SPF avråder…

…även fortsättningsvis från träffar inomhus och det innebär att vi möjligen kan anordna någon gemensam aktivitet ute någonstans nu under hösten. Läs gärna SPF nyhetsbrev aug 2020 . Det här är ju långt ifrån över och det gäller att vi inte slappnar av och blir nonchalanta. Enligt FHM redovisade Gotland flest antal sjukdomsfall av covid-19 per 100 000 invånare förra veckan, så här finns helt klart en smittspridning, även om statistiken inte tagit hänsyn till att vi inte var 59000 här på ön förra veckan, utan kanske närmare 100000. Allt går att bevis med statistik. 😉

Det är en solig och varm lördag och jag började dagen med att åka till gravarna och vattna och det var tur att jag gjorde det, för det behövdes fyllas på både i Klinte och på Fröjel.

Dagens sommarvärd är Siri Hustvedt, internationellt känd amerikansk författare med norska rötter, senast aktuell med romanen Minnen av framtiden. Hon debuterade som poet 1981 och slog igenom stort med romanen Vad jag älskade 2003. Har översatts till över 30 språk och fått en rad utmärkelser. Har en doktorsexamen i litteraturvetenskap.

sirihustvedt

 

Jag ska prata om min mor som dog i oktober men också reflektera över moderskap i allmänhet, vilket innefattar en del vetenskap om hur embryon och foster utvecklas under graviditeten.

 
Jag gjorde processen kort med henne för det var jättejobbigt att lyssna på hennes norska och nu sätter jag mig och läser i stället. Jag avstår från någon typ av omdöme, eftersom jag bara lyssnat en stund.

Just nu läser jag Björn Ranelids Kniven i hjärtat och den är helt otroligt bra. Som han kan skriva!

Dagens ordspråk:
Skönhet förgår, dygden består

Trevlig lördag!

14 reaktioner till “SPF avråder…

 1. Ja, han kan skriva den mannen, precis som han kan prata! Jag gillar honom!
  Han är nog inte alls en sådan snobb, som media ibland vill göra honom till. Men lite egen är han, och inget fel i det!
  Soligt och varmt här också idag, men jag avstår från bad – det är för mycket folk!
  Ha en fortsatt skön lördag, kram, Monica

 2. Läser också Ranelid Den sista vita skjortan. Har inte läst något av honom tidigare och har bara kommit en liten bit in i boken. Lite konstig men inte dålig så vi får se när jag är klar.
  Kramar från oss

 3. Lika olidligt varmt idag som igår, det går inte att åka till skogen, varken med eller utan hundar när det är 27 grader i skuggan.
  Jag vill ha LAGOM varmt.
  Kram/Kicki

 4. Även här ökar fallen av Covid-19 men jag är inte förvånad. Vi har alltid massor med turister och sommargäster här sommartid och i hemestrandets tecken har det varit ännu fler denna sommar…

  Om du inte har läst hans bok ”Fantastiska kvinnor i vattentornet” så kan jag verkligen rekommendera den!

  Kram

 5. Nja, man kan ju inte gilla alla.
  Jag har oftast väldigt svårt för böcker. De måste fängsla mig från studs. Nu plöjer jag Två systrar och jag tror jag lyssnar igenom. Det är Åsne Seierstad.
  Lördagskram!

 6. Norska är ett märkligt språk. Någon sa en gång att det låter bara komiskt när nån ska säga ‘jeg er deprimert’. Att inte tala om sentralstasjonn.
  Och det är bara att hoppas på en höstdag med hyfsat väder för er aktivitet!

 7. Tråkigt med ökade Coronafall, men kanske inte heller helt oväntat med så mycket turister. Nog bra att hålla sig på mattan ett tag till.
  Lyssnade lite på henne och norskan är okej för mig, men det var så tungt ämne att jag inte orkade med det. Mannen dagen innan gav jag också upp, jobbig.

Kommentarsfältet är stängt.