Hoppet hänger på en skör tråd

Det har kommit ett tunt lager snö i natt igen, men det täcker inte ens gräset. Fast det har säkert ställt till det så att det har blivit halt på vägarna.
Få se om jag vågar mig ut något i dag. Igår blev det en väldigt kort skogsrunda, för när jag väl gav mig av småregnade det, så det var inte trevligt alls.

När jag nu fick så lite motion igår satte jag igång och släpade runt möbler i vardagsrummet när jag kom hem. Julen plockade jag ju i stort sett bort på förmiddagen, men jag var sugen på en förändring.

Med soffan placerad så här kan jag ligga och se på tv. Det är ju så skönt att få sträcka ut sig, för även om fåtöljerna är sköna har jag en känsla av att jag sitter som en liten hög efter ett tag.
Där låg jag så skönt igår kväll och såg en film på Netflix, Gloria Bell, hette den.

Fast när det var dags för På Spåret satte jag mig i en fåtölj. Då måste man ju vara lite skärpt om man ska hänga med. Gårdagens avsnitt var för övrigt ett rätt trist.

Vi har ju passerat ett årsskifte och inte för att jag vet när vi kan ha något årsmöte med SPF, men jag har i alla fall suttit och försökt skriva en årsberättelse över 2020 och den blev väldigt tunn. Fyra träffar har vi haft på hela 2020. Måtte vaccinationerna komma igång snart så att vi kan få planera lite för 2021, men det ser dystert ut och inte blev jag gladare när jag läste en debattartikel i DN i dag på morgonen.

Tvärtom! Den har rubriken Vaccineringen nästa katastrof i Sveriges coronahantering. Man befarar att med den tilldelning av vaccin som Sverige får nu, kommer det att  ta tre år innan hela befolkningen är vaccinerad. Allt hänger på om och när EU godkänner AstraZenecas vaccin. Hoppet om min höstresa hänger verkligen på en skör tråd.

Dagens ordspråk:
Ett brustet rep kan knytas ihop, men knuten känns alltid.

Ha en skön helg!

28 reaktioner till “Hoppet hänger på en skör tråd

 1. Oj flyttade du runt så tunga möbler själv. Det blev fint och skönt så klart att kunna ligga och se på TV.
  Tre år!! innan alla år vaccinerade, det låter ju inte klokt.
  Hoppas verkligen att det räcker med det här året. Det börjar ta på psyket att inte kunna träffa folk.
  Min äldsta väninna här har blivit så senil, så jag är rädd att hon kanske inte ens känner igen mig om vi inte får ses på länge än.
  Kram

  1. De som redan har känningar av senilitet försämras nog av den här ensliga tillvaron vi lever under. Alla behöver stimulans och de dementa är nog i extra stort behov av det.
   Kram

 2. Det är kul att möblera om och få lite nya utsikter.
  Det känns verkligen olustigt med vaccinet. Vet inte när de börjar här. Äldreboendet och personalen blev vaccinerade i veckan men vet inte när de börjar med oss.
  Kram

 3. Spontant känner jag att din ommöblering blev bra för visst kan det vara skönt att ligga i soppan också när man ser TV. När det gäller På spåret så håller jag med om att det var ett ovanligt tråkigt avsnitt i går.
  Oj, den rubriken har jag inte sett än. Det går ju stick i stäv med vad man har sagt tidigare. Suck säger jag bara. Samtidigt så gör det mig lite förvånad för i vår kommun har 70+ redan börjat få kallelse till vaccineringen. Hoppas att det ska avlöpa som planerat för annars kan vi glömma allt vad resor heter på ett bra tag.

  Kram och god lördag!

  1. Här ska det inte skickas ut några kallelser alls, utan alla ska själva ta kontakt med vården och boka en tid, vilket det inte går att göra ännu. Mycket svävar i det blå….
   Kram

 4. Här har nästan all snö töat bort och det är 2 grader varmt. Men tydligen halt på vägarna, enligt ”Väglaget sydkusten”, som jag ser på Facebook.
  Strålande sol idag och ingen vind, så idag MÅSTE jag ge mig ut på en promenad. Annars går jag helst inte på helgerna, då är det så mycket folk och rör sig ute…
  Vilken energi du har, som möblerat om! Men det måste kännas härligt att ha fått en förnyelse! Vårt vardagsrum är så långsmalt, så där går det inte att ändra om. Håller med om att ”På spåret” var rätt trist igår. Och svårt!
  Vi får hålla tummarna för att det reder upp sig med vaccinet!
  Ha en skön lördag, kram, Monica

