Sommarvärme

Det är rätt varmt i dag! Nu vid halvtolvtiden är det nästan 24º i skuggan och jag har just kommit hem efter en Klinterunda. Jag tänkte att det var bäst att klara av den innan det blev alltför svettigt.

IMAG2989
Någon tyckte uppenbarligen att det ar för varmt med halsduk
IMAG2990
Ån är totalt torrlagd
IMAG2992
Tobaken utanför Donnershuset blommar i år också. Vill det växa så gör det och den här tobaken har blivit perenn, trots att den inte ens har någon jord utan bara står i skarven mellan asfalten och väggen.
IMAG2993
De afrikanska liljorna trivs gott i värmen

Jag var ganska varm innan jag kom hem och det var rätt skönt att komma in i den svala lägenheten. Nu har jag vattnat krukorna på framsidan och det är snart dags för lunch och sedan ska jag se vad dagens värd i Sommar i P1, Martin Hägglund,  har att bjuda på. Jag har inga större förhoppningar, men han ska givetvis få en chans han också.

Gårdagens sommarpratarePatrik Lundberg, hörde jag inte mycket av, för jag fick besök precis i början och stängde av radion ett tag och sen satte aldrig på den igen. Han var väl ingen muntergök precis och det måste man ju inte vara, men de minuter jag lyssnade väckte inte mitt intresse.

Dagens ordspråk:
Ingen fisk utan ben, ingen man utan men 

Trevlig fredag!

15 reaktioner till “Sommarvärme

 1. Nu är det väldigt varmt så det blir skuggan som gäller. Växter är otroliga som växer nästa utan jord. Afrikas blå lilja är så vacker.
  Kramar från oss

 2. Vacker ny header!
  Varmt här också … skönast inomhus! Vackra blommor både i rabatter och mellan stenplattorna. Fick mig att tänka på det norska tv- programmet ”Där ingen kunde tro att någon kunde bo” 🙂
  Ha en fin eftermiddag och fredagskväll!
  Kram

 3. Så varmt här också! Var på stranden igår och fick lite för mycket sol, så jag håller mig i skuggan idag!
  Så roligt att tobaksblommor kan bli perenna! och de afrikanska liljorna är ju underbara!
  Ha en fortsatt skön dag, kram från mig; Monica

  1. Nu vet jag väl inte om de är perenna egentligen, det är nog snarare så att de fröar av sig så det blir nya plantor varje år, men de har funnits i den där springan i flera år nu.
   Kram

 4. Här är ännu varmare. Vidriga 30 grader i skuggan. 37 grader på altanen.
  Gårdagens sommarpratare hade ingen fängslande röst, men jag lyssnade ändå klart på hans berättelse om sin adoptivmamma.
  Kram/Kicki

 5. Här är det också en varm och solig dag men inte för varm om man frågar mig. Vinden fläktar behagligt vilket är skönt. I morgon ska det visst bli varmare igen dock men jag klagar inte.

  Kram

  1. Här mulnade det till vid två-tiden, så jag fick fälla ner parasollet för att inte frysa. Vi får väl se vad morgondagen bjuder på. Åska och regn pratar SMHI om för vår del?
   Kram

 6. Så roligt med tobaksblommorna! Vi fick en gång skott av sibirisk ärtbuske, som vi ordentligt planterade i rabatterna. Där dog de snabbt ut, men däremot slog de sig ner bredvid stenfoten till trappan, där de verkade trivas utmärkt utan ett dugg uppmuntran.

Kommentarsfältet är stängt.