Fem en fredag v 1: Omstart

Förra veckan blev det inte av att jag var med och svarade på elisamatildas fredagsfrågor, men här kommer den här veckans i alla fall.

1. Vad lämnar du bakom dig i år?
Ett tråkigt 2020 som förstört i stort sett all social samvaro.

2. Hur vaknar du till lättast?

Ett glas juice, kaffe och en macka och dagens GA, sen är jag redo att möta dagen.

3. Vad är en sak du gör för att känna dig piggare?
Att gå ut och få frisk luft och få röra på mig ett tag gör att jag piggnar till.

4. När åker julpyntet ner?

I dag försvinner tomtarna och det juligaste ner i jullådan, men resten får vara kvar till Tjugondag Knut.

5. Vad hakar du ofta upp dig på?
Jag försöker ha överseende med både min egen och andras dumhet.

Så nu var det avklarat och nu ska jag ge mig på tomtarna. Den lilla bordsgranen som stått i hörnan vid soffan och lyst sedan advent ska släckas och plockas undan den också. Den kommer jag nog att sakna, för det har varit så mysigt med ljuset från den när man kommit upp på morgnarna och tittat in i vardagsrummet.

Sedan hoppas jag kunna gå ut på en promenad. Det är grått och mulet och ett par plusgrader, men det blåser inte och just nu regnar det i alla fall inte, så det kan nog vara ganska behagligt ute.

Dagens ordspråk:
Det bästa med framtiden är att den kommer en dag i sänder.

Ha en skön fredag!

38 reaktioner till “Fem en fredag v 1: Omstart

 1. 2020 har inte varit något roligt år men tyvärr tror jag inte vi kan förvänta oss några större skillnader på ett bra tag. Det känns lite deppigt att tänka så men jag föredrar att vara realist…

  Vilket klokt ordspråk och ord som ligger i tiden.

  Kram och god fredag!

 2. Ja, att 2020 var ett tråkigt år är nog alla överens om! Men nu lever ju hoppet att vaccinet ska göra oss friare att röra oss var vi vill och att få krama sina nära och kära! Det kommer kanske att ta lite tid innan det blir så, men den tiden kommer!
  Igår töade all snö bort här, men inatt har det kommit ny snö, så nu är det vitt överallt! men det töar igen…gillar inte detta, det blir så halt!
  Nu är julen utstädad här och snart är huset städat också, skönt!
  Ha en fin fredagskväll, kram, Monica

  1. Jag har fyllt jullådan och satt tillbaka den i förrådet, men juldukar och annat får vara kvar till tjugondagen och då ska jag städa lite ordentligt också.
   Jag trodde jag skulle gå ut i dag, men nu regnar det. Man får avvakta helt enkelt.
   Kram

 3. Dagens ordspråk är så bra – att framtiden kommer med en dag i sänder! Försöker tänka så när det känns motigt eller på ”i morgon är det en annan dag”.
  Julen städade jag ut igår, men adventsljusstakarna och adventsstjärnan får nog lysa en vecka till och julbelysningen på utsidan.
  Ja, när det gäller pandemin, så får vi nog vara realistiska och inse att det inte är över än! Men om vaccineringen fortlöper som den ska, så finns det ändå hopp om en bra sommar och därefter ur den synvinkeln.
  Trevlig helg Ingrid!
  Kram Gunilla

  1. Ja, man får ta en dag i taget, speciellt nu när man inte riktigt vet vad som väntar. Jag börjar känna mig lite luttrad och förväntar mig inga större under ännu på ett tag.
   Trevlig helg till dig Gunilla och varm kram!

 4. Att haka upp sig på andras dumheter gör man ju ibland, ja, även sina egna tillkortakommanden ibland förstås, bara att bita ihop och meditera bort det, ibland lyckas jag och ibland inte….så kan det vara emellanåt.

  Ha nu en underbar fredag Ingrid.

 5. En promenad piggar alltid upp, men så extra nu när man inte ser folk mer än de man träffar ute av en slump.
  Jag har tagit bort en del julsaker, men mång är kvar. Jag har speciellt svårt att ta bort mina fina julbelysningar, det är så vackert.
  Sköt om dig!

 6. Dagens ordspråk är verkligen bra. Vi hoppas på bättre tider i år även om vi får vänta lite. En stor tomte med lykta och en kyrka är bortplockad sen får vi se hur mycket som försvinner i helgen.
  Efter att ha varit och handlat i morse så blev det en promenad till postlådan vid Konsum för att posta brevet till SPF-medlemmen som fyller år. Lite regnade det från och till men det gick bra ändå.
  Kram och ha en trevlig helg.

  1. Jag tog en kort promenad i skogen efter lunch, men då regnade det lite lätt, så den var snabbt avklarad.
   Trevlig helg själv!

 7. Det är kul att läsa svaren, vi har lite olika vanor.
  Min morgon börjar med värktabletter, sen fil och mussli (vet inte hur man får till ett tyskt y). Dricker varken kaffe, juice eller äter nån smörgås.
  Julen åker nog ut i nästa vecka, det lilla som nu varit framme.
  Jag tror dessvärre att det dröjer länge än innan pandemin ebbar ut, så vi vågar leva som vanligt igen.
  Promenader för mig är mer ett nödvändigt ont, det är tack vare hundarna som jag alls kommer ut.
  Ha en skön helg! Vi ska visst få både snö och kyla.
  Kram

  1. Jag misstänker också att det kommer att dröja innan allt är som vanligt igen, men hoppas ändå på min höstresa.
   Kram

 8. Det är verkligen fint att ha överseende med andras dumhet, det kan jag tänka gör att man stör sig mindre på andra. Dock tycker jag att man bör kunna ställa krav på sina medmänniskor, de ska helt enkelt försöka att inte vara idioter. Men för vissa är det svårt, tyvärr 😉

 9. Vilken fin bild du har i headern. Jag har också tänkt behålla adventsljusen i fönstren fram till Tjugondag Knut för det blir ju så mörkt och trist annars. Hoppas du fick en skön promenad

 10. jag hoppas envist på en höstresa jag också. något måste en ju få se fram emot. och jag hoppas få se barnbarnen i sommar också. visst piggar en promenad upp, men jag gillar inte när det regnar

 11. Vädret är ju hopplöst och inbjuder verkligen inte till promenader. Regn, snö, grått, slask, råkallt. Jag vill ha sol!

  Kram

 12. Jeg holder så med deg, det er ingenting som er bedre enn å komme seg ut en tur om dagen. Få leet litt på både kroppen og luftet tankene i en sveiv.

Kommentarer är stängda.