  1. Grattis till solen och passa på och njut av den. Där ser man, du tycker att det är svårt att möblera för att rummet är långsmalt och jag tycker att det är svårt för att det är så fyrkantigt.
   Vi får verkligen hålla tummarna!
   Kram

 5. Oj … du är inte dålig du som ger dig på att flytta stora tunga möbler! Utan att veta hur det såg ut förut, så tycker jag det ser helt OK ut!
  Hoppas det inte går såå långsamt med vaccinerna!
  Ha en fortsatt fin dag!
  Kram

 6. Man ska inte tro allt media skriver för de vinklar ju ofta till det så att folk ska vilja läsa…
  Vi får vänta och se.
  Kallelser till covid19vaccinering kommer de nog inte att skicka ut här heller. Möjligen en erbjudan, eftersom det faktiskt är valfritt att vaccinera sig eller inte.
  Somliga är ju lika rädda för vaccinet som för covid19.

  1. Det ska bli spännande att se hur lång tid det tar för oss vanliga 70-80+ att få erbjudande om vaccinering. Jag tror inte att det blir förrän fram på vårkanten i alla fall.

   1. Ja och ännu längre tid kommer det förstås att ta för folk som är 16-69 år och inte i nån riskgrupp. Men man får väl lita på att det blir så fort som möjligt.
    Själv tillhör jag personal på äldreboende så jag hoppas få vaccineringen snart.

    1. Då hoppas jag att du och dina kollegor snart får ert vaccin. Ni har en viktig funktion i samhället. Ha en skön söndag.

 7. Hoppas att vaccinet kommer att räcka och fördelningen funka i tid. Här får vi inga kallelser alls för några vaccinationer utan bara en erbjudan när den tiden är för den fasen. Vi säsongsinfluensasprutan fick man boka en tid själv.
  Ja, du milde.
  Tufft av dig att flytta tunga möbler men det blev ju bra!
  Kram!

 8. Hela hanteringen runt Covid19 är rena katastrofen i Sverige. Man har inte ens en ordentlig plan för hur man ska få till det med att vaccinera allmänheten. För egen del undrar jag om jag ens kommer att få något vaccin ihop med gruppen sjukvårdspersonal. Jag har en timanställning på Karolinska Huddinge och som konsultsjuksköterska från bemanningsföretag räknas man inte som anställd. Det är ont om vaccin och kommer så att vara länge, kanske hela året. Oavsett vad man säger. Sedan måste man ha klart för sig att bara för att man själv fått vaccin är det inte över. 70-90% av jordens befolkning behöver vara vaccinerad. Med tanke på folkmängd och vaccintillgång är nog 3 år en optimistisk gissning.
  Tror det blir ett väldigt ensamt år. Är inte helt säker på att det var rätt beslut att flytta hem i slutet av januari. Men så blir det. Jag har i alla fall jobbet och på KS-HS jobbar jag med folk jag känner sedan länge. Har min son här också, men han har ett eget liv och arbete och begränsat med tid att valla runt sin gamla mamma.

  Din möblering ser bra ut.
  Kram

  1. Ja, det är många funderingar som snurrar runt kring hanteringen av pandemin och nu vaccinationerna. Vi får hoppas att pessimisterna har fel.
   Hoppas i alla fall att du får tillgång till vaccin. Kör med utpressning annars, neka jobba med covid-patienter.
   Kram

 9. Det ser väldigt luftigt och trevligt ut hos dig och visst är det skönt att kunna ligga och titta på tv, det saknar jag. Här är det av olika skäl inte så enkelt att möblera om, så det får gå ändå. Och vaccineringen verkar rätt kaotiskt planerat, så olika på olika ställen. Sen är det inte precis underlättande att man ska ha två sprutor.

 10. Att gilla inlägget känns ju lite kluvet – men gillar att du tar upp detta.
  Vi får leva med corona och olika restriktionr till slutet av 2021 tror jag. Men det lättar längs med året.
  Känns bra att Sverige nu fått sin pandemilag.
  Kramar – på distans!

  1. Ja, man får verkligen kramas på distans numera! Det är väl snart ett år sedan jag fick en kram. 😓
   Här kommer en från mig i alla fall!

 11. It looks very comfortable and cosy, my best compliment! Sometimes, moving furniture in a room is like being in a new place. Vaccination will be the turning point for the world and soon we will get rid of covid. ❤

   1. We have to be a little more patient and see what happens in the very next future with vaccinations. In Europe, they are already delivering pfizer vaccines to Countries for doctors and older people in rsa. Then, by the end of January it is expected that also astra zeneca vaccine might have permissions from ema. This would mean a bigger and bigger number of people will be vaccinated day after day. They focus to reach immunity of population as soon as possible. This might be seen perhaps whithin next October. Who knows..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s