1 juli / Ingrid Carlberg

Juli månad är här och dagen inleddes med molnigt väder och på morgonsidan hade det kommit en liten regnskur på 1 mm, men det klarnade upp och varmt är det så att det räcker till. Vi har runt 26º i skuggan nu vid halvtretiden.

Jag började dagen med att städa av lite ordentligt, medan det ännu var mulet och lite svalt. Bäddade rent och körde en tvättmaskin och torkade av fönstren i köket och vardagsrummet, men bara på insidan. Det ska bli mera regn både i dag och i morgon spår SMHI, så jag avvaktar lite med utsidan.

Torsdagens sommarvärd var Ingrid Carlberg, journalist, författaren och Akademiledamot, som gjort sig känd bland annat för sin biografi över Raoul Wallenberg.

Foto: Mattias Ahlm

– Mitt program handlar om att överleva mot alla odds och om hjältar i mitt liv, däribland Raoul Wallenberg. Men det handlar också om hatet, hoten och lögnerna som sköljer över oss, om musik och skrivande och om hur farligt det kan vara att göra reportage om jultomten.

När jag fått i mig min lunch gick jag ut för att se om det gick att ligga i solstolen och lyssna på sommarprogrammet. Det blåste hemskt, men det var varmt så jag la mig med huvudet inne i skuggan och bara benen i solskenet, men inte gick det att ligga där och slappa och lyssna på Ingrid Carlberg.

Den rösten och det framförandet inbjöd inte till något slappande alls, men hon var ganska intressant att lyssna på, så jag gick in i köket och satte på radion där i stället och då kom hon mera till sin rätt. Musikvalet var alldeles utmärkt, så hon får godkänt även om hon jagade upp mig ur solstolen.

Och jag fick något att lägga i kakburkarna.

Dagens ordspråk:
Det är bättre att leva av sin egen styrka än av andras svaghet.

Trevlig torsdag!

19 reaktioner till “1 juli / Ingrid Carlberg

 1. I natt fick vi 5 mm regn och idag är det betydligt svalare, bara omkring 20 grader. Hade gärna önskat mycket mer regn, men är glad för det vi fick.
  Det måste ha varit en fängslande sommarpratare, som fick dig att överge solstolen! Eller var hon sövande?
  Småkakor, åh, vad det ser gott ut! Du är så aktiv alltid!
  Kram, Monica

  1. Här blev det aldrig mer än den där lilla skvätten i morse och sen har det blåst hemskt så alla växter ser helt slaka ut.
   Ingrid var så dominerande på något sätt (jag vet inte hur jag ska förklara det riktigt) så jag kände att jag inte skulle kunna få någon skön avkoppling i solstolen. Lika bra att ge upp!
   Kram

 2. Det har blåst hemskt här också, inget balkonghäng.
  Synd om intressanta personer har sövande röster, men du fick ju ordning på hennes röst via radion i stället.
  Kram!

 3. Rejält förråd till kakburkarna, så gott det såg ut! Här tog jag de sista citronbiskvierna i dag, nästa vecka kanske?

 4. Lite kakor måste man ju ha att inmundiga med jämna mellanrum, gott gott.
  Blåste lite här idag med men jag arbetade så det gjorde inget, till och med regnet stod jag ut med men det blev inte mycket av med regnet i slutändan, behövs ju lite regn också fast helst inte när man sitter i sin solstol 😉

  Nu ska jag kika på ”Ernst”, ha en fin kväll Ingrid.

 5. Regn här på morronsidan, någon mm, kyligt hela dagen, ca 17 grader, så jag satt vid köksbordet och lyssnade på sommarpraterskan. Hon var väldigt bra att lyssna till, berörde! Tyckte också musiken var ok.
  Gottgottigottgott i kakburken 😋
  Kram Inger ❤

  1. Här har det varit varmt hela dagen, men blåsigt, blåsigt. Man tycker synd om alla växtlighet…
   Kram

 6. Mycket intressant program, tycker jag, men lite väl mycket sjukdomar, som inte direkt muntrar upp.
  Jag är mycket fascinerad av Raoul Wallenberg och om honom kunde hon mycket.

Kommentarer är stängda.