Ingen tumme i dag

Lagom jag började fundera på vad jag skulle göra till lunch upptäckte jag att det var strömavbrott. Jag kollade GEAB:s felanmälan och det visade sig vara ett lokalt avbrott här i Klintehamn och man trodde att det skulle vara åtgärdat vid 14-tiden.

Då gick jag ut på en Klinterunda i avvaktan på att strömmen skulle komma tillbaka. Det var lite halvmulet och ganska behagligt och när jag kom hem hade strömmen kommit tillbaka igen, men då var jag inte intresserad av att sätta igång och laga till någonting, så jag nöjde mig med lite yoghurt och müsli. Jag får göra något ordentligare i kväll.

IMAG3023

Sen var det dags för Sommar i P1 och i dag var det Awad Olwan, pensionerad imam och en av initiativtagarna till Guds Hus i Fisksätra, som var värd och han presenterar sitt program som följer:
awadolwan
Mitt program är en yttre och inre resa: från landsbygden i Palestina till Guds Hus i Fisksätra och från 60-talets vänster till 2000-talets islam. Och så ska jag förklara varför religionen ofta står i vägen för tron.


Jag orkade inte riktigt med honom och hans utläggningar, men jag lyssnade på hela programmet, fast jag hade önskat att han pratat lite mindre och spelat mer musik, för musikvalet var det inte alls något fel på. Det blir ingen tumme alls i dag.

Trevlig fortsättning på dagen!

 

15 reaktioner till “Ingen tumme i dag

 1. Åh, Gotlandsabstinensen blir stor när jag läser Klintehamn. Skönt att strömmen var tillbaka. Jag lyssnar aldrig på P1, blir mest Rix FM. Men det där programmet kanske jag skulle lyssna på ändå. Just för att få reda på vad han menar med att religionen står i vägen för tron.

 2. Strömavbrott på Gotland förekommer tydligen väldigt ofta! Konstigt att man inte har kunnat fixa det i vår moderna tid! Som tur är, verkar inte avbrotten vara så långa i alla fall.
  Förstår att du tröttnade lite på sommarprataren idag.
  Ha en skön fredagskväll! Ska du se Fångarna på fortet? Det ska jag!
  Kram, Monica

  1. Ja, vi har lite svajigt elnät här på ön, men i dag var det i alla fall lokalt här i Klintehamn.
   Nej, jag brukar inte se Fångarna på fortet. Just nu ser jag Bron på Netflix.
   Kram

 3. Men så jobbigt med elavbrott igen! När det blåser eller är åska kan jag förstå, men hos dig slår det ju till stup i ett. Och i värmen kan det vara gott med fil, men maken här vill ha varm mat. Då får han som han vill, typ.

  1. På sommaren kan jag tycka att det är gott med kall mat. Andra år har jag brukat hämta mig en god sallad från Konsums salladsbar ett par gånger i veckan, men det vågar man ju inte göra nu, så man får ta till annat.

 4. Jag kände direkt att jag inte skulle orka med sommarprataren idag … gjorde ingenting istället … tog det lugnt och pustade i värmen 🙂
  Ha en fin fredagskväll!
  Kram

  1. Du gjorde helt rätt som tog det lugnt. Man orkar inte göra så mycket annat nu. Jag hoppade till och med över fredagsstädningen.
   Kram

 5. Börjar det snart vara slut på sommar sommar? Jag tror att jag lyssnat på så där fyra program och egentligen bara två som jag gillade. Tycker att det varit lite dystert och nu i dessa tider behöver man lite glatt. Så var det jag minns sommar, sommar när jag var ung, eller minns jag fel?

  1. Nu är det bara två program kvar, sen får vi vänta till nästa sommar.
   Förr var ju höjdpunkten på sommaren när Torsten Ehrenmark var värd i sommarprogrammet. Han brukade ofta avsluta säsongen.

 6. Det är påfrestande med strömavbrott, om det dröjer länge innan den återkommer. Tänk så beroende vi är av el, det styr så mycket.
  Då missade jag inte något väsentligt då, tydligen. Utom musiken förstås.
  Trevlig helg.
  Kram!

  1. Du får väl ge honom en chans och bilda din egen uppfattning.. Det är ju inte alls säkert att vi tycker lika. Kram

 7. Ännu ett strömavbrott men skönt att det inte blev så långvarigt. Man kan inte uppskatta alla sommarpratare på samma vis och så är det bara.

  Kram och god lördag!

  1. Det skulle ju vara väldigt märkligt om man skulle gilla alla. Jag tycker ändå att det varit många som fått 👍
   Kram

Kommentarer är stängda.