Glad Blåmåndag!

Det har regnat i natt och det har regnat på morgonen i dag, men nu klarnar det upp en aning i alla fall. Jag har sovit lite oroligt i natt, för jag har haft ont i det ena benet. Hur jag än har legat har det känts för kort. Jag förstår att det låter konstigt, men så är det. Jag har varit uppe och provgått ett par gånger för att kontrollera att det fungerade och då har det blivit lite bättre.

Nog med jämmer! I dag är det alltså måndag och givetvis ska jag försöka muntra upp mig med en måndagsbild och vad kan passa bättre den här Blåmåndagen än en bild med påskmotiv. Det är bloggvännen Carita som är upphovet till den här utmaningen och alla som har lust kan vara med.

Den här lilla påskmobilen har jag haft i många herrans år och även om jag inte påskpyntar speciellt mycket numera, måste den ju få komma fram i år den också.

Jag har kollat på UD:s hemsida och det finns inga reserestriktioner gällande Blåkulla, så det verkar vara fritt fram för de små påskkärringarna att ge sig iväg på torsdag. Nu får de hänga i köksfönstret och öva.

Blåmåndag förresten, det är ett ord som vi aldrig har använt och jag har kollat i Allnakku, men inte heller där finns det någon koppling till vad det uttrycket kan innebära. Nej i stället pratar man om Släitus dag, något som inte alls har med påsken att göra:

Slåitå är väta, snöslask och modd på samma gång. Den uppstår när en mängd våt snö håller på att smälta och det regnar samtidigt. Varmfodrade gummistövlar är bra.

Jag hoppas verkligen att jag inte ska behöva ta fram mina gummistövlar, utan att väderleksprognosen som talar om 13º och solsken i morgon stämmer. Fortsätter det regna håller jag mig inne i stället för att gå ut och plaska i regnpussarna. Jag tror förresten att jag ska ta och baka en sockerkaka, för det kan ju vara gott med något till kaffet.

Dagens ordspråk:
För att komma till källan måste man simma mot strömmen.

Glad måndag och ett varmt grattis till Carina på årsdagen!

24 reaktioner till “Glad Blåmåndag!

 1. Klart att den fina påskmobilen skulle få komma upp! Hoppas att ditt ben skärper till sig snabbare än snabbt.
  Här är det gråväder men som hundägare så kommer man alltid ut!

  Kram och glad måndag!

 2. Vilka söt påskkäringar du har! Såklart ska de få var med i år också!
  Nej, man undrar lite vad blåmåndag innebär, faktiskt! Låter inte riktigt trevligt på något sätt.
  Konstigt med ditt ben i natt; hoppas att det går över under dagen och att du får sova gott den här natten!
  Gråmulet och duggregn här idag.
  Ha en bra blåmåndag, kram, Monica

 3. En sån fin påskmobil! Jag letade efter mina tre påskkärringar förut idag. Borta är de. Kanske de redan tjuvstartat till Blåkulla?
  Kram!

 4. Söt mobil! Vi får hoppas att det blir bättre väder i morgon, här har det också regnat lite grann, men det är ändå så tydligt vår. Syrenbuskarna är tydligt på gång nu.

  1. Natten har varit lugn, men det stramar och har sig i vaden. Jag misstänker att det är ischiasnerven som spökar.
   Kram

 5. Åh, tack för blåsippor och tack för att det går att åka till Blåkulla! 🙂
  Ja, låt oss hoppas på att solen ska lysa idag! Ännu är här mulet idag, tisdag. Men solen ska visst vara på väg! 🙂
  Kram, kram.

 6. Blåsippor längtar jag efter. Sol längtar jag efter. Tussilago längtar jag efter. Barmark längtar jag efter. Det blir en trist påsk igår tyvärr. Inte ens en påskkärring ser man till.

  1. Tussilago har jag inte sett några ännu. Jag får väl ta en promenad till dammen och kolla, där brukar de finnas.

 7. Vi har alltid sagt Blåmåndag ända sen jag var barn. Då slipper påskkäringarna kanske munskydd på resan? Tur att det är fritt att åka någonstans. Kram

Kommentarer är stängda.