Staten och kapitalet

martinhägglundMartin Hägglund är filosof och litteraturforskare, bosatt i New York. Han är professor i litteraturvetenskap och filosofi vid Yale University och medlem i Society of Fellows vid Harvard University. Han hyllas för boken This Life som ifrågasätter både religion och kapitalism. Boken har fått enormt genomslag i USA och ges ut på svenska i höst med titeln Vårt enda liv: Sekulär tro och andlig frihet.

Han talade om meningen med livet och om sin barndom i en by vid Höga kusten där farfar och farmor hade en bondgård och mormor och morfar en lanthandel. Och kärleken till  mor- och farföräldrar gick det inte att missta sig på, för då bröts hans röst av rörelse. Jag hade ju inte så stora förväntningar på honom men han får absolut 👍

Staten och kapitalet var den enda musik jag inte gillade i Martin Hägglunds sommarprogram, men den passade bra in i sammanhanget, så han är förlåten. Annars var musikvalet helt i min smak och när jag tappade greppet och inte riktigt hängde med i hans filosofiska resonemang tog jag det inte så hårt, utan väntade  med spänning på nästa musikinslag. Han får en extra 👍 för ett väl genomtänkt musikval.

Trevlig fortsättning på fredagen!

14 reaktioner till “Staten och kapitalet

 1. Så varmt här också! Var på stranden igår och fick lite för mycket sol, så jag håller mig i skuggan idag!
  Så roligt att tobaksblommor kan bli perenna! och de afrikanska liljorna är ju underbara!
  Ha en fortsatt skön dag, kram från mig; Monica

 2. Sitter och lyssnar just nu … funkar bättre så här på morgonen än mitt på dan. Tycker han är bra och musiken är det inte heller några fel på.
  Önskar dig en fin lördag!
  Kram

 3. Staten och kapitalet. En av mina favoritlåtar med Thåström och hans kompisar i Ebba Grön.
  Programmet var bra, men jag håller inte med om tolkningen av Aristoteles syn på själen. Har precis plockat fram Aristoteles bok om själen och ska läsa om den i veckan som kommer.

  Kram

Kommentarsfältet är stängt.