igen! Det fixar du dock galant är jag säker på!

  Kram

  1. Jag hoppas det, för just nu är det lite skramligt, men å andra sidan hör jag ju vad folk säger. Kram

 9. Å, vilka fina bilder du delat med dej av, längtar Öjn 💖💖💖
  Kram Inger

 10. Jag gillade också Anna KindbergBatras sommarprat. Det var intressant och hon var lätt att lyssna på. Och musiken var helt i min smak!
  Ha en trevlig dag i din nya hörselvärld!

 11. Så trevligt att du hör nya ljud. Jag får min den 16 augusti, intervjuade en god vän i förrgår och hon beskrev att man kunde höra en knappnål falla till golvet. Man kommer kanske till en ny värld då… jag tittar på min köksklockan och ser hur sekundvisaren rör sig… kanske man har den sedan då 🙂 Batra var en av de jag hade kryssat före jag tänkt lyssna på… kommer lyssna efteråt nu när semestern startar idag. Sockerkaka ja, tack för tipset 🙂

  1. Då hoppas jag att du kommer att trivas med dina hörapparater. Det är lite skramligt nu, men men vänjer sig väl.
   Hon är värd att lyssna på och spelade bra musik, eller musik i min smak ska man väl säga.

 12. Så skönt att dina hörapparater fungerar så bra, bijluden vänjer du dig förhoppningsvis med.
  Hälsa till Kerstin och Hassine!
  Vi har tagit beslut nu att det inte blir något Gotland för oss i år,
  Kram/Kicki

  1. Jag hade hoppats att ni skulle komma i år, men då får vi satsa på ett möte nästa sommar.
   Jag ska framföra hälsningen. Kram

 13. Skönt att du fått din hörapparat. Hoppas du vänjer dig vid ”de störande” ljuden.
  Kan tänka mig att det är många turister på er ö nu och folk överallt.
  Bra att ni fick lite regn, det var säkert välbehövligt.
  Jag har också lyssnat på programmet och gillade det. Kände inte till henne tidigare, har hört namnet någon gång, men inte mer.
  Ha det trevligt med din syster!

 14. Grattis till hörisar! Visst upptäcker man många ”nya” ljud, men vänjer sig fort.
  Jag är helt beroende av mina sedan flera år, stoppar in dem i öronen direkt på morgonen och tar ur dem det sista jag gör på kvällen. Utan dem är jag frånkopplad från livet omkring mig och det vill jag ju inte vara.
  Jag kan tänka mig att det var mycket trafik i Visby nu med alla turister. Tufft av dig att klara av den pärsen!
  Så roligt med besök av din syster och svåger! 😊
  Ha det riktigt gott!
  Varm kram 🥰
  Gigi

  1. Tack, jag hoppas att jag ska vänja sig vid mina hörisar också och tycker att det går riktigt bra faktiskt. Nu är bordet dukat, en lasagne står i ugnen och väntar och till efterrätt får de glass och jordgubbar.
   Kram

 15. Det är fantastiskt med hörapparater, jag hör t.ex. fåglarna som kvittrar när jag har dem på mig. Annars använder jag dem mest när jag har gäster eller barnbarnen är här. Och förstås när jag ska träffa folk i något sammanhang på stan.TV-program ser och hör jag för det mesta på min stationära dator. Där får jag svensk text också till de svenska programmen på TVplay.
  Lasagne är utmärkt att bjuda på när man ska ha gäster. Kan göras färdig i god tid och bara värmas i ugnen när det blir dags. Sen brukar jag också få en hel del över att frysa in.
  Kram från Ingrid

  1. Jag tris riktigt bra med min apparater, men visst är det ännu en del ljud att vänja sig vid.
   Jag fryser också in lasagne. Det är perfekt mat att ta fram om man vill göra de enkelt för sig någon dag. Kram

Kommentarer är stängda.